Tuesday, May 25, 2010

akhirnya aku plak mendpt kunjungan hormat 'anon' yg hanya pandai mengkritik..

Assalamualaikum..


yeehaaa..akhirnya..buat pertama kali en anon yg xbrape nk baik hati menjengah ke blog ku ini..hiks...thanks so much ye anon..well..i dont like anon..sorry ye anon yg dh penat bg komen ni..tp apepun i dont mind..i still treat u as my blog guest n blog reader..u r most welcome.. :)

ok la..nk menjwb sket pasal ur comment tu..which for me sgt xmembina..well i can trace ur IP and got u easily..but then..nape aku nk buang masa ngn org camni..so xpela..Allah Maha Adil ye anon :)

ok..quoted from anon:

pendpat sy,ada yg mmg layak sgt tpilih top 10tu,cuma sakit skit mata ni bile nengok ada sorang dua tu ntah ler tgk skali pun dh tau n dh nmpak x nampak cute manapun n x terserlah mana pun tang cute selaras dgn tema CUTE IN BLUE tu jika dbandingkan seme contestants yg lain plak.

masyaAllah..sesungguhnya kasihan la anak2 yg telah dipilih oleh juri2 kami apabila sewenang2nya dikatakan sedemikian..u know what anon..nk buka sket la minda u tu tau..ok even u dont like me n my contest n all the top 10..tp kenapa msti anak2 kecil ni yg menjadi mangsa..try to think further when u want to say something..honestly what u r saying it doesnt impact my credibility at all and doesnt effect my dignity..becoz u r not saying something bad about me..but u are humiliated Allah's creation..u r talking about those baby..n can u feel how their's mom feeling when pple say something bad about their child? its a mirror..think about urself if u dont want to think about others...Subhanallah..semoga Allah mengampuni dosa mu wahai anon..tidakkah kamu tahu cute/cantik/menarik and all thats expression is subjective? and when it comes to sbjective matters..i choose to have a voting betwen the juries..so..if the babies were getting more votes compared to others..should i just ignore it and select it from your eyes point of views? so who is being UNFAIR here? think... pls think deeply n carefully ok:)

quoted from anon:

malah ada 3,4 org budak tu kiut miut sgt tp x terpilih pun top 10,sian kat budak2 yg sepatutnye layak tu

ok..how would u define it? who is budak yg sepatutnya? and can you teach me the mechanism to select it other than jurie's vote? ouh common anon..perhaps u should try do 1 contest n experience it..then you will know it is not easy to be FAIR to all..but at least if u are a good person..u'll know that at least u r doing something that FAIR enough..and not all ur decision will satisfied others..its a norm as human being..kalu u ade study pasal psychology and ethics la (well i did studied about it during my master)..

quoted from anon:

n lg satu x kira ler contestants tu ank member ke apa ke kn..sekian,jgn marah ye,sekadar pandangan & komen sy saja
hmm.. aku rasa mostly yg join ni sume kwn aku kan..in fact majority are my fren since before the contest..and even new fren pn..there are welcome..and those who has been selected for TOP 10 some of them are not my fren since before..but they are my new fren..kalau xpecaya bole cek lebih mendalam la..ok :) back to the basis..that is why i did highlighted..it is not easy to satisfied all people..

cuma satu je nk pesan..kenapa nk berselindung di sebalik anonymous tu? come fwd n say it..u r welcome..aku bole je accept comment ko tu anon..tp aku akn lebih accept WITH RESPECT ur opinion if u disclose ur identity..n aku jgk bersedia menjawab segala ketakpuasan hati ko tu..BERANI KERANA BENAR my fren..anon :) semoga Allah melindungi mu sekeluarga..amin :)

p/s; akn lebih berseri kah blog ku ini dgn kehadiran anon2 ni? hehe..its my blog anyway..sape xsuka pls go somewhere else..:)

47 comments:

firahadifa said...

Agreed!

memang susah sgt nak pilih pemenang ..

suziey , jgn stress sgt , cuma dia sorang jer yg tak puas hati , entah ape yg dia tak puas ati pon tak tau..

apa la nak take serious pon... bukan menang sejuta ringgit pon.. this is only just for fun dear anon .... menang alhamdulillah.. tak menang byk lagi kontest lain yg ade kat blog ..

adei.. tak paham i ngan manusia skrg nie , byk lagi masalah negara nk dipikirkan...

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe...tu la..kalau tul nak bagi pendapat..kenapa x guna id sebenar?

sy salah seorang ibu baby yg join contest ni...n anak (gambar no 11 kalau x silap sy) sy x terpilih pun..tp x bising or marah pun..dah x dak rezeki kan..x pe la..lg pun semua babies yg join are cute..malah sangat2 cute..x dak sorang pun yg x cute...sy pun agak tersentap bila si anon tu ckp sakit mata tgk babies yg x cute pd pandangan dia..x baik tau..semua ciptaan Allah itu molek dan istimewa...

Intan said...

For me pon akan kata semua budak/babies semua nya comel dan cute ciptaan Allah.

Masing-masing dengan kecomelan masing-masing...so when you say "tak cute"...betul lah mcm yg suziey ckp, sure akan terasa hati ibu diorang. Not good okey...contest is for fun only and plz dun't take it seriously.

Kalo tak silap contest nie ada byk lagi kan, so try je hantar...mana tau next one ur baby will be selected pulak.

Peace and no war ye ;)

El-Zaffril said...

Wah... a good comment... hahahahaha... terima je la komen itu nyah.... mak suka komen2 macam tu

atty's said...

semua baby comey dalam dunia nie..

mamalieyna said...

huhu..ada aje yg tak puas hati eh..tp tak macho la pakai anon2 je, kalo berani tayang la nama, URL skali..ni kes jeles la ni gamoknye..tapi tak best la dgn statement, yg terpilih top 10 tu, tak sekiut senarai contestant yg tak terpilih tu..hukhuk..sedih weeh perasaan si ibu2 kpd baby2 berkenaan..kot ye pun nak kata baby tak terpilih tu kiut miut, jgn le caci2 pulak yg terpilih tu..mmg terasa jugak hati teman ni..hukhuk..

apa2pun, tak pelah..silalah abaikan pendapat tak membina dr si anon nih!

MRS. K said...

hohoho... anon bikin panas!

notti netti said...

Aku pun nak kasi surat berantai kat ko Suziey...PEHAL KO TAK PILIH AKU????....aku dah hantar gambar aku melalui mimpi ko....tak jugak ko pilih.....tak keyut ker aku nie??????? (eh! nie contest tuk mak budak ker untuk anak?) theee hehetheee.....gheget jari.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai cik anon..

cantik itu subjektif..

terpulang lah cam mana organizer nak tentukan pemenang...

setiap organizer berbeza pandangan subjektif mereka..

kalau tepilih alhamdulillah...kalau tak terpilih, cari contest lain..

btw semua ciptaan allah adalah sempurna ....cuma pandangan kita jer berbeza2..

suziey....be strong ok...

E.L.I.Z.A said...

macam²......semua babies cute gile..mmg poning jd juri..tu pasal kena lantik 2,3org juri.sbb cute tu sgt subjective..xpe la suziey, agaknya anon ni xpuas hati sbb anak dia tak selected kot ekekkek wpun dia dh ckp dia bukan mak pd mana² bdk tu, eli rs dia tipu.eli rs dia salah sorg mak budak yg tak terpilih itu ekekek

QuEeN Of 2 Heroes said...

alahai non..rilex ar,kalo tak puas hati pun jgn babies lak yg disalahkan...setiap baby kurniaan tuhan tu unik,sgt2 subjektif...kalo ciptaanNya sume sama je...tak menarik la dunia nih....betul tak?
sekali tuhan bayar cash ko betul2 sakit mata tgk babies baru ko tau...asal nampak baby je sakit mata...kui3

momguess said...

adoiiii
sian all d juris
jgn sentap k
semua manusia ciptaan NYA mempunyai keistimewa tersendiri

b.O.n.d.a said...

saya kawan suziey tapi tak jOin seasOn 1 ni sebab tak sempat..adO 4 seasOn lagi kan.....






tak bising pOngggggg!!!!!!!!!!!
errr..tu dikira kOmen jugak tu suzi.. kah kah kah

Anonymous said...

saya kadang lebih suka jadi anon dari jadi org dgn ID...mungkin ada benda yang ditegur tu takut org tak boleh terima...tapi tegur berhemah dan membina la...

tapi komen anon yang dijadikan subjek ni, macam anon tu tak puas hati anak dia tak menang....ekekeke....agaknya anak dia tak tersenarai..itu yang dia bengang tu...

jgn tension2, awak juri. Mana2 pertandingan pun mesti ada orang yang tak berpuas hati dgn keputusan juri...Just be urself...

cheers!


-anon baik-

chekna said...

anak i pun cute gak.. xbising pun bila xterpilih... apa yg dia nak kecoh sgt pun tah le...
rezeki masing2 kan.. mmg susah nak puaskan hati semua pihak..

saya bukan oli said...

suziey,
sy nak komen sikit...
saya ada perasan,
ada peserta yang tak nampak BLUE sangat laaa....
mungkin anon tu sakit sikit mata pasal tu kot!!!
apa-apa pun,
just for fun lor!!!

Me_Lina said...

i dah join... and alya i cute bangat.... tp x terpilih pun... tipu la nak kata i x kisah.. but adat bertanding... pasni pujuk alya makan chocolate lak... nak join 2nd season pula... ehheheheheh xleh putus asa join contest... hadiah best bangat...

Wansteddy Tales said...

semua comel apa. kalah menang comey2 belaka >< kalu saya juri pun pening nak pilih ^^'

biasanya yg jd mak anon ni org yg kita mungkin kenali
wallahulam

mama tisya said...

suziey ko kena tulis KEPUTUSAN MUKTAMAD...adatla tu join mn2 contest kalah & menang...mmg kita rs ank kita comei tp kalo dh juri tk pilih cuba contest lain...kena hormat la pilihan juri..ada byk season lg bole join...stiap ank adalah comei di mata setiap ibu bapa tk baik la cik anon tu ckp gitu..sedih parent die

mama tisya said...

suziey ko kena tulis KEPUTUSAN MUKTAMAD...adatla tu join mn2 contest kalah & menang...mmg kita rs ank kita comei tp kalo dh juri tk pilih cuba contest lain...kena hormat la pilihan juri..ada byk season lg bole join...stiap ank adalah comei di mata setiap ibu bapa tk baik la cik anon tu ckp gitu..sedih parent die

** atie + aisyah ** said...

alahai mak Anon ni.. sensitip plak die.. ntah2 anak die tak terpilih kot.. tu yg mrh sgt... takpela mak anon, anggap je takde rezeki.. sume baby dlm dunia ni cute.. takde yg tak cute.. jgn sesedap jek ckp ade baby cute n tak cute..

ekceli.. atie benci ngan mak anon..mak anon ni.. suka buat kacau

Adyshariz said...

alahai.. kalakor le cik anon tu.. ni kan contest just for fun.. tu pon nk komen bagai.. cam politik la pulak.. kui3.. menang kalah kan tu rezeki.. sukahati juri la nk pilih sape.. dh dia yg wat contest..ape kata cik anon pulak wat contest..saya nk masuk ni!!

UmiDAnisH said...

huhuhu... terkezut den..anon anon..sabau jela.. den pun tak sempat masuk contest 1st tu pasai bz..cadang nak join tp bila tgk due da habis da.. jgn la cakap yg itu tak cute yg ni tak cute.. yg punya contest yg menilai mereka lebih tahu mana yg sepatutnya.. kita terima je la.. lagipun, sekadar suka2.. rezeki masing2 kan..watpe lak tak puas hatinya..

Hidayah Shafiruz said...
This comment has been removed by the author.
Hidayah Shafiruz said...

Sume budak comel..budak yg tgh cemomot ngan eskrem pon comel..BEAUTY IS IN THE EYES OF THE BEHOLDER..(",)

p/s maybe next time contest baby comel panggil Tyra Banks, Mr J and Ms J jadik juri? ahaks! just kidding..

Ieda Al-Habsyi said...

la..nape la ada lagi yg pemikiran kolot mcm tu, semua bb ciptaan tuhan sangat suci dan comel ok! suziey, rasanya mesti dia ada masuk tapi tak terpilih

Farra Dhelina said...

peace no war sis! ;)

nak join contest akk tp tgh tgu contest ape yg sesuai ;)

tguuu ;)

anin said...

alahaiii... betul ke die tk join contest tu? ke anak die pun ade.. well cantik dn comel mmg abstrak..for me.. its up to the judges.. syahmi mmg susha nakmenang bb cute cte ni.. tp sy redha ~~

btw, anin htr link hari tu tp tak tersenarai..tk smpt nak tegur dh up top 10..anin aggp takde rezeki..nnti next season lak nak join.. coklat takleh nk join..syahmi 22 hb june baru 1 tahun.. sy sabar menungguu... sbr spruh dr iman

zue @ annaleeya said...

hoho... susah jd penganjur nih kan??? susah jgk nak puaskan hati seme org... bg saya, seme beby2 kt dunia nih cute belaka... terpilih atau tak atas rzki masing2 kan???

jgn tensi2 suziey... pedulik ape org nak kata...

anak kita pon tak terpilih gak, tp ok jerk... tak kecik ati pon.. beselah, adat pertandingan kan???? nnti try lagi utk next season.. heheh...

mama_umar_maryam said...

xper suziey..sorg anon ckp,beratus2 kwn ko backing ni haa..heheh..

Nurshahfamily said...

suzie relex je... tak yah amik pusing pandangan yg tak membina hehehe... yg penting suzie dh buat yg terbaik... ye tak.... bg ibu mesti la ank dia cute hikhikhik...

Nana said...

aku kan..mmg xletak harapan utk menang pun masuk mana2 contest ni utk memeriahkan lagi & support kawan2 buat contest.

so kalau kita ni tak letak harapan xde la frust kalau tak dapat kan...aku rasa cik anon ni join contest tp xngaku dia join hehehe pastu anak dia xdapat lak tu...

jgn la gitu...kesian kat budak2 yang tersenarai kt top 10 tu ko kata ada yang tak comei..nasib baik xde anak aku..kalau ada anak aku dalam top 10 tu mau aku terasa juga kau cakap anak aku xcomei

apa2 pun juri berhak memilih sape yang dia rasa paling comei..nak sangat ke g cuti langkawi?ajak en.somi la g cuti kekekeke...

damia ku walapon damia tak tsnarai dalam top 10 ko ttp comei di mata ibu kekekek

wantie said...

Mungkin dia tak tau yang kalah dan menang tu adat pertandingan. kalau takut kalah tak yah la join. Tak kira la on behalf of dia punya kawan pun. Jgn patah semangat, anggap ini sebagai batu loncatan untuk ko anjurkan lebih banyak lagi contest k..

Nurhayati said...

wei ntah2x anak dia yang tak terpilih tu..sbb tu emosi hehehe

mummy_ayu said...

aiii!! blog pun dah kena visit gak ngan cik ano? fida...komen dr yg berpengalaman...
apa pun..pedulikan je suziey..org macam nie jangan dilayan...suka ko la kan..contest ko..plus betul kata diaorang..semua baby comel, cute..but adatlah pertandingan..ada yg menang & ada yg kalah...
ayu pun nak gak join contest ko suziey..but tunggu...!!

beba said...

hehehe..si anon tu mesti tak pernah anjur contest satu..tak tau betapa susahnya nak pilih top 10 ni..apatah lagi pemenang..nak puaskan hati semua orang..memang tak la..lagipon normal la contest ni..kalah menang tu adat..

baru first time masuk contest kot ni..pastu tak terpilih plak anak dier..tu yg panas tu..hahahaa..

kepada mak anon ni..banyak lagi contest yang boleh you masuk kay..saya dah 3 kali tau masuk contest biru gini..baru la first time listed as top 5..haha..anyway..apa pon ko nak kate my baby sentiasa yang terkiut didunia eventho tak menang contest pon..

contest is for fun..so no need to be anon and cakap baby orang ni kiut baby orang tu tak kiut..

huu..tak sabo tunggu result..kalau tak kena kasi alif makan coklat ni..hoho..snap2.. :D

Mommyyus said...

masyaallah..ade org yang mcm ni rupenye kat dunia ni...kesiannye anak2 kecik tu. biarlah dalam hati kalau betul si anom tu nak cakap mcm tu.jgn di suarakan lagi bagus..ape persaan ko bile ade orang tegur"hey..anak ko tak cute langsung kan". Tak ke tersentap...moga2 dapat keinsafan ye cik anom setelah membace entry n komen2 di sini. walau pun i tak mesuk contest ni, i nak komen jugak.Tumpang lalu ye...

Nihlah Insyirah said...

Isk dahsyat gak penangan contest2 ni yer sampai ada yg meragui keputusan juri dan makan hati, huhuhu.

To be honest, saya baru terjebak dgn dunia contest2 ni(yg ni kali ke 2)dan betul kata suzie "those who has been selected for TOP 10 some of them are her new friend", saya lah tu.

Baru rasa seronok smlm bila my Nuha terpilih top 10, tapi arini ada plak yg x puas ati dgn kekiutan baby yg dipilihtu, huhuhuu.

takpelah suziey, sabo jelaa ye

momguess said...

huhhhhh
naik trafic kwn aku nie
idup anon!!!!
hahahahah

sz | m.a.s.s said...

anon ni menulis mcm tak pikir perasaan org lain plak...hai labuuuuuu....

reitak said...

Your points to si anon ni mmg bagus la...and also politically correct.

:)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

cuba buat macam den ni....join contest sebab nak dapat kawan baru dan nak bagi blog den ada entry baru...so takda nak simpan rasa tak puas hati kalau masuk contest tapi tak menang....rileks la cik anon...jangan emosi...pi lekaih amik gambo anak anda sambil pegang cokelat...pastu hantar mana la tau menang plak kali nih kan :P

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ape kes ni...kiter dah tertinggal keretapi nak komen ni...dek kerana sibuk...memang susah nak puaskan hati semua orang...nama pun contest saje suka2 kan...tak de kena bayo pun kalo nak join...kalo tak terpilih leh join len kali bukan ker contest suziey ni banyak season...hu..hu...kiter yang banyak kali wat contest pun naik juling nak pilih pemennag, susah nak jaga hati semua orang...tak kan kiter nak pilih semua...kopak la penja nak bagi hadiah..tol tak.....ape2 pun kiter suka contest suziey nak join lagik k...sabo je la suziey...bab2 gini la yang selalu mematahkan semangat blogger nak wat contest kan...

CuTeMiUt78 said...

yup.. agreee ngan apa yg ko katakan tu...
aku pernah gak alami kes mcm ni.. tapi bezanya.. org tu.. mengutuk anak aku sendiri.. dimana mengatakan anak aku kurniaan allah tu... tak layak tuk memasuki mana2 pertandingan kerana anak ku itu.. tak la dikategorikan comel..
tapi tu la kan.. org2 yg cam ni.. kadang tu.. rasanya not open minded bab2 ni... apapun aku tetap sokong ko.. kita friend kan

INTANKUTERPILIH said...

betul2...sape yg tak suka, boleh blah...takyah nak sebok2 bagi komen yang langsung tak membina...

♥MAMA♥ said...

eh jap..choppp!! mama rasa mcm tau je sapa ni..eh..jap..bikin panas ni

Mommyyus said...

mama: sape tu. hahah..sibuk je nak tahu. kak nam betul..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio