Monday, June 7, 2010

buah ape paling byk rambut?

Assalamualaikum..

hehe..teringat plak teka teki ni masa zmn old skool dulu..zmn2 lagenda budak setan..hahaa..xabis2 penangan LBS nih..ekek:p

masa blik tepeng weekend hr tu..wajib la terjah tesco..skali tgh jln2 kt bhgian buah2..aQeel ye ye nk buah n tunjuk kt rambutan.hiks..rs mcm comel je tgk dia mkn rambutan tu..eekek:D aku mmg jarang beli rambutan..sllu mkn yg dpt free je org kasi dr dusun;p.. xsangka aQeel btl2 menikmati buah rambutan ni..hehe..








p/s: haih...mood tadak mari la..

26 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

hu..hu...semua blogger naik malas ari ni nak update blog...kiter denagn sakit kepala nyer tak leh nak pikir nak wat entry ape....tomey nyer aqeel yang paling best muncungnyer tu yang mahal benau....aw...auntie suka u

AshAnas said...

aQeel... nak sket... shedapnye die makan sorg2...

[-suziey-] said...

anje aka mama balqis:

aah la anje..kita pn malas giler ni nk update..huhu..kepala pn pening2 lalat fitu..hiks...

hahha tu la..kita pn suka muncungnya itu..ahaks

Mak Su said...

kalu nak bagi anak2, make sure dibuang rambutnya.... hehehe, takut batuk2

Hezesuze said...

beshnye aqeel makan rambutan..tp now buah itu dlarang sama sekali kt rmh akak nie coz anak2 demam & batuk2 sudah...hehe

psstt...nape pics nmpak cam gegar jek?? huhu

[-suziey-] said...

ashanas:

hiks..dia kalu mkn mmg xtgk kiri kanan..hehe..tgk je la ek..ekeke:P

[-suziey-] said...

maksu:

hahhha semestinya la maksu..bkd bdk je bole tercekik..org tua pn xsanggup nk mkn rambut dia tu

[-suziey-] said...

heze:

hahaa..tu la kalu demam kena pantang..tu pn bg sebijik je pastu kami sorok..hehe..

gbr gegar sbb smbil tolak troli sambil snap..guna iphone plak tu..huhu..

lia said...

lamaaaaa sgt x makan rambutan... dekat 3tahun sbb kena serang batuk teruk last skali mkn....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tu tak tercekik biji ke tu??atau suziey dah buang biji tu siap2?

Nana said...

aku pon dah lama xbli buah rambutan pasal dulu2 masa kecik2 smpai form 5 umah lama banyak pokok rambutan xheran pon nak makan sebab dh banyak kan

mama_umar_maryam said...

bile rambutan ni kan klu beli rase mcm pelik kan..sbb blh dpt free,tp aku pon klu tingin sgt nk mkn beli jugak,hiks..klu yg gading tu lg aku soker!!!

[-suziey-] said...

lia:

umangaih...3 tahun xmkn rambutan? lamanya..heheehe

[-suziey-] said...

damia aleesya & ayyunie:

kita xbuang pn biji tu ayu..aQeel dia pndai gigit isi je..hehe kt pn xtau camne dia reti mkn sdiri..ala mcm ayyunie mkn jagung gk ler..ekek:p

[-suziey-] said...

nana:

ade lg x dusun tu? aku nk serang hendap ni..ekek:P

[-suziey-] said...

mama umar maryam:

hahhah aah btl btl btl..rs cam pelik je beli kan..ekeek:P xde la cnegitu..slalu beli kt pasar mlm..tp beli kt tesco cam pelik sket..hiks

adda said...

selera betul tgk aqeel makan rambutan tu. aqeel ni mesti pemakan juga orgnye kan. hhuuhuu syafi agak susah nak makan. ada petua tak?

[-suziey-] said...

adda:

adda nmpk mmg dia suka no mkn itu ini..tp kan..dia pnya mkn tu adeii cetoet jek..mula2 mmg ye ye mkn pastu xabis pn..huhu..xlut la buat mcm2 petua..kasi mknan nmpk menarik la..budak..kalu dia nk mkn dia msti mkn je ape kt kasi tp kalu dia xnak xyah la pksa..

maszmadi said...

so cute la aqeel makan buah byk rambut tur.. hehe

alfa juliet said...

jgn tercekik biji rambutan tu udah..hehe

sz | m.a.s.s said...

suziey: semalam lalu kat kg hasben tgk ada buah rambutan kuning bergayutn di atas pokok..terbayang2 ni...adehhhh

Ummi Salsabila said...

lmnya xtgk aqeel.rindunya kat dia.muahs!!
sedapnya rmbutan.terliur aunty..:)

mamalieyna said...

huhu..muncung abess..menikmati betoi ni..^_^..

*huhu..kita mls + kurang ghajin gak ari ni..+2,3 hari lepas..huhu..

El-Zaffril said...

Sedapnye nampak Aqeel makan

UmiDAnisH said...

hahah, sedap kan? masa ngandungkan danish paling suka makan buah ni sebab banyak air kot tak pun pasal kat umah mil sentiasa ada stok je... aQeel.. bak sikit utk danish..ekekek

nza said...

comel jerrr aqeel mkn rambutan....

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio