Friday, April 23, 2010

latest features in blogspot

Assalamualaikum..

hmm..aku xsure samada aku yg ketinggalan atau coincidence je aku masuk setting blogspot n bumped into this latest features..hehe..so its my pleasure to share the info wth you guys...

actually its regarding post editor latest features..senang je..just click the option n save ur setting..ok meh aku tunjuk ngn gambo skali:D

 

ok pegi dekat setting - basic

then click option updated editor pd 'select post editor'

ha ni la rupenye lps dh save setting..byk features dia kan..nk strikethrough pn xyah edit kt html..dh ade pn buttonnya..hehe



ha ni yg bestnye sbb ade size xtra large yek..hehe..gbr yg aku paste ni size XL..yg paling best n convenience kan bila kita upload gbr..dia akn upload dkt point of cursor..whch means kt mane cursor korang berada..kt situ la gbr akn diupload..xmcm dulu..sume dia kuar kat ats n kena drag  1 by 1 pegi ke point yg kita nk letak gbr tu..

simple n convenience kan..sape yg xtau lg bole try ok :) kalau gbr yg kita upload bersaiz XL adlh cantek, clear, sharp n beso..senangla..xyah guna WLW dh.. :)

p/s: sharing is caring:)
p/s2: mood berholiday memuncak2:D

21 comments:

MRS. K said...

dah try dulu tapi cam tak best..huhuh.. so, back to normal la...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter pun ada wat tutorial pasal menda ni sebelum ni...tapi cam tak best jerk...kiter suka pakai old stail je

momguess said...

den punyo 3 column
sobs arrr

Ummi Eisya said...

aku pernah guna dulu..tapi tak best gak..susah nak edit pic..asyik teralih je..guna yang lama semula..hihii

Mak Su said...

oohh.... ada menda baru? nak kena check ni..... macam menarik, tq suziey

hati - ema said...

Untuk upload video kene pakai lama punye....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aikkkk..dah lama lah suziey...ayu memang guna yg ni pun sejak dari dulu....that's why gambar2 ayu saiz XL dan sekali upload kita boleh upload banyak2 gambar kadang2 sampai 20 keping seklai upload......bukan yg macam old style tu...yg mana kena drag satu2 ikut point yg kita nak...btw i like the features...cuma tak leh nak upload video jer lah...

mamalieyna said...

dh cuba tukar dl, apply yg latest tp cam tak bape rasi je..hehe..lum hafal sume benda kot, so, tukar blk ke lama stlye..huhu..lebih selesa :p

alfa juliet said...

tq for the info suzi

Yan said...

i'll try

ibu_Arifa said...

saya pun sedang guna yg ni jgk..tu yg gambo dalila skrg ni, 'gemok2' dalam blog tu...hihi

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hukhuk
.dah tau dah kak
.tp cam x best jerr
.kuikuikui~~

Gieyana said...

uits..dh lama dh ada cenggitu..thks for sharing..:)

ALoNa Cintamaniszlite said...

hmm..nak guna ke tak ni??
ada yg kata best..ada yg kata suka old style..hmm..

tp..tang size gambar besar dan leh upload sekali byk tu yg syok tu..hoho..

apa kata survey????

unlisted_one said...

wah,..thank u babe!
dah lama merungut sebab susah nak drag gambar..hehe

CuTeMiUt78 said...

eemmmm dah try gak.. tapi tu la lain org lain taste kan.. memang masa mula2 guna tu.. cam best je.. tapi lama2 cam yg lama plak best..

Nana said...

baru tau hahaha..sian aku ni bab2 ni mmg fail la...klw org xbgtau mgm xtau heehhe
tq share ek nnati arr nk try godek2

Farra Dhelina said...

saya dah lama guna..mmg ok! serasi dgn shayee

PadNani~~{@ said...

ok..bru tau..tq for sharing dear:) nak try la..

aina yg gilo pepel said...

wah wah wah.....

SEDIA BANGUN!!!!
TERIME KASEH CEKGU!!!!!

atie aizam said...

baru tau lar.. tengs yer u kongsi2 ilmu nih.. nanti nak try arr.. dah try baru arr tau ok ke idak kan kan.. hehe..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio