Thursday, March 18, 2010

aku pasrah segala ketentuanMu...

Assalamualaikum...


mood agk mendung hr ni..tgh leka draft n3 pasl aQeel smbil membelasah roti telur..CIO panggil naik meeting..on the dot..tpksa tinggl kan roti telur aku yg skang ni dh kembang semangkuk..


tp aku bkn sedih sbb roti telur aku tu...huhu..sedih sbb trpksa postpon cuti aku utk bersuka ria di utara time konvo nnti..aku di assigned 1 project penting yg super URGENT..frm now on dh kena kuarantin utk settlekan RFP n then evaluation n then paper for board meeting n so on..makanya..aku hanya dpt cuti 26hb smpai 28hb jek...uwaaaaaaa...sedihhhhhh...plan nk cuti smpai 31hb..tp apekan daya..aku hanya la kuli yg mengikut arahan bos..huhu...


makanya..keputusan utk beli lense pn trpksa diubah..tp aku yakin segala yg berlaku ade hikmah yg lebih manis tersembunyi...aku hanya perlu bersabar dan redha....syukur Alhamdulillah..aku terima segala Qada' dan Qadarnya...


okla..gtg..kena g kuarantin kan diri.. :(



18 comments:

firahadifa said...

ala.. ciannyer u.... x pa la.. nk wat cam mana.. tapi kalau i , i nak cuti jer.. tak pedulik! huhu

Sidratul Muntaha said...

lorr..
aku ingatkan ape ler tadi suziey oii..
takper arr..
ade hikmah ni sume..
maybe ko kena tggu 2nd edition lense tu kot tu yg Allah bg jalan ni kat ko..
DIA suh sabo dulu.
xper - xper.
keberkatan keje.
.

pssst: mati - mati aku ingat ko kena turun pngkat.seb baik ko jah!
all the best!

zh-ena said...

takper pasti ada rezeki yg lain menanti suziey..sabar dear :D

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

terlepas yg ini, mungkin akan datang kah peluang yg lebih cerah nanti...sabar yer...kita hanya merancang...

ita cutevirus said...

alahai...

ita da macam nampak bayang lense 2nd edition ade dalam genggaman suziey jer...

UmiDAnisH said...

alala, ciannya dia.. sabarla.. mb ada hikmah yg lebih baik dr yg ni.. xpela cuti sikit, dpt gak coti2 tu kan.. hope jgn sidey2la..mamam lain plak tau

mama tisya said...

tkpe..ada hikmah di sebalik tu...

ibu_arifa said...

sabar yer suziey,,,we all lap you..
muahhs

unlisted_one said...

hisyk,..lega. ingatkan ape sudah jadi tadi.

Suziey sabar ye, terpaksa la byk berkorban selagi kita bekerja bawah orang ni. nak buat camner.

Nanti next time pulak cuti ye. Ada kuarantin lagi ni, keje elok2 ye.

Mama Eyrfan said...

adeh....selamat bertungkus lumus ye!
ingatkan penyakit berjangkit je kena kuarantin! hehehehe....

Hezesuze said...

fuh lege baca n3 nie...ingatkan ape tadik...huhu

xpe yg penting cuti tuk konvo diluluskan ....hehe

Ummi Eisya said...

lagi suspen dari ko..berdebar tau..ingatkan ko kena tukar keje tempat lain ke..nasib kena cancel cuti je..

tak pe,ko wat yang penting dulu ye..lepas dah settle semua ko sambung la balik cuti tu..enjoy puas2..kot2 naik gaji lagi ke..hihii

lens tak jadi beli..baru nak tgk hasil dari lens tu..sabr ye kawan..

mama_umar said...

mmg peritla nk menelan bile cuti dipendekkan,plan cuti pon terbantut,xper..btol tu ade hikmahnye,kot2la next plan cuti lg beshh,kan?

Mama_Aqish said...

tak pe mungkin ada hikmah...kengkadang ape yang di rancang tak menjadi maybe next time kan...

CuTeMiUt78 said...

alahai.. sian ko ya..
takpe la.. bersabar k..
nak buat camne.. kita ni keja mencari rezeki yg halal kan.. so kena la ikut perintah...
takpe.. at least dpt gak coti.. walaupun tak panjang kan..

NurulAin Samsuddin said...

ermmm..
akk sbar la ea...
myb ade hikmah d seblik yg trjadi...

smoge akk akn wat yg trbaik utk project 2...
chaiyork2..

always support u!!

Nana said...

pergh lama peram gambo ni ek kekeke
ingat pegi genting lagi
psal ritu baru baca entry pasal g genting kan
ehehhee

wantie said...

bunyi cam sedih jer N3 hang kali ni. sampai aku pun terasa kesedihannya...

tapi bila kita muhasabah diri cam tu, ketenangan akan mebelai jiwa.. tul tak?

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio