Tuesday, June 1, 2010

haruskah aku menangis atau bergembira dgn berita yg mengejutkan ini??

Assalamualaikum..

ye ptg ni aku agk produktif..huhu..tp n3 ni bkn n3 kegembiraan..huhu..n3 yg sgt mendukacitakan..aku sedih banget nih..uwaaaaa...i need my hubby's shoulder to CRY..eh tp dia yg wat aku nangis ni..huk huk..eh bkn dia bkn dia..bos dia..huhu..

but then bila pk balik..aku suko sbnrnya..ekeke:D ni la dinamakan setiap yg berlaku tu ade hikmah nya yg tersembunyi..kejadian yg xdiduga ni tlh menampakkan kemanisan hikmah disebaliknya..tp apepun aku redha..semua ketentuan Allah adlh benar dan yg terbaik utk hambaNya..aku sgt yakin dgn itu..

actually hubby just called me to inform that he has to go outstation..and its middle east country...YEMEN! at 1st aku dgr..soklan pertama aku.."nak ikut bole?" ..hehe..keji x aku..nk holiday je kejenye..ekeek:D kalu korang nk tau..hubby's dream destination is middle east country..hr tu kami dok argue main tarik2 rambut pasal overseas destination utk holiday..aku nk p gold coast..hubby nk g middle east..and now..Allah answered his pray even utk keje..hehe...so alhamdulillah la..termakbul hasrat dia nk g 1 of the middle east country..best la dia..
n..ape yg buat aku jadi mcm short cicuit ni sbb..vacation kami ke SABAH harus CANCEL! supposed 29th ni fly to sabah tp by 17th hubby dh kena fly ke yemen..huhu..xkan aku nk g ngn aQeel je kan..aku kan wanita yg lemah lembut..huhu..tp xpela..aku xkecewa sgt..sbb Allah pasti akn gantikan sesuatu yg lebih baik utk hambaNya ni..aku perlu redha..kita hanya mampu merancang...mmg xde rezeki kami nk ke sabah.. :)

rs mcm nk amik cuti sebulan ikt hubby g sana.smbil2 hubby buat keje aku g la cuci2 mata ape yg ptt..hahahaa..udah jgn berangan! wake up!
okla..dh mereng jap..

~darling..kesiankan tgk ank dan isteri mu kena tinggal sebulan..sbgai mengubat hati kami yg duka lara xdpt ikt g Yemen g sabah ni..harus bawa kami honeymoon vacation ke mauritius..jauh sgt ek..ok la ok la..bali pn ok! weeee~


p/s: jgn lupe FM utk fridge kita tu yek..hiks

35 comments:

MRS. K said...

kena uat giveaway FM la camni.. heehhe...

mama tisya said...

wah rezeki hubbymu..tkpe sebln je...bila kena pegi tu??tp kalo ko dpt ikut best jugak kn tp ko tu keje lain la ko surirumah:-p tkpela cansel p SABAH kot pasni dpt p vacation lg jauh over the sea

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala sedeynyer denagr citer tu...takpe suziey mungkin ada hikmah di sebalik semua ni...banyak dugaan untuk suziey banyak hikmah yang suziey terima...mana tau hubby mu dapat naik pangkat lepas ni...sonot la kan..

♥MAMA♥ said...

yeahaa best tu dpt g yaman,ambik je cuti sebulan suzie,sambil2 je tu,kekkeee...apapun,sabo kay suzie,tiap yg blaku tuhan dh tentukn,kite hanya mampu merancang,insyallah ada la tu nnt,saboo kay..

p/s konpem serius mirus k.da nk kirim FM ni,kekeke kirim2 aje,hihii

atty's said...

takpe suziey ..nanti pasti ade imbuhan yang berbaloi2 utk suziey dan aqeel

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

SETIAP YG TERJADI PAST ADER HIKMAHNYA...

tapi apa2 pun huaa...tak sanggup weii kena tinggal sebulan...mau rindu tahap gaban ni...huhuhu

mummy_ayu said...

uihhh best tu ikut hubby outstation ke yemen..ok la tu, lagi jauh dpt pegi..

INTANKUTERPILIH said...

takperla gi yemen...yang penting masyuk...pasnie jgn kata sabah, ujung duni pon boleh pergi, kalau dunia nie berpenghujunglaaa...

ita cutevirus said...

huhuhuhuuh... siannyer... takpe suziey... mane tau, tetiba je hubby suziey ajak gi gold coast ke pas die balik YEMEN... haaaa... tak ke untung tu???

Noy said...

sure ke tak nak ikut sekali?

Adyshariz said...

alamak sbulan lah peluk bantal suziey ooi.. aku dh rase ape yg ko rasa..mmg rasanya x best..hu..hu..
tapi pitih abe bulan2 aku tolong settlekan..he..he..

firahadifa said...

meh nak menghasut .

suziey , kalau i jadi u , i coooooootiiiiiiiiiii.....

da la duduk hotel u..
bleh pi buat umrah sekali ..
best wooo

QuEeN Of 2 Heroes said...

soklan peberet sy nih kalo hubby kena gi outstesen jauh2..
"nak ikut bole?" .... :p
xpe kak...cancel yg sabah tu...insyaallah ade rezeki tempat lg best tu... :)

E.L.I.Z.A said...

hurmmm kalu eli, mesti eli ikut jgk ahhahha..kalu la eli ni keje, confirm eli mintak unpaid leave heheh

syariza09 said...

alahai..sebulan tu..sedih woo..betul arr kata dorang2 kt atas tu, apa kata coti sebulann..

**hasutan utk kebaikan :D **

Farra Dhelina said...

kakkkk..coti je lahhhh..best tu dalan2 hiihihi

E.L.I.Z.A said...

eh lupa...bju liverpool tu sama la ngan eiymann..tp eiymann punye pirate je heheh no.18..aqeel no brapa?

rhapsody LiN said...

hehe,,, comel lah anak akak!!
:)

mama zharfan said...

tak pe..berkorban sikit..nanti fulus yg masuk pun berbaloi2..boleh gi vacation ke mana2 pun nanti..ha, jom dtg UK ni :)

sz | m.a.s.s said...

adehhh tumpang konpius gak nak tumpang suka ke duka ye...apa pun kena berfikir secara rasional kan....uhukss....

Nana said...

alamak nk kena tinggal sebulan ek..aku dah bese dah..sebulan xjumpe hahah...nak petua kasi ilang rindu gtau aku ek muahahah

xpe...xde rezki la tu nk ke sabah mana tau pasni bole jejak tmpt lg bez dari sabah tu..ala apa yang bez sangat sabah tu (ayat penyedap ati kekekekek)

El-Zaffril said...

Kak... kau sepatutnya takyah cancel... bawak aku... aku jadi bibik kau

Ummi Eisya said...

aduhai..meruntun jiwaku membaca kisah mu ini..hihii..sedihkan kena tinggal..sebulan lak tu..ko tak leh cuti ke suziey..klu aku,dah mintak cuti dah tanpa gaji..tapi itu,klu aku la..

buat ko,tabahkan hati ye..mungkin lepas ni dream ko lak akan tercapai..amin..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sebulan..lama tu...Tp takpelah..mesti ada hikmah disebaliknyer.. :)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

kalo yana pon nak amek cuti sebulan mengekoq..heee..

takpa lah.. dugaan tu.. cabaran sebln

UmiDAnisH said...

huhuhu,merasala hubby tinggal sebulan..kita dulu dua bulan lebih pun da haru biru kelabu ungu...ekekek,takpe2 chaiyokkk

mama_umar_maryam said...

u kno wat suziey,going over d sea to work ni pon slh 1 dream aku,maknenye 2 in 1 la,alang2 dah kije tmpt org,jln2 sekalila kan..ko kan wanita tabah,heheh,apekate ko n aqeel pon tmph tiket utk cuti ke yemen ;)

Intan said...

Betul lah this entry sedih dalam gumbira...kalo Intan pon kerja sure akan amik unpaid leave punyo coz mende nie bkn sllu kita dapat.

Once in a life time dpt jenjalan jauh lak tu...hu hu...tapi kalo mmg tak boleh then terpaksa redha.

Waaa manyak lah fulus yg masuk nie kalo kerja luar cam nie...rezeki kan, alhamdulillah :D

Takpe suziey, sat je sebulan tu...rindu mmg rindu but pejam celik pejam celik tu dia abis dah penantian selama sebulan :)

Nia said...

ala,..siannya..takpe la, next time boleh plan balik ya. jgn la sedih. husband pegi tu, tak lama..kejap aje dah sebulan nanti.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

uihhh sebulan kena puasa tu....huhuhu lingerie merah pun kena sangkut dalam almari elok2..kekeke

takpe suziey....kansel gi Sabah...nanti lepas balik dari Yemen...hubby u bawak gi Bali plak ekk...

adda said...

uwaa.. nak berpisah sebulan ke? kena kuatkan iman ni.. insya allah ada hikmahnye. cth: dpt byk barang middle east dr hubby ekekekke.. kalau cuti ikut gi sana pun best kan. dpt tgk negara org.

zue @ annaleeya said...

alaaa.... xpe suziey, sebln jerk.. sabo erk... dah bertugas kan???

tak blh gi sabah, nak wat cmner kan??? nnti hubby balik yemen, pegi bali ok???

♥etiey erywan♥ said...

i suka tgok pic merah si merah tue! hikhik.. tak mao komen sbb nati i sedis2 laks

Gieyana said...

aku nk gak FM bley? x per ada hikmah di sebaliknya...

ALoNa Cintamaniszlite said...

rindu merindu ler nanti...hehe

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio