Tuesday, April 27, 2010

holiday @ perhentian island


Assalamualaikum..

ehem..haiiiii..ape kbr korang sume? syukur alhamdulillah aku n famili sihat..syukur ats nikmat kesihatan yg Allah kurniakan..dan syukur jugak sbb dgn izinNya kami selamat berholiday kat perhentian island..

feeling? of course best giler..coti2 bersama yg tersayang di tpt yg sgt digilai gitu..ekekeke:p ok later aku upload gbr2 yg sgt pnh ngn memori tu ok..maklumler smpai umah dh kol 11mlm..harus la letih yg amat..

actually aku tersilap booking flight..eh bkn... silap airport..supposed masa nk pegi aku kena turun kt kota bharu..dekat sket ngn jeti kuala besut utk ke perhentian island..about 1hour journey wth cost rm60-rm70 per way..tp kami p turun kt kuala terengganu airport..adeiii jauh banget..1 jam setengah journey ok at cost rm110 per way..rugi2..tp xpela..pengalaman dan pengajaran..so pd yg nk g perhentian tu make sure turun airport KB ok..hehe sebab jeti kuala besut ni dh dekat sempadan kelantan..bg aku since still within terengganu so ingt dekat la..hehe..

at first aku n hubby mg xberat sgt nk g snorkelling..mcm 30-70 nk g snorkeling since kami bw bdk comel itu kan..hikss:p harusla nnti kena snorkeling 1 by 1..sbb nk jg bdk comel tu.kami mmg suka buat aktiviti bersama2..brula best kan..kalu sorang2 tu mati kutu ler..sbb tu mmg dh plan xnak amik pakej ngn snorkeling..tetiba smpai sana..2nd day tu mcm rs nk pegi plak snorkeling tu..br je plan nk g trip pukul 2pm..tetiba kul 12pm tu ujan plak..n berterusan ler smpai ke esoknya nk balik tu..so mmg Allah xizinkan utk kami snorkeling la..pasti ade hikmahnya kan..kami pn ok la..xkisah la sgt..previously pn masa honeymoon kt kapas,redang,tioman n pangkor wajib pegi snorkeling..romantik gitu snorkeling berduaa2an smbil pegang tgn gituh..hahaha:p 

aQeel plak sgt la sonotnya dia bila dpt peluang main pasir..tambahan sempat rembat lori pasir kt jeti..mmg kasi dia lori pasir pastu biarkan dia main pasir tepi pnatai tu..kami pn apelagi dok posing2 n shooting2 ler..hehe..sgt best...beach kt depan arwana resort ni bole mandi..air dia ijau..sesuai la kalu bawa anak nk mandi2 n main pasir..masa honeymoon kt redang dulu..dpn resort kami tu penuh ngn corals..gamat n ikan pelik2..so lps trip snorkeling kt laut dalam..kami snorkeling plak kt depan resort..mmg best..xsesuai la bw anak..sbb depa xleh nk main2 pasir n mandi..byk cengkerang :)

kali ni trip kami xde langsung gbr foods..hubby siap sound dh..xabis2 amik gbr makanan jek..ekekek:D foods kt situ sedap..mmg berbaloi2:) food kat jeti agk mahal..kami mkn nasi campur lauk ayam n sayur n telur dadar..air teh o ais limau n soya..total rm17..adeii mmg kena tekan btl la..:p

balik dr island kami g shopping kopok plak..mcm2 jenis kopok ade..1 beg besor tu penuh ngn kopok je..siap minta mas kargo lekat fragile lg tkt hancur kopok tu dorang baling2..ekek:D before balik tu sempat melawat sedara aku kt KT..umah dia sblh airport jek..so lepak dulu mkn2..dh la borong kopok byk..dia bg plak lg kopok lain..xckp tu lg dia goreng plak kopok lekor yg berjenis..adeiii kenyang mkn 'ikang' jek..hehe..

so lps smyg jamak maghrib isyak kami brlepas ke airport..kami pegi tru air asia..tp balik ngn MAS..aku mmg prefer naik MAS la..best btl service dia..aku dh tau bw brg byk2 pn xtkt extra charge..20kg per person..2 org dh 40kg..lebih dr ckp nk borong kopok leko 1 KT..ekeeke:p

so tu je la catatan holiday kami ke perhentian island..esok aku upload gbr2 ok :)

p/s: next holiday...kita ke seberang laut plak ok..still tpt yg wajib ade beach! :)
p/s2: sgt mls nk pegi opis..tp bila smpai opis dpt surat bonus..waaaaa trus berseri2 muka aku...heehe
p/s3: sgt byk story korang yg aku missed..tunggu terjahan aku ok..slowly :)

21 comments:

MRS. K said...

ye ke? kite pon dah beli tiket ke airport KT la.. kalau ade membe leh mintak hantarkan ke jeti kan..ahaks

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

hu..hu..selamat bercuti suziey...entry tanpa gambo ek...tak sabo nak tengok gambo yang di snap2...hu...hu....

momguess said...

huhhhhh
pjg giler n3 ko kali ni
pengalaman ko
pengetahuan buek kami semue
bonus lagik kaa????
adoiiii!!!1
tension mak

iem said...

selamat bercuti...pengalaman suzie leh buat panduan buat org lain tau..

firahadifa said...

nak gambarrrrr....kekekeke

mama tisya said...

wah sronok nye p perhentian..kita tk smp2 lg..mmg nk pegi nk dk arwana cz tu ownernye kwn papaku...die dh byk kali invite my parent stay situ tp tkde date yg sesuai tu yg tk smp2 lg...aku pn tk pernh rs snorkeling lg...naik MAS mmg better la bila part charge extra berat tu...mcm langkawi aritu blk kl truk gk kena charge smp rm60..huhuhuuhuh

tk sbr nk tgk gmbr2 korang...sure cun2 guna dslr..kita aritu p langkawi tk bw dslr pn

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

nasib ko bagi tahu suziey...laki aku pun dok sibuk2 kalau naik flight nak ke perhentian turun kat terengganu..rupanya KB yerk...ada ler modal aku nak kenakan dia..he hehehe..

ko sama ngan aku...kalau nak bercuti, wajib tempat tu ada BEACH coz 'laki aku tu pencinta kehidupan laut.....tp best ooo.....

lily azliyana @ mama zara said...

nak tau tak, kite tk pernah gi snorkling tau..huhu..sadis kan..mcm nak ajak en hubby tp tulaa, kalau ngan Zara kompemla susah nak snorkling..hehe

nway, tk sabar nak tunggu gmbar perhentian..mesti tantek bangat kan..=D

mummyseri said...

suziey at leat mmg penat tapi bestkan.. sini pon byk pulau yg best2..tak saba nk nengok gambonyer;)

Nurhayati said...

wah mesti dirimu bahagia skang..ngan baru balik holiday ngan bonus lagi.. cepat weh upload gambar byk2.. nak tgkkkkkkk

EIJAM'S FAMILY said...

alhamdulillah tgk keluarga cik suzie nie bahagia.. semua kopok lekor tue dah terbayang2 tau.. wah lepas nie mau kemana pulark cik suzie..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

welcome back suziey...huhuhu..sedisnya...tak dapat snorkelling..tapi ayu ngan hubby pun terpk2 gak cam mana suziey ngan hubby nak snorkelling ngan aqeel tu...tapi yg ayu siap bawak bibik pun tak leh snorkelling gak kat tioman tu..sama kes macam suziey...hujan sepnjang hari...

makanan kat jeti memang mahal...katanya kos utk boat bawak makanan...

ah ah lah..memang kalau nak gi jeti besut tu turun airport KB....kalau jalan smooth 45 minit jer..tapi tak pe..pengajaran utk next time...

tak sabar nak tunggu gambar2 kat pehentian...i'm waiting for it...

mama_umar said...

ooh,cptla uplod gamba..xsaba2 dah ni nk jamu mate dgn air ijau dgn tgk lori pasir aqeel,hihihi

mamalieyna said...

waaa bestttt! baru baca dah dok terbayang2..cepat2 upload piccas, tak sabo2 nak rasa jeles ni, tgk piccas yg pastinya berseri2 dan cun3 giler! ^_^

*bonus?..bestnyer..harus berseri2
*bercuti lagi, jeles lgi..huhu..

unlisted_one said...

lor,..turin kat KT ke? takpe la, 1st time, lps ni dah tau dah kan.

Tapi mahal betul diaorg charge sampai RM17 tu,..perghh..

10 said...

wah... bestnya percutian depa...

Mak Su said...

arramaakkkk

baru jer sebut2 pulau perhentian, huhuhuu, sedihhhh, nak itut

ALoNa Cintamaniszlite said...

hang gi perhentian besar ke kecik??

E.L.I.Z.A said...

bestnyaaa...tu baru baca cite.belum tgk gambar.......kg papa eli kt besut pastu dia ada projek jgk kt pulau perhentian tu..mmg slalu gak dia suh kami p..tp mgkin kami rs pulau tu mcm dekat je ngan kami, tu pasal x pegi2 hehehe..kali ni mesti terjah jgk la pulau tu
cepat² upload gambar hokey..

Gieyana said...

ku rasa kalau turun dr KB pon lebey kurang sm jer..jauh gak tue dr Kb nk ker Kuala Besut tue...tp mmg best kan..nnt ku smpai lak..kekeke

atty's said...

tak sabar nak tgk picture..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio