Monday, May 17, 2010

pembulian yg direlakan

Assalamualaikum..

ok serabut dah terurai sket dah dgn good news yg aku dpt pagi tadi..hehe..meh layan aksi aQeel yg skang ni sporting je bila aku buli..eekek:D 

kejadian ni bkn la yg terbaru..tp antara cth pembulian yg dilakukan trhadap aQeel..hiks:D 

~ni ala2 makcik senah nk g pasar..ekeke:D~
~ade yg kata mcm cikgu..hahaha..~


sori la ye..tgn aku ni mcm xbedung sket dh bese pegang DSLR..pegang iPhone mcm kecik jek..tu yg abis bergegar sume gbr..ekeke:D


skang ni kalu aQeel buat aksi nakal dia tu..mmg suara aku la yg bergema 1 umah..tp bila tgk dia tido..jadi sedih btl..menyesal je rs marah dia..huhu..aQeel pn pndai bermain perasaan dh skang ni..kalu aku marah n majuk ngn dia..ugut xnk tido ngn dia..tau dia nangis n dtg balik kt aku soh pujuk dia plak..selagi xpujuk selagi tu la dok merengek je..ckp je ayat pujuk...automatik trus diam..hiks..mcm2 hal...


p/s: hai la anak..kau la racun dan kau jgkla penawar..kalu tiba nakal dia tu..adeiiii..menggigil tahan geram...tp tiba time aksi2 comel dia tu..sayu je hati....

55 comments:

lia said...

sebijik muka akak kalau tgk aqeel kat gmbr makcik senah p pasar tu....

E.L.I.Z.A said...

hahhah dua² cute!

betul tu..time geram, mmg nk marah jeee..pastu mula la nyesal..nk² bila dorang tdo, sedih pulak tgk muka dorang

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

hu...hu...suka2 suka tengok gambo aqeel yang pakai anak tudung tu,....tomei2 sebijik mcm pompan gitu...yang pakai spek mata tu nampak macam cikgu....biasalah budak...kiter pun selalu jerk jadi TARZAN kat rumah terpekik terlolong dok larang itu ini...

MRS. K said...

hai cikgu aqeel... dah mam belom lunch ni?

Noy said...

hahahaha...saspen jer topic kan...sweettttt

mummy_ayu said...

ala....tomeinya...elok je walaupun dibuli..

[-suziey-] said...

lia:

hahahaa..like mother like son lor..ekkek:D

alfa juliet said...

kadang2 nak kecik kan dia balik bila dia buat perangai..hehehe

[-suziey-] said...

eliza:


hiks..emm tu la..time dia tido tu yg syahdu je tgk kan..hehe..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

berul tu anak dialah racun dia gak penawar..selalu gak cubit manja kat kyra kalau dia notty time dia tido kita lak rasa nk nanggis..tgk muka cute dia hehehe...tu la jiwa ibu kan...cute aqeel pakai spek..ala2 student skema hehehe

mama tisya said...

comei la aqeel pki ank tdng tu..mcm gegurl...yg pki spek tu mmg gaya prof la...spek hubbymu ek die pinjam...

[-suziey-] said...

anje aka mama aqish:

hehee..thanks..tu la..kita sama la..mcm tarzan..malu kt jiran pn sama..hahhaha

[-suziey-] said...

mrs K:

hahahaa..cikgu..ekeke:D dh lunch la kot..kekek:D

[-suziey-] said...

mummy ayu:

hahaha..tu la..tiba plak dia sporting..relakan je kena buli..ekeekke:D

[-suziey-] said...

noy:

hahaha suspen ke? kekek:D

[-suziey-] said...

alfa juliet:

hahaha..sabo je la..tu la kecikkan balik lg best..comel..ekekek:D

[-suziey-] said...

mama tisya:

hahha mcm prof tu yg best..ekeke:D bkn..hubby pnya power tinggi..mmg xkasi dia pakai..rosak mata nnti..tu frame je..xde cermin pn..haahhaha

[-suziey-] said...

adlin aka kyra mom:

aah btl btl..time noti tu mmg ringan je nk cubit..pastu jadi tarzan..time dia tido sedih je tgk..sgt tenang..xde ape yg nk di pk kan..sungguh suci gitu..

hahah xleh tahan statement student skema..ekeke:D

atie said...

A ahlah macam cikgu jer aqeel nih tapi yang pertama tuh macam ustazah lah pulak ekeke...

[-suziey-] said...

atie:

hahaha lawak la kak atie..mcm ustazah ke?haaha:p

** atie + aisyah ** said...

potostat mak die sebijik........

atty's said...

samalah ngn fir..time dia menakal.hangin je kita satu badan

[-suziey-] said...

atie+aisyah:

haha like mother like son gitu:D

Mila_ibu najihah said...

comelnyer!! gambo pakai spek tu menampkan budak hensem yg bijak (^_^) sy pun sama..time anak wat nakal rasa geram amat..tahan jelah hati, tapi bila dia dtg peluk kita mcm minta perlindungan n nak manja2 rasa cam.. tersayu je..hehe

[-suziey-] said...

atty's:

hehe besela tu..

CuTeMiUt78 said...

aqeel tetap maintain cute even pun tgh nakal... tu la anak kan.. bila time nakal...rasa geramnya.. tapi bila time ok... syahdu je kan

siti said...

comel nye
elok pulak tu...masing2 mau memakai nya

lia said...

akak, cter amsyar tu kat cni

http://mnflove.blogspot.com/2010/03/keputusan-telah-d-buat.html

http://mnflove.blogspot.com/2010/03/1st-day-nursery-mmg-mcm-ni-ker.html

kejadian hitam dalam hidup kami

momguess said...

aku xpuas ati tgk gbr gegar nie!!!!
eeeiiiii

[-suziey-] said...

mila ibu najihah:

hehe..tu la sama la kita kan:D time dia manja2 tu yg cair tu..ekek:D

[-suziey-] said...

cutemiut:

hehe..time dia nakal mmg geram banget...hehe..ank tgh nk membesar kan..harus pelbagai ujian:p

[-suziey-] said...

siti:

hehe tu la tiba time sporting dia nk pakai..hehe

[-suziey-] said...

lia:

ok nnti akk katamkan..

mamalieyna said...

cikgu encem la, nak ngurat, nak ngurat..=P..comellah sgt..gewaamm!

ALoNa Cintamaniszlite said...

Anak adalah saham akhirat..

ALoNa Cintamaniszlite said...

Suziey...nape skang komen kena tapis dulu?? ada kes ke?? hehe..

Adyshariz said...

he..he.. encem la aqeel ni..

nakal biase la suziey.. ni si hariz br setahun dh rasa cam 2 tahun perangai dia, apetah lg si aqeel yg dah nampak bijak nye tu.. prepare la ayat ape yg patut.. alahai anak..ko la jantung ko la nyawa

Adyshariz said...

he..he.. encem la aqeel ni..

nakal biase la suziey.. ni si hariz br setahun dh rasa cam 2 tahun perangai dia, apetah lg si aqeel yg dah nampak bijak nye tu.. prepare la ayat ape yg patut.. alahai anak..ko la jantung ko la nyawa

sz | m.a.s.s said...

hehehe...comei bangat anak bujang kecik suziey ni...
gitulah kasih seorang ibu terhadap anak2...time dengan diorg mmg rasa cepat je panas hati jiwa muda lagi (ihiks, perasan jap) tp bila takde depan mata mesti rindu-rinduan..teringat kaletah diorg yg sentiasa mhiburkan... :)

zh-ena said...

cute la aqeel pki spec tu..

unlisted_one said...

kalau kena time dia tgh tido tu lagi la, terkenang time kita marah dia tu..huhu..sayunya..

Nadiah Sidek said...

comelnya! gmbr 1st tu betul2 mcm girl :D

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hoho mane bole ngurat cikgu..ekekeek:p

[-suziey-] said...

momguess:

hahahaha sabo wei..nnti aku snap aksi aQeel guna DSLR ye..confirm clear pnya:p

[-suziey-] said...

alona:

kak alona...sejak buat contest tu sy moderate komen..sbb senang nk trace..hehe..xde kes buruk pun..so far alhamdulillah xpnh lg dpt anon yg buruk perangai..cik anon yg baik hati adela...syukur sgt:)

[-suziey-] said...

adyshariz:

hahha tu la kan..mmg time nk membesar nakal sket la:)hehe aQeel masa baya hariz setahun tu nakal tp bole dikawal..maybe sebab dia kecik kot..ni dh membesar lain plak nakal dia..nakal bijak..hahaa

[-suziey-] said...

sz m.a.s.s:

hehee besela tu kak..time dia xde barula terkenang2 kan:p

[-suziey-] said...

zh-ena:

hehe..mcm cikgu kan:p

[-suziey-] said...

unlisted one:

aah tau xpe..time dia tido tu cuba tenung muka dia yg tenang tu..adeiii sedih jek..

[-suziey-] said...

nadiah sidek:

hiks..bayangan adik aQeel kalu gigirl..ekekeke:p

UmiDAnisH said...

owh,samala macam danish tp sidanish ni akan diam bila kita hulur tangan n dia salam siap cakap apppp (mintak maap la konon) baru dia ok diam..ekeke memacam bebudak nii

♥etiey erywan♥ said...

comel dan cute...hehe..sayng aqeel

[-suziey-] said...

umidanish:

hehee pndai lagi danish yek siap salam minta maaf:p

wantie said...

lorr... sebijik cam budak pompuan. tak perasan pulak yang tu aqeel.

hiks.. ingatkan mata eden ni rabun. atau bangunan bergegar. gempa buumi kat mana-mana. rupa rupanya tgn kau yang bergegar.

[-suziey-] said...

wantie:

hahahah hameph ko yek..perli aku..ekkeke:P

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio