Wednesday, April 14, 2010

tolonglah aku..bantulah aku..

Assalamualaikum..

huhu..aku nk minta tlg sket ngn korangs nih..mslh yg dihadapi agk rumit..tp xla serumit mana pn..tp bole la dikatakan rumit gk..haishhh..

ok storynya gini..lately dlm kol 3-4pagi kan..aQeel suka no meraung-raung sambil meronta2 kan kaki dan tgnnya sehingga beberapa kali rontaan tgnnya hinggap dimuka comel ku...adeiii..sakit tu..tgh syiok2 mimpi best tetiba kena 'penampar-org-ngigau' kan..huh..sgt geram..

ouh bukan tu jek..kadang tu..siap pakej skali..dok ajak g dapur la..minta car key la..ajak g tes-co la..adoiiiiyaiiii...


cemano ni..gangguan tidor btl la..nk kata xbaca doa..dh baca segala doa..siap baca alif ba ta lagi..tp tu aQeel la yg baca..ekeke:D

ade sesapa yg mengalami nasib serupa dgn ku??

~eh rs mcm kecik je aQeel dulu..cptnya masa berlalu..skang dh mcm galah..tinggi persis ayahnya..~



p/s:
pnh skali tu..aQeel tetiba meraung panggil "ibuuuu..ibuuu.." sambil meraba2 dinding kepala katil..nk gelak pn ade..ish kejam kah aku:D

44 comments:

Nurhayati said...

wah aQeel mengganas..habis muka comel ibumu itu..
cam yati zara takde plak sampai camtu.. takat mulut dia cakap2 ngigau tu ada la..itu pun sbb siang hari dia main sakan sangat. slalu sblom tido..basuhkan muka kaki dan tangan dia.. mlm baca doa tido dan al-fatihah. ;)

[-suziey-] said...

yati:

ha ni version baby boy.ekekek:D kadang dia gelak n ckp tnpa rontaan..tp lately ni kerap pakej ngn rontaan...mmg sblm tido basuh kaki tgn n muka..sbb xselesa dh main2:D

mamalieyna said...

ish serius je bunyinye..tokleh biar, wat tak tahu je ni..cuba2 la g rujuk pd mereka yg lebih pakar 'bab'2 ni..risau lak kang makin parah!

uuuiii..mengganaz sungguh ni!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tak pernah ader experienced cam ni...cam mana nak tolong erkkk...nak kata tak baca2 doa...dah habis baca...mungkin aqeel mengamuk minta nak adik tak...ekekekekek..

p/s: gurau jer weii...tak menolong langsung...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

adoii dapat bayangkan gaya aqeel mengigau tu..kyra kadang2 pun ada buat peel cam tu gak..semua ayat kitaorg baca..pas nanggis siap tergelak lagi pastu sambung tido balik kitaorg naik seram gak..tapi dah lama2 ok pulak just malam nanggis mintak susu je..maybe diaorg penat kot ye lah siang main banyak..

IbuHakimHaikal said...

Hebat betul Aqeel mengigau..nasib baik ibu nya xbawa je dia g tesco mlm2 tu...huhu...agaknye dia byk main mase siang tu yg tebawa-bawa dlm mimpi.. ;)

mama tisya said...

bdk2 mmg ada kot mcm ni..tisya pn ada gk..kdg2 bgn..kdg2 ckp sendiri..mcm die nmpk sesuatu...tp kita bc ayat kursi lps tu okla...tp tkde la slalu..kdg2 la

wantie said...

Pernah gak dodulu tu amirul kena sampuk. sekali ja la.. MIL panggil ustaz dekat umah buat minyak chelak. cubalah..

adda said...

haha tergelak baca ni. mesti selalu gi tesco sampai ngigau2 nak gi tesco. nasib baik syafi lom lagi ngigau tahap camni. setakat cakapn n pusing2 ajer.. agaknye kena kurangkan main sket kot aqeel ni.. pastu sebelum tidu cuci kaki.. cuba laa

[-suziey-] said...

mamalieyna:

huhu..tu la mula2 tu ingt bese jek..tp ni kerap..bole dikatakan everynite..adeiii

[-suziey-] said...

damia aleesya& ayyunie:

hahahaa...sukanya dgr statement tu..ngamuk nk minta adik..kot ye pn jgn ler cenggitu skali nk minta..ekekek:D

[-suziey-] said...

adlin aka kyra mom:

hahaha jadi seram plak ek..hmmm budak kadang mimpi cam kita gk..adventure..ekeke:D

[-suziey-] said...

ibu hakim haikal:

siang tu mmg cnfirm la main byk..tu yg smpai ngigau2..tp xtahan cara dia ngigau tu..adeiiii

[-suziey-] said...

mama tisya:

o ye ke..emm tisya mcm nmpk sesuatu..aQeel ni mata pejam..hahaah..so mimpi sesuatu la tu:D

[-suziey-] said...

wantie:

uik minyak chelak? apekah itu..ish len mcm je cara ubatan camtu..hehe..
hmm kena baca ayat Qursi byk kali kot..

[-suziey-] said...

adda:

hahaha sabo je la..bole plak nk tergelak..tp mgm kadang dia pnya ngigau tu klako..tp slalu dh pagi bgn tu br sedar ianya kelakar..time tido tu mamai jek..ekek:D

momguess said...

nasib baek ank nyer
kalo pak nyer
huhuhuhu
cuba ko bayangkan kalo paknyer punye kaki hingap kek muko ko yg comei tuuuu

[-suziey-] said...

momguess:

hahaahhaha...wei ko buat lawak ek..wakakka...adoi aku xnk byg arrrr...

ita cutevirus said...

suziey,
this lately izzah pon cenggitu jugek.. tp, yg jadik mangsanyer ialah ayahnye... sebab die tido ngan ayahnyer... kalo ikut kepercayaan moden, maybe siang tu die penat sangat.. sampai bawak dalam tido.. takpun ada keinginan die time siang tu yg die tak dapat.. tp, entahla.. try la carik mana² ustaz.. mintak air.. pastu sapu akt muke & selawat 3 kali...

[-suziey-] said...

ita:

o ye ke..izzah pn camtu ek..huhu..hmm tu la kalu ikt mmg la dia letih sgt main siang tu smpai terbawa2 dlm mimpi..tp letih kalu hari2 camtu..huhu
neway thanks for the opinion:)

ibu_umairah said...

wahhhh comeiiiii la aqeel buat mcm itu............heeeheeeeheeeee!!!tapi kena awasi ye suzie takut dia b'jalan keluar ngan sendiri..........

lia said...

lia ni since outstation ke site last week, la ni amsyar slalu nanges2 mlm dlm tidur... kejut siram air baru bgn tp mcm ngigau2 lg...

pening gak d buatnyer...

Mak Su said...

mimpi jer kot, mengigau. sebab banyak main, lasak waktu siang.
dah kasik susu sebelum tido?
tidur asing tak? cuba slow2 ajarkan.

baby w dah tidur asing sejak lahir :)

lagi...bersihkan badan dan pakaian, kalau bepeluh, lap sikit2

hhmm, itu jer lah yg maksu tahu rasanya...mamanya tenangkan hati, ek :)

atie said...

Biasalah suziey, budak tido kalau dia kuat main sampai mengigau malamnya....Ammar pun camtu gak, kadang nak suka pun ada....

alfa juliet said...

aku arsa dia cuma mimpi lah...tapi dah jadi ngingau..hehe layan

Gieyana said...

lalalalal...aku nk gelak bdekah3 dulu bleh? siap baca aliff baa taa...adeeeiii!

x tau ar nk bg petua camna..try berubat kg tgk..

PadNani~~{@ said...

adoi..mmg betul hero aqeel tido..smpi kena muka ibu ye..
so far xde xperience la suziey..
tp mmg ada certain people yg kuat mengigau kan..kdg2 sampai berjalan..trn katil semua..

emm..better get second opinion kot..dr org2 yg berpengalaman atau ustaz..mgkin xde ape2..tp saje get other opinion kan:)

aqeel very active smart boy..dlm tido pun mcm2 yg dia nak buat kan:)

Ummi Eisya said...

huh,leh tahan ganas aqeel skrg ek..sian muka ibu yang mulus itu..
nak tolong tapi tak tahu nak cakap mcam ne..tak ade pengalaman..cuma kalau boleh ko cari la ustaz buatkan air untuk aqeel..kalau tak sebab benda tu pun,aqeel dapat faedah gak,sejukkan sikit hati dia..tenangkan hati..takut dia byk main sampai terngingau tu..cuba la yang terbaik ye suziey..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

sebijik cam Damia...macam semalam dari pukul 4 pagi sampai ke subuh dia merengek2 pastu tarik tangan kita ajak ke dapur pastu kang tarik tangan kita gi kat pintu...the best part tetiba dia jerit "akut...akut"....erkk masa tu den memang sontap ler...apa lagi terus bukak semua lampu ....risau gak budak ni mata dia macam2 benda dia leh nampak..

atuk Damia cakap jangan bagi dia terlalu suka2 sangat time siang...tu yang boleh jadi mengigau malam tu

UmiDAnisH said...

danish pun ngigau jugak.. paling kelako masa dia bangun duduk dan bercakap2 pastu dia gelak2 pastu dia sambung tdo balik.. umidanish rasa dia penat main disiang hari la tu...huhuhu..

[-suziey-] said...

ibu umairah:

adoi..tu yg takut tu as..hehe..tp insyaAllah tu xdela sbb dia xsmpai nk buka kunci..ekeke:p minta2 dijauhkan la..

[-suziey-] said...

lia:

amsyar rindu kot ngn lia..tu yg smpai ngigau2:D

[-suziey-] said...

maksu:

oo bb W sejak kecik ek tido asing..hmm tu la..nk train gk..tp dh bape kali cuba..tgh mlm nnti dia dtg kt sy jgk..pastu siap halau ayah dia soh tido kat sofa..adeeiii..

biasanya sy buat mcm maksu ckp tu..basuh kaki tgn..tukar baju biar dia selesa tido..

unlisted_one said...

hehehe, dia ngigau ke Suziey, comel jerk. Diha pernah bgn tgh2 malam, gelak2, lps tu sambung tido balik..hisyk,..seram! haha

[-suziey-] said...

atie:

hmmm pekara biasa ek..lega la sket dgr..ekeke:D cuma xtahan keganasan dia tu..hahaaa

[-suziey-] said...

alfa juliet:


adeiii xlarat nk melayannya aza..

[-suziey-] said...

gieyana:

hahaa sabo je aku..ko gelak ek..cisss..:p

[-suziey-] said...

padnani:

hahaha tu la pasal..hmm thanks for advice..seb bek hafiy xcenggitu kan..hehehe..

[-suziey-] said...

ummi eisya:


thanks for your opinion wei..huhu..eisya xngigau ke..kot2 sebut nama aQeel..hahahaa

[-suziey-] said...

mama damia aka haiza:

ooo damia tu potentially nk nmpk bende lain tu..aQeel xpnh plak jerit takut2 camtu..hehe..mmg ketara dia ngigau sbb mata tutup..haha

neway thanks for opinion..

[-suziey-] said...

umi danish:

haaahah tu la kadang lawak je tgk..ekek:p

[-suziey-] said...

unlisted one:

hahaha aQeel pn pnh gk mcm Diha..dia xbgn la..dlm baring tu tetiba dia gelak..ekek:p

ibu_Arifa said...

sampai mcm tu sekali dia ngigau yer.. tak tau nk bg cadangan mcm mana..mintak air dari ustaz ok kot.

[-suziey-] said...

ibu arifa:

hmm tu la...skang ni dh kureng sket:D

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio