Thursday, March 4, 2010

blogger's famili day - games


Assalamualaikum..


ha dh juling ke mata tu asyk tgk gbr gelombang BIRU jek? ahakss..ok kali ni nk story pasal games of the day..lps abis je prezzie exchange tu..kami selitkan lucky draw..n then trus group photo..pasan la cam artis jap..berderet2 cameraman dok shoot..settle jek trus g port B utk main game..eh ade port A & B ke? haha..actually ade 2 port..ye la nk cari port yg redup kan..


okla boring dgr aku pot pet kan..layan gambo jek..


IMG_6453

~ok unofficially ni la port A..dekat pondok makanan..since xmuat coz gelombang BIRU ni sgt luas..so ade few decided utk lepak kt port B which is dekat tpt kami main games ni..~

Suziey gathering 052

~ok 1st game: BELON KASIH..main berpasangan..lambung n sambut belon yg berisi air..~

Suziey gathering 054

~ mula2 jarak dekat giler..sume act je sbb senang sgt kan..lama2 ape jadi??~

Suziey gathering 062 ~ha bila dh jauh giler..ni la jadinya..pnya la gigih nk smbut belon tu..smpai ade aksi hempap2..aksi kangkang2 pn ade..mgm lawak btl la..nk pecah perut gelakkan dorang (eh jahat aku:D)..tp apepun mmg enjoy la..dorang yg join ni sume sporting..yg lain2 bkn xnak join tp komitmen anak ..n kami pn paham..hehe~

IMG_6472

~ok next game: MAKAN PISANG..kalu notis dlm agenda main brick games kan..tp aku tukar last minit sbb rs mcm tough la game tu..kesian plak kat dorang..fo sure letih..so main yg senang tp fun! ni pn berpartner..~

IMG_6480

~1 of partner kena tutup mata..ni aku buat sportcheck..ade unsur2 cengelat disitu..nk teropong ddr bwh ler tu..ekeek:p perhatikan ank kecil yg heran tgk ibu dia dh jadi kasimah selamat (bini kasim selamat:p)~

IMG_6487

~ok juri2 xbertauliah bg penerangan..mcm kt skolah dh..siap ade murid yg angkat tgn tinggi2 nk tanya soklan..ekeek:D ade plak ibu mengandung yg jadi supervisor ala2 cikgu besor..ahaks:P~

IMG_6489

~erkkk..apsal ni ek?~

IMG_6490

~ok mula lari dptkan pisang utk disumbat dlm mulut pasangan..ptt dorang kena pasang strategi..makesure org yg bole mkn skali ngap je jadi tukang mkn..mostly aku tgk yg pompuan jadi tukang mkn..adoi..kesian la kena sumbat n nk mkn dgn sopannya..harusla pemenang nya lelaki..hahaha~

IMG_6491

~sumbat lg oli..kesian si sweetdarling..muka paksarela nk menelan pisang tu..haha~

IMG_6493

~yezzaa..tu dia.wanfida dgn semangatnya angkat tgn menandakan dh abis mkn..tp syg lmbt sket..sonot btl aku tgk dorang main game ni..mmg sporting abis la dorang2 ni sume..i likeeee~

IMG_6495

~tgh2 panas org sibuk nk berteduh kami msh gigih posing..ekek;p pattnya ade lg 1 game dlm agenda (actually tu mmg kami spare kan ikt masa..kalu sempat proceed kalu x bole cancel je)..n disebabkan cuaca yg sgt terik n hadiah lucky draw sgt byk lagi..so kami decide cancel je the game n heading for amazing race trus..~

IMG_6496

~us wth DJ Epoi yg sgt berjasa mnjadi cameraman FREE..gbr2 game ni pn ade cilok dr blog dia..thanks bro..lu mmg sporting la..~

IMG_6529

~ok ni pn emcee tgh bg explaination utk amazing race..~

IMG_6535

~mula dh berlari2 mendptkn clue..siap pakai heel lg u..maintain vogue gitu:D~

IMG_6534

~ "cepat haiza..org dh mula lari tu..kita ikt je dorang lari ke mana..:p".. semgnt ni yg kita mau..hehe~

IMG_6548

~ok sume berkerumun kt pn emcee utk submit jwpn n pass the thing..~

IMG_6556

~ ni la winner amazing race..xsia2 nia ajk haiza lari..hehe~

IMG_6561

~ni plk winner game BELON KASIH n sekaligus merangkul THE MOST SPORTING BLOGGER - ECAR~

IMG_6563

~n partner dia yg skali tereret mnjadi sporting blogger..SALL..deme berdua ni mmg sporting n bersemngt..sume game dorang ni la yg sgt bersungguh nk join dulu..~

IMG_6558

~last but not least..BEST DRESSED winner - BONDA~



CONGRATULATION to all winners..n thanks to all contestant..korang mmg best n sporting..menceriakan lagi famili day kita ni:)



p/s: gbr2 ni byk cilok dgn keizinan..dh byk sgt n3 pasl famili day ni kan..x larat nk letk link kt each name yg aku mention..hehe

p/s2: nk mask meeting dh...BZ !




19 comments:

Nana said...

sorry la xdpt join game saya jadi pemerhati je kt luar padang keke..alkamlumla puteri lilin heheheh
tp bez la tgk diorg bersungguh2 kan smpai jatuh tergolek2 esp e-car hehe lawak2

mama tisya said...

mmg b4 smp ing tnk msk games tu tp tiba2 jd kepanasan melanda...tu yg terpaksa cansel...hahahaha

tahniah2 pd smua pemenang

wantie said...

tersengih sengih aku kat depan pc ni tengok korang main game tu yer...

aku dapat bayangkan, masa part baling belon tu, mesti ada yang terjatuh golek golek.

Tak sempat nak control cun dah masa tu. betul tak?

ha.. ha... lawaks lawaks

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

Sama la tk dapat join games si kyra sibuk nk berdukung je...ingat nak join semua games hahaha...

Hanz said...

syok bila dapat tengok balik gambar game2 ni...nk masuk game pisang tu tapi apokan dayo, yang bosar nak gi toilet, yang kocik nak nenen...

momguess said...

untung jadik EMCE
semue gambar die ado!!!!
hahahahha
den mmg gilo glemer

Ena Qalinsya said...

wakakakak hodoh tol bg yg terkangkang tu.. ase nak banned jek gambo tu hikhikhik..

Farra Dhelina said...

rugi tak dpt join game..1 game pon tarakkk..

taniah kpd sume pemenang..

k.ecar mmg seporting gile lah..kst tumit pon ahkak main bedal je..

mmg bersemangat! bloggers lain pon tak kurang hebat nya!

mamalieyna said...

meriah giler ni...mmg kena proper organized ni..mesti penat kan jd penganjurnye..tp syabas la..sume berjalan lancar!! ^_^

Sidratul Muntaha said...

eleh kak ina..
jdi ajk pun untung gak..
sume gmbo msuk jugak..
yerlah..
puan pengetua ade..
emcee ade
ajk register pun ade...
siap jdi cikgu beso aka supervisor you!!
I like!!
i tak kisah klu emmbuyung pun..
last year tak dpt joint sgt..
thun ni aku pulun abis!!
siap possing bagai!!
itu harus!!
itu wajib!!
ekeke...
mesti mahu glams taw!!
amboi - amboi suziey..
kemain lagi yerk ko kenakan aku..
chett!!!

** Perfect Love ** said...

sib baik kak suziey buat entry pasla game ni.. bykla gambar sy terselit.. heheh

masa main game.. tak byk gambar dpt capture...

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

wakakakakaka (gelaks guling2 dlu b4 nk jwp komen neh)..

aduss..byk sngguh gmbq ahkak.. gmbq kena hempap adoo (smngt ahkak m'pertahankn ank ahkak kena hempap.. tue psl ahkak rela kena hempap ngn Haiza..xde hal larr kena hempap..dh biasa pun kena hempap..whooopppsss!!)..

haa..ms ahkak jd KASIMAH SELAMAT kemain ekau ikat kehtat mata ahkak.. klu mata sajork xper suziey.. neh telingo ahkak pun kehtat ekau ikat..sajork ko nk pedajal ahkak..(byk2 gamezz, weolls kalah teruk game mkn pisang neh..ape daa Sall, ekau neh lemah btul mkn pisang..mcm x biase sajork.. whoooppssss!!)

ahkak kena menten vogehh dik oii.. tue psl ahkak harung smua gamezz pkai heels..(tp, nyesal gaks pkai.. heels asyik t'bonam dlm tanah sajork..tensi ahkak nk wat catwalk tgh2 pdg tue..trus jln cam org kenkang sajork)

ape2 pun uolls smua mmg bestt de vassttt..esp. AJKs smua..lebiu all.. muahhhhsss...!!

p/s: ahkak ciloxx gmbq2 kt sini.. byk muka ahkak enteprem..lps neh kite membowling laks erk..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tahniah kepada semua pemenang...

semuanya sporting habis...

yg tak aci tu puan pengetua dan AJK ngelat tak main...sepatutnya korang join lah sekali...

ALoNa [CintamaniszLite] said...

hmm...meriah..sunggoh meriah..
Tp...terasa pulak akak yg letih mcm ada kat situ gak, hhaaa

Nurhayati said...

sunggu terjua dan jeles tak dapat join gathering ni..

unlisted_one said...

aik,..mcm mana Suziey tau ada cakap mcm tu kat Haiza ni..hehe.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

hahaha nak gelak gak macam ecar...gambo den pun banyak terselit kat sini...tak sia-sia join game....winner amazing race lagi kan Nia....

hahahaha den ni jadi partner Nia jek...sebab taktau nak kena buat apa tuk amazing race ni...masa juri bagi penerangan tu den sibuk layan Damia...mula la blur...Nia ajak lari den pun lari jok la....hahahaha nasib juara gak...kuikuikui

b.O.n.d.a said...

den takleh main sebab den ada shOOting lagu hindustan lps tu tau..ekekeke..

sOrry ye AJK semua den tak dapat nak jOin =)

apepOn, den 'wakil'kan buah PISANG den je masuk acara..hehehe

mummy_ayu said...

sowie la tak dapat nak joinkan diri...Mummy kena jaga Iris coz Daddy jaga Ian time tu..hrp ada next time la..he he he...

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio