Saturday, May 29, 2010

my sleeping 'beauty'

Assalamualaikum..

hiks..sabo je la title..mcm kemaruk nk baby girl je kan..ekekek:p nothing hidden ok..saje je..rs mcm xpnh tepek gbr aQeel tgh sleep..n this is fresh from oven..last nite snap trus publish..tp autopublished ths morning..hehe:)

ok layan....

sedikit info: pics taken using EF50mm f/1.8, Manual mode, AF manual point at the object, apperture 1.8..once guna Manual mode (bkn semiauto such as potrait mode), off flash..so tht akn menampakkan color sebenar object dan surrounding..i'll explain detail in next n3 ok:)

 
~AF point: lorry (object), apperture 1.8, shutter speed 1/15..should be 1/20 -1/25..semakin laju shutter speed (no.semakin besar), gbr akn jadi lebih gelap..so shutter speed aku tu agk perlahan, that's why nmpk agk terang..mcm silau.. .
 
~AF point: mulut..apperture and shutter speed masih sama~
~AF point: mata~

last nite..masa hubby g kuliah maghrib..aku lepak ngn aQeel dlm bilik..since rs cam dh lama x asah skill amik gbr..n DSLR ni pn mcm dh kurang je aksinya..aku ape lagi..amik kesempatan la snap aksi aQeel yg pelbagai itu..n dia sgt la sporting ok..aku soh posing camni dia ikt..camtu dia ikt gk.haih senang btl..hehe..

ok tunggu next n3 ye:)

p/s: ade info sket nk sharing pasal DSLR, lense EF50mm f/1.8 II dan teknik2 amik gbr wth the specs..cewah..xde la bagus mana pn cuma sharing ape saje ilmu yg ade asalkan ianya bole memberi manfaat:)

12 comments:

El-Zaffril said...

COmelnye anak kau tido... aku nak tido gak la... sambil amek gamba... nak masuk kontes ni

Ummi Eisya said...

bagus2..good info..leh aku asah bakat gak..aku dah lama aim benda ni..tapi asyik duit ke tempat lain je..kena kumpul smula..hihii..

mmeang nampak tanang tuul aqeel tido tu..

INTANKUTERPILIH said...

adoyai...hensemnyer aqeel...lentik bulu mata, ikut saper nie??

PadNani~~{@ said...

cantikk sgt gambar + model yg mmg meletops..i like!:) keep it up dear..mn tau bole ambik gambar kawen hafiy nnt kan..ngeee verangan je ummi dia;)

E.L.I.Z.A said...

larrr...no makin besar tu slow shutter speed ke? i tot makin laju hurmmm..bukan ke no makin kecik tu slow shutter speed ? mcm yg suziey shoot tu kan 1/20, tu kan slow shutter speed kan?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nyenyaknyer Aqeel tido..tp menan tetap x lepas yer.. :)

Farra Dhelina said...

great!

suka gmbar lori tuh! :)

sz | m.a.s.s said...

heehehe..biasalah tu dah ada anak bujang mesti teringin anak dara plak kan...adehhh teknik2 amik gambo ni mmg daku tak reti...reti tgk gambar canteksss...

[-suziey-] said...

eliza:

eli..aah la terbalik..br pasan silap taip..hahaha..yg kita guna tu slow shutter speed 1/15...so tu yg nmpk terang sgt mcm silau..ptt kena guna yg laju sket 1/20 br ok dia gelap sket;..

Hezesuze said...

aQeel tetap cute...huhu

MamaDamia a.k.a Haiza said...

diri ini semakin tergediks-gediks nak sambar DSLR...huhuhu cobaaannnn

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

Bagus2 ilmu ni...walaupun dah pi kelas, tapi tak salahkan kalau menuntut ilmu lagi...btw sekarang ayah damia yg lebih terror2 main shutter speed, ISO n aperture ni....bagu2......

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio