Friday, May 7, 2010

kejadian yg sengal

Assalamualaikum..


brpp...alhamdulillah..kenyang mkn goreng pisang panas bersama air jambu sejuk..syukur ats rezekiNya..


well..td aku ke jln TAR..motif utama nk g bank islam..tp br ku tau bank islam tdk beroperasi pada waktu lunch di hari jumaat....so info utk yg xtau cam aku..ekekek:D so bila urusan terbantut..aku pn jenjalan je la kt jln TAR tu..mmg gigih aku menguatkan iman utk tdk pndang gantungan kain ela n baju2 yg tantek itu..dan jg memekakkan telinga dr mendgr panggilan akak2 indon buat promotion..finally..yessss aku berjaya kuatkan iman xshopping mcm slalu..hehe..aku cuma beli bedak baby utk kegunaan aQeel dan aku..sempat gk beli keropok byte perisa stoberi utk ank kesayanganku itu....wink**

tp ade 1 kejadian yg aku rs ape ke sengal sume nye..ekeke:D nk tau nape?? ade ke patut lps kuar dr putra lrt kt masjid jamek tu..sume berpusu2 dgn ayunya nk naik lif..bila lif dh penuh..sume dok bz sembang sesama sdiri..aku pn blur2 dok tgk dorang sembang..pastu dh lama dlm lif tu baru pasan..xde sorang pn tekan button lif..makanya lif tu dok je la tang tu xnaik2..adeiii...buang masa btl:p


okla..sekian sj corat coret di tghari jumaat..tgh layan mkn pisang...elok utk melawaskan perut..tetiba ujan dgn lebatnya..ngam2 aku smpai opis.syukur dgn ketentuanMu ya Allah..


daaaaaa... :)


p/s: esok amik kunci:)

40 comments:

Putra Mama said...

mmg sengal la org dlm lif tu.. hehehe

[-suziey-] said...

putra mama:

huhu..org dlm lif tu termasuk diriku...huhu

ita cutevirus said...

eerkkk.. penah jadik jugak kat ita... tp, kat lif opis nie ha... kebetulan pulak yg dalam lif tu sume satu opis.. ape lagik, mengekek la memasing gelak..
kihkihkih...

tahniah la sebab berjaya "menghadapi" dugaan dengan tabah... hikhikhik...

mama tisya said...

kejadian dlm lif tu pernh terjd gk kt aku & geng2..sudahnye smua gelak cz tkde org dk tekan..hehehe

uiks kuat iman tk tergoda ye ngan panggilan sekitar jln tar..ing tnk p jln tar la nk cr tdng lg..hehehe

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.haha kite pn penah jd cmtu kak! hahaha

firahadifa said...

suziey keje kat dayabumi ek??

bestnyer la org keje tengah2 kl nie... selalu bleh pi tempat shopping best2..

[-suziey-] said...

ieta:

hahahaa..tu la mmg sengal kan...adoi..masing2 confident ingt dh tekan button...hhahaah..
ouh thanks for the wish..hahaaa

[-suziey-] said...

mama tisya:

hahhhaha mmg lawak la kalu seme kwn seopis..ni dh la xkenal..hahhaha:p

hehe xla..ade motif lain..tahan je la godaan.:p

[-suziey-] said...

firahadifa:

ye fira..sy keje kt pos malaysia kt dayabumi tu...hehe mmg best keje kt tgh2 kl ni..full of entertainment..haahahahh

[-suziey-] said...

intan:

hahaha msti bantai gelak kan.akk sbb dlm tu sume xkenal..so buat muka sangap je la..hahhaa

mamalieyna said...

hikhik sengal eh..ianya merujuk kpd semua yg dok dlm lif tu la kan..ihiks..mcm2.. :p

*waa kunci gapo tu suziey?..! :)

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hahhah ye la merujuk pd diriku jugak..ekeeke:p

hehe..kunci tutttt..:p

Sidratul Muntaha said...

adeii
mmg sengal
aku dah tembung byk kali benda gini.
nak - nak yg sok sek tu punyerlah dresising nak mampos perahsantan cam lawa..
thu bongok jugak..
last2 aku yg dok kena kuis2 ni jugak picitkan tingkat nak gi.
adeiii..

Sidratul Muntaha said...

adeii
mmg sengal
aku dah tembung byk kali benda gini.
nak - nak yg sok sek tu punyerlah dresising nak mampos perahsantan cam lawa..
thu bongok jugak..
last2 aku yg dok kena kuis2 ni jugak picitkan tingkat nak gi.
adeiii..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sebelum tu nak gelak dulu ni....apalah yg korang sembang sampaikan lupa nak tutup lif tu???..
hehehehe...

[-suziey-] said...

ayu:

haha..ko pn konon tunjuk macho la tu..ekekekek:p

[-suziey-] said...

damia aleesya&ayyunie:

ayu..dorang dok sembang mcm2 la..nk beli itu ini..cite pasal tudung ariani la..bla bla bla..kita pn terkhusyuk gk dengar..hahhaah

ibu_Arifa said...

hahaha..tu lah, sbb ramai yg naik..masing2 dok harap org lain yg tekan, hahaha.. pernah jd juga kt diri ini..

[-suziey-] said...

ibu arifa:

ekkee..pnh kena gk ek..hehe..tah pape tah kan..buang mase je dok dlm lif

10 said...

sedap2... goreng pisang...

aiyakkk... sgt sengal dan buang masa la dalam lif tu...

Gieyana said...

hahahaha...lawaknya korang nie...x tekan lift lak! adeiii...

amik kunci keta baru ka? ker amik kunci umah?hehehe

mama_umar_maryam said...

kih3,penah xperience gak nek lif xtekan nih,las2 gelak aje..tebal btol iman shopping ko ni haaa =D

adda said...

hua hua hua mmg sgt sengal

[-suziey-] said...

10:

hahahah tau xpe..bole plak sume syiok dlm lif xbergerak..ekeke:P

[-suziey-] said...

gieyana:

haha tu la..mmg sengal tghari2 tu..ekeek:p

hehe//..kunci utk sesuatu:D

[-suziey-] said...

mama umar:

hehe..tu la aku pn xsngka aku berjaya menempuh godaan tu..ekekeek:p

[-suziey-] said...

adda:

amboih sakan no gelak:p

unlisted_one said...

hahaha,..ni cerita best nih. tgh taip ni pun, tgh gelak2 lagi nih. sebab dulu pernah terkena mcm ni jgk.

[-suziey-] said...

unlisted one:

heheehe..bila pnh alami msti pahm camne situasi kan..ekeek;P

sz | m.a.s.s said...

hadoiii...smpi esok pun tak kuar lif tu kang..hehehe

momguess said...

woiiii
kunci apa???
rumah kaa???

ummuabdullahsyaakir said...

hehe,gelak sendiri bila baca entri ni suzie.tapi tak pelah lif masih gerak lagi...saya ni pernah lif tiba2 rosak...huhu lagi haruu.

E.L.I.Z.A said...

hahaha lawak sungguh..mmg biasanya mesti jadi cenggitu punye..sbb masing2 igt dh ada org tekan hehehe

Intan said...

Hee hee....lawak lah kes sengal nie suziey :D

Apa pon nak wish kat suziey "Happy Mother's Day"!

[-suziey-] said...

sz mass:

hahaha tu la...tau xpe..

[-suziey-] said...

momguess:

yup! yippeee

[-suziey-] said...

UAS:

uish lif rosak lg gerun..hehe

[-suziey-] said...

eliza:

haahah tu la pasal..masing3 sibuk nyembang jek:p

[-suziey-] said...

intan:

hehee..thanks for the wish intan:)

wantie said...

menggunakan sepenuhnya masa rehat untuk bersembang. hinggakan sampai kat dalam lift pun still sembang. tak sedar kejadian sekeliling..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio