Wednesday, June 23, 2010

bihun sup sambal belacan

Assalamualaikum..

pelik tp benar..lunch td aku mkn bihun sup sambal belacan..sbbnya kt makcik tu cuma ade kicap cili api tp cili api dia tu potong beso2..aku mane la bole kunyah cili api cenggitu..even aku suka pedas tp xterkunyah ler..kalu dia blend hancur aku mkn la..huhu..so yg aku nmpk sambal belacan dia mmg blend halus..ape lagi ..bedal je la..ape barang mkn bihun sup kalu xpedas kan..ekkeke:D


~honestly..rasa dia sedap..hahha bg aku la..tekak org lain aku xtau plak:D~

p/s: tgh focus study..study and study...slalunya time aku nk strugle for exam or presentation..time tu la dugaan dtg bertimpa2..haihhhh...

25 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sangat2 menyelerakan lah suziey...nyum2 pi makan dgn sape tu...en.hubby ker???

AiN5zOL said...

ermmmmm
sdap nyer....
trase lapa plak
huhuhu

AiN5zOL said...

ermmmmm
sdap nyer....
trase lapa plak
huhuhu

AiN5zOL said...

ermmmmm
sdap nyer....
trase lapa plak
huhuhu

mummy_ayu said...

pelik sungguh...ko makan kat mana?
tq coz vote iris...ko nak exam apa beb? apa pun wish u good luck...!!

Farra Dhelina said...

wahh bihun sup dgn belacan?? hihi klu sy mmg blh kunyah itu cili api..heaven~ wlupon pedas berapi..mau lepas tu minum air segoyang haha

tp ni kan kak, klu lah tersedak..adoiii..

sz | m.s.s said...

ooo tak pedas tak umphhhhh! study apa tu cik suziey?

mamalieyna said...

weeei nmpak yummy3x..tapi pelik eh mkn ngn sambal belacan! =P

huhu..study jgn tak study! ^_^

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bedal jer lah suziey...asalkan pedas yer tak...

** atie + aisyah ** said...

biar betul hang ni.... pecah rekod makan bihun sup ngan sambal blacan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnyer Suziey..
Mmg Ummphh Klu mkn sup pedas2.. ;)

Fiza's said...

nampak macam sedap jer.. terus terliur

Yen said...

menarik sungguh tgk bihun sup tu...aku lum berani lg mkn cili....
takut alif sakit perut :)

PadNani~~{@ said...

cantek, menarek , tertarek mmg da bomb!;) any sup klu mkn dgn any sambal mmg cedaap!

study rerajin k!

Ieda Al-Habsyi said...

ehehehe!! ieda kalau malas buat sambal belacan, gigit ajo cili api mentah2, argghhh :)

firahadifa said...

kite tak reti buat sambal belacan , sebab tak makan! kekekeke

ita cutevirus said...

bihun tu cam sedap...
tp, tak fail ke rasa die bile campur ngan sambal belacan?? kalo ita kunyah je cili api tu.. huhuhuuhhu...
lain orang lain seleranyer... ye dak??

Nadiah Sidek said...

dah biasa mkn pedas mesti rs tak syok kalau tak pedas, kan? sy mcm tu la tp sy tak minat sambal belacan sbb ada belacan kot

gee ryder said...

okla tu asal pedas kan hehe

lily azliyana @ mama zara said...

kite suka smbal kicap, but smbal belacan mmg tak reti nak makan..nway, sejak ada Zara dh terbiasa dh makan mihun/mee sup yg tak pedas. sbb kongsi ngan die kan, so mane leh letak smbal..ehehhehe

lily azliyana @ mama zara said...

kite suka smbal kicap, but smbal belacan mmg tak reti nak makan..nway, sejak ada Zara dh terbiasa dh makan mihun/mee sup yg tak pedas. sbb kongsi ngan die kan, so mane leh letak smbal..ehehhehe

lily azliyana @ mama zara said...

kite suka smbal kicap, but smbal belacan mmg tak reti nak makan..nway, sejak ada Zara dh terbiasa dh makan mihun/mee sup yg tak pedas. sbb kongsi ngan die kan, so mane leh letak smbal..ehehhehe

E.L.I.Z.A said...

erkk eli x suka pedas ekkeke..kalo pedas, eli x dapat rasa sebenar makanan tu hahah

buat perut eli lapa la pulak mlm² buta ni..baru je pekena teh kurus :P

ibu_Arifa said...

sedapnyer...mesti pedaskan..saya suka pedas2...biar sampai merah telinga :P

Kancilbiru said...

sedapnya....mmg feveret sup2 ni tapi belum penah try ngan sambal belacan...heheeh

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio