Wednesday, April 14, 2010

facial??

Assalamualaikum..


ecewah..tetiba nk story pasal facial plak..hehe..korang pecaya x kalu aku ckp aku xpnh lgsung pegi buat facial utk muka..(erkk ade ke facial utk bhgian lain? :D )


xpecaya??? percayalaaa!! aku mmg xpnh g buat facial..aku xbole nk ubah mind perception aku..for me..once dh terjebak ngn facial..akn jadi rutin la kena g buat facial once a month or mungkin once a week..n kulit muka aku adlh type yg sensitif..so tu yg smpai skang xpnh2 g:D so aku hanya mengekalkan ape yg ada..ekekee:D selamat poket en hubby kan..ekekeek:p


everyday..usage aku utk penjagaan muka cuma...
~cleanser nih...mentimun lg..konon2 utk penyegaran dan mengekalkan kelembapan kulit..ceh..~


~lps dh cuci..sapu sket toner ni..tu pn kedekut..adlh setitik dua letak kat cotton..aku rs kalu letak byk2 mcm berlendir plak jadinya..haha~

~then..pakai la moisturizer ni sket..n pastu pakai bedak baby johnson..see..bedak pn pakai baby johnson yg jenis botol tu..bkn compact powder..eekek:D..lain2 aku xpakai..brgn mekap apetah lg..suka beli sbb tgk org lain beli cam best jek..tp pakainya idak :D ~


mula2 dulu mcm malu gk kalu kena 'bersolek' depan org..mksud aku kalu g aktiviti2 luar n dok kat hostel or whatsoever tu kan..sbbnya org lain suma canggih manggih kelengkapan solekannya..aku? even compact powder pn aku x pakai..sbb kulit muka aku mmg xbole terima bedak jenis tu..cuma sesekali je pakai tu pn time kawen hr tu..tahan je la kegatalan yg melanda..


smpai skang alhamdulillah..aku selesa dgn cara ku ini..ecewah...


p/s: korang plak camne?



32 comments:

MRS. K said...

saya baru skali buat facial tu pon masa nak kawin dulu

ita cutevirus said...

errkkk... patut la kulit mulus..
ita penah gi facial skali je.. tu pon time nak kawen.. ita skang ni gune cleanser & facial cream dari fair&lovely je... tak boleh pakai toner... sebab, penah pakai toner dulu, kulit raser pedih... adess... skang ni tak pakai compact powder... pakai loose powder je... kalo pakai compact powder, kang jadik cam opera cina lak..

mama tisya said...

kita pn pki safi gk..pencuci je..pelembab ke toner ke..tkde...tp dlu2 pernh p facial tp takut gk yela takut jd rosak muka...kalo yg muka licin ok kot

momguess said...

den mmg hantu facial!!!!
den pkai loose powder + de wajah
den mmg byk abis kan duit kat makeup2 nie
tapi muka cam gitu gak
den rasa pcuci paling mujarab WUDUK!!!

yeeehhaaaa!!!
astro dh ader siaran kembali!!!
hahahahha
thnks teman
aku hargai usaha mu utk ceria kan idup den
luv u

Ieda Al-Habsyi said...

hehhee pakai safi gak ek? sama lah kita, ieda selesa ngan safi sejak dari sekolah lagi, nak tukar takut tapi kadang hati tu teringin nak try brand lain :)

firahadifa said...

hrm.... u kena try wat facial kat tempat i sekali nie... huhu...

Mak Su said...

maksu pun x penah buat facial kecuali masa nak kawin.... tak reti, takut pun ada, ngeri pun ada :(

mamalieyna said...

baguih la camtu..mmg jimat blanja sugguh! hehe..cam kita la jugak, tak pernah g buat facial seumur idup ni, teringin tapiiii...tu la cam suziey gak, kang jd rutin pulak nk kena g..

apa2pun suziey dh putih gebus, tak makeup pun dah lawoo..hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suka gi facial...tapi tak der lah once a week...rasa2 nak memanjakan muka tu pergi je lah...

actually ikut mood jugak...kalau rasa nak attend events atau kenduri tu, make up ler sikit2....kalau setakat gi keje lipstick dan compact powder pun ckp....

Nurhayati said...

kulit muka yati pun jenis sensitif.. sangat susah nak cari yg serasi.. alhamdulillah dapat pakai olay.. nasib baik murah..wat kena mahal pengsan jap hehe

syariza09 said...

sama ler...sy pn x nah wat facial. wat sendiri2 jer. tu pun kadang2 ada gak yg terlupa. kalo tgk kt tv pasal facial2 ni mcm best jer..leh tertido..bila ler dpt gi agaknya

Fiza's said...

memang tau.. kalu dah tejebak sekali ngn facial memang nak p buat lagi

[-suziey-] said...

mrs K:

at least pnh la jgk..kita xpnh pn..ekek:D

[-suziey-] said...

ita:

o ye ke..tu la..kita pn tpeek toner tu sket jek..kalu byk rs mcm berlendir..ekek:D

ooo loose powder tu cemana..hahah jakun jap:D

[-suziey-] said...

mama tisya:

waaa lg jimat yek..xyah pakai toner n cream..ekek:D

[-suziey-] said...

momguess::


yezzaaa..aku setuju...ecewah..aku suka astro dh kembali bersiaran..ekekek:D

[-suziey-] said...

ieda:

o yeke..waaa pengguna setia ni..hehe..kita br je guna..before ths pakai yg mahal pnya brand tp disebabkan susah nk cari try tukar..seb bek ok..berbaloi sbb murah..hahahhaa

[-suziey-] said...

firahadifa:

aisey tokey saloon dh ajak dtg saloon tu..hehe..sori dear bkn bermaksud nk provok org xg facial..hehe..xpe nnti kita try g ur facial..tp kasi pree la..hahaahhaah..byk songeh kan:p

[-suziey-] said...

maksu:

hahaa..dh lama dh tu maksu..kena cuba buat la skang..ngape ngerinya..haha lawak la maksu:p

[-suziey-] said...

mamalieyna:


ha sama la kita..bkn takat jadi rutin je..tkut xserasi ngn kulit muka..ha jenuh nk pulihkan balik..huhuh..
eh malu plak dipuji sebegitu..hahhaaa ngengada jek..

[-suziey-] said...

damia aleesya & ayyunie:


ade mood gk ek..hmmm..slalu baca story ayu g spa cam best..hehe..tetiba lain topik plak..ekeke:D

ayu kan sifu utk aleesya n ayyunie..nnti senang depa nk balja mekap..haha

[-suziey-] said...

yatie:


oo sama la kita kulit sensitif..leceh la kan..hmm kalau dh jmpa yg ok tu jgn tukar2 dh..hehe

[-suziey-] said...

syariza 09:


waaaa terror la jgk kan buat sdri2..hehe..

[-suziey-] said...

fiza:

ha tu yg malas tu..dh terjebak susah nk patah balik..ecewah..ekek:D

firahadifa said...

ahahaha..... xdenyer la dear ... biasanya facial treatment nie utk orang2 yg maleh and takde masa nk cuci and rawat muka sendiri... kalau u rajin buat ke rumah , tak perlu buat facial..

tapi facial org buatkan nie lebih sket la faedah nyer.. sebab lagi bersih hilangkan white n black heads sebab ade alat like vacuum n blackheads softners n stimmers and dapat lena bila diurut muka.. muhahahahaha

psssst.. kalau nk datang bleh jer.. i bagi u VVIP Facial treatment!! *wink**

wantie said...

Pernah temam kawan buat facial. muka dia berjerawat. dorang ambik jarum cucuk cucuk kat jerwat bagainya. ngeri plak rasa...

hiksss.. sebab tu lah tak pernah buat facial. cuci muka sehari 5 kali dah cukup.

[-suziey-] said...

firahadifa:

perghh mmg best rs bila org dok belai2 muka ni..mau terlena..ekeke:D

i like ur last statement..vvip facial treatment..wow..sgt bertuah diriku ini..hehe..ok nnti i gediks2 g ur saloon sama itu momguess..dia klau nk menggediks ni afdhal berduet..ekekek:D

[-suziey-] said...

wantie:


aah kalu muka ade jerawat mmg azab la kan g facial..actually elok la dorang buang hingga ke akar..tp xtahan tu sakit:D dasat btl nk cuci 5 kali sehari:D

momguess said...

kek mano salon firahadifa tu...
den bab2 vvip ni mmg gediks sikit
tapi tu lah kena tungu dpt gaji
ni bos den dh poie china
xtau balik bile
huuhuhuhuhu

[-suziey-] said...

momguess:

aku rs kt shah alam..eh ye ke..ekek:D ala no hal..nnti kita roger2 la si fira ni..suka2 je aku ajak partner..hahahaa...laki aku bagi ke ni..adeiii..:p

PadNani~~{@ said...

kulit suziey dah cantek putih gebu..x payah make up2..natural beauty:)

sesekali g facial manja2 kan muka..best jugak..tp kat Oman ni tersangatla mahal..so, pernah g sekali je..!

[-suziey-] said...

padnani:

hahaha jgn ler puji cenggitu..bese jek..tp mmg btl natural beauty is the best..1 of the way kita mensyukuri nikmat Allah kan..dia dh jadikan kita yg terbaik..

hehe..manja2kan muka utk tujuan memelihara kecantikan itu bg tatapan si suami mmg diharuskan..ecewah:)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio