Wednesday, May 19, 2010

The Descent 2

Assalamualaikum..


ok..dh bole update blog spt biasa..agknya server jammed sbb aku dok retry booking air asia free seat..adeii jenuh..dapek nye idok jgk..xpela balik umah nnti try plak..smlm ingt nk try book after back from the cinema tp keletihan yg amat..zzz lg best..hiks:D xpe yakin pd rezeki..kalu ade rezeki insyaAllah dpt..klau xde rezeki redha:)

ok merepek plak..well..as u know..last nite me n hubby dating2 tgk The Descent 2..free screening given by Nuffnang..ouh i likeee..thnaks Nuffnang..

overall..cite dia mmg terrrrrrrsangat la best..seram+suspen+lawak+geli geleman..haaaa amik..sume ade..mmg berbaloi2 la kalu korang nk tgk..ok meh aku story sket ek..tp xleh la lebih2 nnti xbest la kalu korang nk tgk:p at the beginning mmg honestly aku feel sleepy..coz quit slow..but then bila mula je babak2 suspeng...haaaaa..mmg kecut je perut..kisahnya smbungan dr part 1 (rugi plak xtgk part 1..tp xpe kalu xtgk part 1 pn still bole paham n layan story dia)..masa part 1..ade group of lady pegi konon2 nk menjelajah 1 terowong/gua..mcm jln tikus tu..dalam..panjang n sempit..dlm gua tu ade group of alien (tp fizikal exactly mcm org..cuma tang muka dia agk ngeri mcm alien..) and makhluk tu adlh karnivor yg BUTA..mkn org ok.dia melihat melalui movement sound..so group of lady tu sume mati kecuali tinggal sorang yg berjaya keluar dr gua tu..so part 2 ni..that lady yg survive tu (nama dia sara) dibw oleh polis utk pegi balik kt tpt tu n bermulala aksi2 suspend..rupenye dlm gua tu ade lg sorang kwn sara tu still survive..adegan2 suspen tu korang kena tgk sdiri..mmg kecut perut..asyik terkejut je..org mengandung xdigalakkan tgk la..hehe..n ending dia..sara n sume org yg ikut turun balik dlm gua tu mati kecuali sorang policewoman ni survive..actually dh jmpa dh lubang utk kuar ke atas darat..tp dorang terperangkap dgn makhluk yg mkn org tu..byk giler..so sara ni berkorban n serah diri la kt makhluk tu..so that bole la policewoman ni keluar ikt lubang tu..tapiiiii kan..tetiba policewoman tu dipukul oleh sorang oldman n org tu heret dia kt muka lubang ke gua tu..seems like as a food for them..so ending dia suspen cam tu je la..xsure idup ke x policewoman tu..mungkin sambung dlm The Descent 3 plak kot..ekekeek:D

so nnti dh kuar kt wayang korang p tgk tau..mmg best..highly recommended..diselitkan jgk nilai2 harmoni la..bila kwn sanggup berkorban demi kawan..

ok..thats all folks..kalu aku ade dpt free screening from Nuffnang lg aku buat review lg ok..hehe:)

adala snap 2-3 keping gbr:D..layannn...


~show at cinema 9  :)~
p/s: mata adlh mengantuk yg amat..

28 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah bestnyer dapat tiket free kan...kiter tak pernah merasa lagik..hu..hu...biler la nak bertuah macam suziey ni kan...

[-suziey-] said...

anje aka mama aqish:L


best dpt tiket free n lg best sbb cite tu blm kuar wayang..hehe:p xpe anje cuba lagi..insyaAllah akn tiba rezeki mu:)

Ieda Al-Habsyi said...

wah! untungnyer dapat tiket free :) org lain tak tgk lagi tu..clap!! clap! beshhh :)

El-Zaffril said...

Oit... bile nak belanja aku menonton wayang

mummyseri said...

aqeel kena tinggal la yek ni :)
citenya mcm best je..
comel je aqeel yg pic pakai anak tudung tu ;)

MRS. K said...

yang, i dah 2 taon tak tgk wayang.. tak berani nak bawak hadif masok skali dan takde orang nak tolong jagakan hadif while me n hubby p tgk wayang..huhuhuhu

firahadifa said...

uwah... aku sungguh jelezzzzzzz...

btw ,nengok komen kat blog i.. i da reply kat my blog .. rase malas lak nk tulis bende same lagi.. kekeke. padahal bukan susah pon ..

*yela2.. i tulis lagik
i sampai sana kul 12-12.30 kot.. i nak dtg awal coz nk makan byk2.. nanti lambat dtg rugi plak.. u jgn makan ape2 pagi tu.. biar perut kosong .. kalau tak tak best arr.. ok nanti kite calling2 yek...

Nurhayati said...

satu ayat je nak bgtau..
JELES....

Nurhayati said...

satu ayat je nak bgtau..
JELES....

ibu_umairah said...

wahhhh......best nyeee dpt tiket free.......y x call me???dekat sangat ngan umah,kalau x bole gosip2 hahahahah

[-suziey-] said...

ieda:

hehe alhamdulillah..rezeki..tu la yg bestnye..org xtgk lagi:D

[-suziey-] said...

el:

wohooo..diriku sdiri jarang skali tgk wayang..huhu..heheeh..

[-suziey-] said...

mummyseri:

aaah aQeel tingal ngn wan dia..hehe..tkt dia nangis plak kang..ekeek:D

[-suziey-] said...

mrs K;

huhu kesian u yek..emm ye la..nk bawa tkt plak dia buat hal kan..tp cuba give a try..hehe

[-suziey-] said...

fira:

hehe jgn ler jeles..skali skala..ekeke:D


ok noted..nnti i puasa dr mlm khamis lg..heheh:p

[-suziey-] said...

nurhayati:

hhehe..satu ayat kita jawab..sabar:D

[-suziey-] said...

ibu umairah:

laaa dekat ke ngn umah.means dkt la ngn umah momguess..hehe

UmiDAnisH said...

wahhh cam saspen je cite tu..bestnyer dapat tgk cite free sambil berdua2an...hehehe

Nurshahfamily said...

best nyer dpt tiket free....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wahhh...dating berdua-duaan yer..bagus2...bukannya selalu kan..

aqeel sapa jaga?

[-suziey-] said...

umi danish:

heheh..dh lama sgt xtgk wayang:D dpt tiket free mmg xlps peluang la..ekeke:D

[-suziey-] said...

nurshahfamili:

hehee mmg best dpt tiket free..tmbah cite yg xpnh tayang lg:D

[-suziey-] said...

damia aleesya & damia ayyunie:

hehe..aQeel wan dia jaga:D

Adyshariz said...

ha dpt pon komeng kat sini..

ala. nak itut.. hr tu dpt tiket ni, en,hubby ckp sape nk jaga hariz, uwwaakk sedey nye, bukan senang nk dpt tiket free ni.. next time cube lg..kan..kan..kan..

mamalieyna said...

waa bestnyer..dpt free tuuu..=P

mamalieyna said...

waa bestnyer..dpt free tuuu..=P

Nana said...

mmg jeles gile tau!

Nadiah Sidek said...

cantik2 la gmbr. guna dslr ke? (sori tak berkaitan dgn tajuk :p)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio