Thursday, April 29, 2010

ape perasaan korang bilaaaa.....

Assalamualaikum..


........ bile n3 utk hari ni adlh penuh dgn gbr aQeel sesaje..?? ouh harap2 korang xmuntah ok..nnti busuk plak blog aku ni org nk lepak2..hahhahaha..ape kejadahnya aku merepek ni..ok dh jom cuci mata je la:)
Perhentian 473Perhentian 431  Perhentian 463 Perhentian 464
Perhentian 478
Perhentian 548 Perhentian 364

 
sedikit tips dr budak baru belajo :D untuk menampakkan kesan bokeh yg menarik tu..selain  guna min aperture (f1.8 - f3.5)..make sure background subjek adlh something yg abstract..mksud abstract kt sini..ade bende such pokok2..org2..means bkn kosong mcm posing kt depan dinding besar yg ade 1 color je or kwsn lapang yg hanya nmpk langit 1 color je..coz mmg xkan nmpk efect bokeh tu kt tpt2 camtu...erkk korang paham ke nih..ekkek;D


ok nnti aku akn bg info pasal teknik silhouette plak..cam best plak sharing2 info pasal hobi ni..hehe..okla utk panduan beginner yg mcm aku ni..kalu yg dh pro tu tahniah..tajamkan lagi skill anda dan sharing2 la ilmu yg ade..ilmu yg bermanfaat sekiranya dikongsi bersama..nescaya bekalan pahala yg kita terima tidak akn terputus jika selagi ianya diamanfaatkan..


p/s: sori ye xsmpat nk reply komen korang satu per satu..neway thanks di ats compliment yg diberi...aku sgt menghargai setiap komen positive dr korang...cuma pls jgn terlalu memuji aku..cukup la seadanya..aku bdk baru blaja..aku takut aku leka dan hanyut dgn pujian..sedangkan semua bakat, rezeki dan nikmat  kurniaan yg dikecapi adlh sepenuhnya milik Allah swt..

15 comments:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

owhh aqeel yg cute......tempek banyak2 pun tkpe tkkan termuntah punya hahaha....

Naura's Villa said...

alo,muka mama..huhu..cutenya..

cantikla kak gambor tu..bukan puji lebih2 pun..mmg patut pun kena puji..kalau camera FUJIFILM yang ala2 CANON DSLR tu boleh ker wat camtu..tak paham la..

ct rahani said...

mmg cantik pics2 tu kak.. tambah plak modelnya mmg encem gitu.. :p

momguess said...

aku xnak belajor teknik2 nie semue
kang kalo aku lagik pandai dari ko mcmaner???
hahahahha
tapi serius
pic aqeel yg baling2 pasir tu cantik wooo
rasa2 kalo aku santau org boleh tak abik gbr tgh menyantau??
hahahahhaha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

owhhh...sgt suka tau org nak kongsi2 ilmu ni...bagus gak utk beginner yg tak berapa nak began ni....ekekekek..nanti kongi banyak2 tips yer...kalau nak harap belajar sendiri, memang malas....nasib ader tips mudah cenggini...

zue @ annaleeya said...

cantik gambar2 tuh... sonot aqeel main pasir erk!!!

Nurhayati said...

sharing is caring.. lap u muahss
tapi daku takde camera secanggihmu huhuhu
yg pasti kejelesan terserlah tgk pic aQeel yang cantik2 belaka.

miera said...

cantik bangat..nak kena rembat jugak la camera DSLR 1 lpas nie.. :-)

silvertech said...

comel aqeel ko...tak masuk pa & ma ke suziey? ;)

alfa juliet said...

ko memang patut beli kamera mahal2, sbb rajin gila tangkap gamba

iem said...

tak muntahpun..syok tengok picca aqeel yg comel

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha
tak kisah pun.....janji model tu comel tahap d max.....hari2 tengok pun takpe...hik hik hik hik

thansk suziey for info
yelah..i budak baru nak bermesra2 ngan dslr nie...baru nak belajar....so, lepas nie boleh ler jadi tok guru yerk...

Farra Dhelina said...

aqeel the encem boy!

ita cutevirus said...

hohohoho... leh la hubby ita blaja main camera ngan suziey.. sebab die pon da sambar sebijik dslr.. adess... kopak duit... tp, beli yg simple je la.. ate, budak baru belajor... gitu le kan?

E.L.I.Z.A said...

wowiee...dpt jgk tgk hasil 50mm F1.8..menarik kan gambar²..ptt la kalu guna camera lg mahal, lens lg mhl, kualiti gambar pun increase..

sudah review semua entri psl holiday..tp komen kt sini buleh hehhe...mmg cantik ah beach tu..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio