Friday, June 11, 2010

anak oh anak..mcm2 hal..haishhh

Assalamualaikum..

dulu aku pnh story aQeel ngigau kan..tu bdk2 pnya ngigau..haaa skang dh maju sket..hr tu mak aku cite masa aQeel tido..tetiba dia bangun nangis2..nangis mmg sedey abis mcm kena tinggal laki la..dlm nangis tu dia dok ulang ayat ni... "aQeel nak work! " ...haihhh..kecik2 dh pk nk work nk kasi ibu duit byk2 utk shopping yek..

ouh bkn itu saje..satu mlm tu..dia ngigau lagi (byk mlm sbnrnya dia ngigau..bole kata tiap2 mlm..ekeke:D) aku menjadi saksi igauan dia.. "aQeel nk pray! " huk huk...sadis aku dgr..terharu btl..sejuk perut aku mengandungkan dia..aQeel oh aQeel..mcm2 hal la..haishhhh..

dh alang2 story pasal aQeel ni..meh nk habaq..favorite toys aQeel adlh LORRY..woooo kalu g mane2 mmg wajib beli seketul lori utk dia..so mmg dh tau kewajipan tu..harusla aku menjadi menteri kewangan dgn menghadkan skali beli hanya lori yg murah2..kalu x..botak ler kepala dok pk nk cari duit beli lori dia jek..adeiii..pastu aku akn makesure beli lori yg beso2 bagak (tp ade gk lori cetoet..trpksa bli sbb xde lori beso..)..so xde la susah aku nk ngemas..hehe..tp aku mmg ajar dia xgalakkan beli mainan yg bukan..erkk mksud aku beli mcm patung2 askar yg kecik2 tu la..kete la..n mcm2 menan bdk2 selain lori..xelok didik ank dgn menan kan...nsb baik jgk la aQeel pn mmg xpandang menan lain sleain lori..so ok la kan..ala lori tu pn kadang dia yg dok ats lori tu main tolak2..ekekee:D

~ni antara koleksi lori dia..ade lg 28.5 biji lagi kt dlm bakul menan dia tu..ekeeke:D~

~pegi pasar mlm tepeng hr tu mmg syiok abis ler dpt habuan besarrrrrr punya..:p~

kalau pasan everytime amik gbr aQeel msti dia pakai baju upin ipin..ye mmg btl..aQeel adlh peminat yg sgt tegar UPIN & IPIN..aku jadi blogger tegar pn xsetegar dia minat upin ipin..ekeke:D klau lps mandi tu dia dulu dok cari baju upin ipin..klu mlm cari suar tido upin ipin pastu padankan dgn t-shirt upin ipin yg ade suar pendek tu..ha amik colorful jadinya..klau g jln at least ok la..matching kan je ngn jeans..mcm2 color ade koleksi upin ipin dia tu..adeiii..

haih..tu la kerenah nya bila ber-anak bujang..ecewah..hehe...layankan aje minat mereka tu...tp rs cute sgt sbb kecik2 dh pandai ade hati minat kt satu-satu bende tu..hiks..

p/s: ank korang camne? sama xkerenah??
p/s2: esok nk melawat ayu tgk baby zahraa n g perabis cuppies besday tisya...brsama kawan baek ni..happy weekend sume! :)
p/s3: hr ni kebizian..ade tugasan penting..will go n visit korang later ok :)

24 comments:

** atie + aisyah ** said...

wah aqeel.... kuat ngigau ek... ni mesti turun perangai ibu die... hahahaha....

happy weekend suziey.. esok cam tak dpt g je besday tisya... :(

sz | m.a.s.s said...

sama plak pesen aqeel ngan syimir ni...br post story psl dia mengigau lori besar gak...hehehhe

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

heheeh aqeel ngigau...tersentap dgr nk pray hihihi kyra pun sama suka ngigau 2,3 pagi siap cakap no papa no papa jari terlunjuk siap digayakan..pastu tunjuk luar...kena layan dukung hehehe

jumpa kat birthday tisya k....hehehe

maszmadi said...

hm, sweet jerk aqeel pkai baju upin ipin tur.. tp ader ker t-shirt upin ipin for baby girl erk?? sesuai ker??.. isk

atty's said...

aqeel pandai mengigau ye..

owh suziey g ye besday tisya..kalo tak leh jumpa .kty ade byk hal lak ..sok bzios ya amat.

momguess said...

nasib baek minat sejenis mainan jer
so senang kalau bday aqqel nnt den nak bagi hadiah kan
hehehhe
jom esk kite ke ujung dunia tgk zahra
n ke nunnnnnnnnnn putrajaya
mkn2 sampai gemoks
ahaksss

woiiii
jgn lupa bwk tuperware
nak tapau kek cwn amy
tapi kan ko rasa ayu buat tak ces kek utk kite esk
hahahhaha

mamalieyna said...

eheh kagumnye...aQeel dh ada minat sendiri...suka lori2 jer! bagus! suka baju upin ipin, pandainyeee...minat kt satu2 benda eh.. ^_^!

my arif, lum pandai bab memilih2 ni..tapi yg pasti kalo hulur menan apa2pun dia main jer..ermmm..plg concentrate main, apa eh..?..tak bleh pastikan lagi..nanti nak cek..hehe..

mamalieyna said...

eheh kagumnye...aQeel dh ada minat sendiri...suka lori2 jer! bagus! suka baju upin ipin, pandainyeee...minat kt satu2 benda eh.. ^_^!

my arif, lum pandai bab memilih2 ni..tapi yg pasti kalo hulur menan apa2pun dia main jer..ermmm..plg concentrate main, apa eh..?..tak bleh pastikan lagi..nanti nak cek..hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

owhhh..anak saya tak suka lori..dia suka DSLR...sana sini tergantung DSLR tu...ekekekekek...agak2 sapa yg ajar tu..

ok lah kalau budak2 ni minat satu2 benda je..so tak yah lah kita pening2 kepala nak beli tu beli ni...btw aleesya + ayyunie pun tak banyak toys..banyak org bagi...kalau ayu beli, beli yg educational toys jer..

happy weekends...esok pi segamat umah org kawen..pas tu cuti2 lagi, pas tu balik kg, pas tu cuti2 lagi...

zue @ annaleeya said...

owhhh... sama mcm airel... suka sgt lori nih... satu lagi suka buldozer... katanya nak angkut tanah... hehehe!!!

p/s : suziey... klu amik gambo dgn cloud 9 tuh kira cekelat tak????

mama tisya said...

mcm2 ye aqeel ngigau..siap ckp NAK WORK..bgs2 sok bole bg ibu duit manyak2...

mmg die nk bw lorry sentiasa la ye...sok dtg busday tisya die bw lorry gk ke:-p

sila2 perabis kek cawan esok ye...

88momguess...bw tuppeware ye...korang p tgk ayu sure die wt ciskek..jeles2...kot korang tapau utk aku skali...hehehehe

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah banyaknyer koleksi lorry...mesti ibunyer main sekali kan...tol tak

UmiDAnisH said...

hahaha, sama la lori danish ngan aQeel nyer... tp kita tak ajar lagi danish beli apa2 kalau pergi pasar ke mana, sebab takut dia ketagih...hahah.. setakat ni nak beli time dia takde baru belikan..ekeke bukan apa fobia tgk anak org dok golek2 atas lantai nak kan mainan yg pada mak diorg da melambak ada kat rumah..huhu tah la macam2 budak ni..

eh danish pun suka upin ipin, hari2 layan cite upin ipin... uwaaaa

Farra Dhelina said...

sama lah mirza suka upin ipin..naik pening kepala tgok gelagat dia..haishh

E.L.I.Z.A said...

sgt la kiut bila ngigau nk work & nk pray hehhe..setakat ni eiymann xpenah lg ngigau..erkk atau eli yg tdo mati :P

eiymann addicted ngan kete hehhe..lori pun dia suka gak..janji benda bertayar..sampai bwk tdo..penuh ngan kete² dia kt katil..aiyaa

tolong mkn cuppies utk eli ye..warghhhh xdpt join beday party tisha

lily azliyana @ mama zara said...

Rase budak2 mmg suka ngigaulah..agaknye penat sgt main smpai malam2 ngigau. Zara pon sumtimes ngigau gak. selalu die jenis terjaga tetibe then tros nangis2 smbil cakap nak tu, nak ni, dll lah..hehe

El-Zaffril said...

Wah... jumpa esok erk

LiLy @ MumMyQiStInA said...

haha..klakar lah aQeel nih...
Blh plak dia ngigau cam tuh..
mmg sejuk perut ibu ngandung.. ;)

Comel2 lah koleksi lori aQeel.. :)

10 said...

weh... ari2 ngigau... parah tu... sblm tido kena ajar amik wuduk dulu pastu baru boleh pray... hehehe... bagus la aqeel ni...

Ummi Salsabila said...

aqeel budak bijak..tula,otaknya slalu berpkir.tu yg siap ngigau.hehe.

byknya lori aqeel.bg baby adam satu le?

mama_umar_maryam said...

boys will b boys suziey..heheh,bab2 transportation ni mmg budak laki len mcm sket minatnye kan..mcm Umar,yg paling obses train & bus..kt umah rasenye tinggal jet nk g angkasa lepas je xde..kren angkat pasir pon ade ni hah,kih3

Gieyana said...

x per..Aqeel suka lori, psl Aqeel boy..Nureen suka lori gak! tp girl daa...adeeiii!

reitak said...

wow...bnyk koleksi lori aQeel...buat masa nih AIR lum ada lagi minat towards one toy...only his security blanket je yg tak bleh ditinggalkan ;p

Echa said...

hehehehe.. aqeel ngan aqeef ni dah la lebih kurang nama... minat pun lebih kurang... aqeef dok minat bajak. ishhhhh... hehehehehh

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio