Thursday, May 27, 2010

GIANT karipap..mmg sgt besarrrrrr

Assalamualaikum..

ok ni bukan supermarket giant tu pnya karipap tau..ni CURRY PUFF BESAR pnya...hehe..ok 1st time aku tgk karipap yg tembam n besar cenggini kt central market..ade one time dulu dia jual kt luar CM..n aku regular cust..suka sgt..hrga rm1.50 jek..dlm dia penuh ngn curry kentang + telur rebus sebijik ok..perghh mmg sedap..garing plak tu..karipap pusing kan..tau je la..tmbah kalu mkn panas2..

aku ingt tu yg paling besar aku pnh jmpa..ye la kalu yg 40 sen 1 (kalu kt KL) tu kocik aje..rupe2 nya aku jmpa ade lg besar dr tu..tp maybe korang pnh jmpa sebelum ni..cuma aku je br jmpa..hehe..even karipap telur yg jual kt pasar mlm tepeng tu pn xsebesar ni..n somemore tu karipap bese..bkn karipap pusing..cuma dlm dia ade telur n sayur sket2..tp ni karipap pusing yg sgt besar..kalau letak kt tapak tgn aku yg giant comel ni..penuh tau..karipap ni aku jmpa kt The Garden smlm..aku admit even umah sekangkang kera je ngn midvalley n the garden tu..tp adlh sgt jarang terjah the garden..pegi pn sebab nk g maxis centre..ekeekek:D yg mane slalu g the garden tu mmg sure tau pnya karipap ni..hehe..

ok meh tgk gbr nya..sume sudut ade..hehe..




~harga curry puff n sardin puff = RM2 sebijik...aku beli sardin 1 kari 1..total RM4 :)~
pd pndpt aku..mengikut citarasa aku..karipap ni sedap tp karipap yg rm1.50 yg ade telur tu lagi sedap rs dia..even saiz dia half of it :) lain org lain rs tekaknya kan..


~aQeel br lps mndi..xdan nk comb hair trus je menerkam karipap tu..hiks..mcm ibu dia peminat tegar karipap:D eh mcm suka la gbr ni..off flash..nmpk cam disuluh lampu dr bwh kan..hiks~

~aQeel yg sedang enak eat karipap..wth flash~
~selingan semata2..~
~hiks..abis boring ni..rs mcm dh lama xmenggunakan khidmat DSLR..bila dh pegnang mcm2 nk snap..:p~


all piccas taken by lense 50mm f/1.8 :) ade member canonian baru dan lama br beli lense ni..hiks..xsbr nk tgk hasil dorang plak..lg best nk sharing2 info bila rmaai guna canon :)


p/s: alhamdulillah..akhirnya kakak kpd anon tu dh minta maaf..adik dia yg jadi anon tu..hope adik anon tu xbuat lg la..xbaik melaga2kan org..xpsl2 je kan..kerna nila..abis susu sebelanga..eh ade kena mengena ke:D.xpela aku pn dh maafkan dia..so korang pn tlg la maafkan dia ek..yg mane terasa hati tu..lupekan ape yg anon tu tulis ok..

17 comments:

sz | m.a.s.s said...

wahhh mengancam perahsaannnnn....

momguess said...

den boring gak asyik layan karipap ikea jer
mcm sedap je
karipap garden nie
ohhh
dah ada mohon maaf yer
occay lah tu
sama2 lah kite bermaafan

mama tisya said...

tk pernh mkn karipap GIANT...suka mkn karipat yg kecik2...heheheh..1st time dgr karipap ada telur...

Nurhayati said...

BESAR PUNYER!!!
suka tgk garing2 tu.. meleleh sudah huhuhu
aQeel cayang..nape awak ni putih sangat.. geram betul.

QuEeN Of 2 Heroes said...

ingatkan cerita pasal karipap kat supermarket GIANT td...karipap besar rupanya...hehe :p kat kuantan pun ade satu gerai jual karipap sedap...kat pantai taman gelora..(tetiba kuantan lak ek... :p)

atty's said...

mcm mengancam je ..selalu makan ikea je .nanti terai lak nie

Jijahh @ f.k said...

wahh ... sedap ekk ?? .. best nyeee ...terliur lak

Hezesuze said...

mak aiii terliuh da nie....huhu

mummy_ayu said...

besar tu..sedap tak?

Ummi Eisya said...

wei,aku teringin la nak makan..mana nak cari karipap yang mcm tu..hihii..

pos kat jb ye..huahuaahuaaa..

bagus la macam tu suziey,simpan dendam ni wt kita yang sakit dan nampak tua..lebih baik kita maafkan orang..moga orang pun mudah maafkan kesilapan kita..

Noy said...

$1 sebikij??

mama_umar_maryam said...

goood dah setel psl cik anon tu..karipap tu mkn sebijik sure dh kenyang tu wehh..igtkan brooch bwh tu ko nk let go,ha3

El-Zaffril said...

Besar sebab ilusi gambar ke? Hahahah... tp serius... BESAR PUNYA

Mak Su said...

kenyang makan tu.....

CuTeMiUt78 said...

wow weiiiii.. besar punya.. sedapnya.. eemmm lama tak mkn karipap giant ni... dulu rajin gak beli.. aahhaakkss.. sama pesen ngan dak mirul klu dpt karipap.. eemm mcm dpt apa je

mamalieyna said...

RM2 seketul karipap?..mmg giant ni..=P

aQeel makan tu, muat ke mulut tu. kate karipap giant..hehe..kiut aa dier!

*ohh kakak kpd anon dh say sorry ke, kite ok jer, janji tak ulang menda yg sama kan...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sapakah canonian itu?? muahahahaha..

ayu tak test lagi 50mm punya lense tu..

esok baru nak test ngan eli kat lotus desaru..

nanti kita tgk hasilnya cam mana erkk..

baguslah....anon tu mungkin ter"emo" kot...tu yg semacam jer...

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio