Wednesday, June 2, 2010

mekasih ye korang sume..

Assalamualaikum..

korang nk tau x aku touching la ngn korang..especially those yg leave a supportive comments in my last n3..terubat sket kekecewaan dan ketidakbetulan diriku ini..hiks...terima kasih byk2 ok..hr ni aku dh ok dh..apepun yg terjadi life must go on rite? :)

ok pg ni aku dh ceria kembali..mood dh kembali ok..aku harus bersyukur pd dugaan yg Allah beri ni..aku sgt yakin hikmah yg Allah simpan disebaliknya..thank u so much pd sume yg memberi kata2 semangt pd aku dlm n3 ni..mcm2 dh discussion aku n hubby..hubby siap survey nk book flite tiket utk parents aku teman g sabah..haha..dia tau bini dia ni nk sgt g sabah..teruja ngn pulau yg cantik kt sana tu:p. but then aku xnk..xpela burn je tiket tu..pasti ade hikmahnya kan bila Allah xizinkan aku pergi..anggap je xde rezeki:)

amboih ramai soh aku ikt g sana..xbole la korang...sbbnya hubby g sana dgn sorang opismate dia..so his company dh provide apartment for them..kalu aku nk pegi kena kira plak cost utk aku..hotel+foods+flight...which aku rs xberbaloi sbb hubby ke sana kena buat keje..rsnya dia akn tight ngn dateline..klau attend seminar lain cite la..msti ade leisure time utk jalan2..but he has to be the SA utk sistem baru kt sana..ha org IT msti paham kan camne working environment dia..hehe..that is y aku rs xworth it expense money just for my self satisfaction nk g jalan..baik spend the money for our famili holiday..di mana tiada gangguan keje lgsg..lebih meaningful rsnya.:)

sometimes Allah bg ujian ni utk kita muhasabah diri jgk..bila dh terpisah jauh ni..harusla akn menyemarakkan lg kasih syg suami isteri tu kan..feeling2..rindu2an gitu..ahakss:p n now..byk bende nk settle..yg pasti ths weekend kami balik kampung...tepeng!!here we come..ekkek:p riuh sekampung:D

xbest plak n3 tanpa gbr kan..ekekek:P
p/s: hadiah contest dh ade :) sgt menarik n cute..

37 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

betul tu suziey...sabo ye...kiter sentiasa sokong keputusan yang suziey wat...hu...hu...tangkap leleh la semalam denagn ari ni...semua ni dugaan...banyak pahala orang yang selalu diduga ni kan....tak pe jauh dimata dekat di telinga...leh tepon @ sms....email pun leh kan...ceria2 la sikit tak mau masyam2...nanti blog ni pun nampak sedey & murung jerk...cak....tenyum tikit k

zue @ annaleeya said...

haaaa... cmtulah... jgn sedey2 hokeyy... ader hikmah seme tuh.. nnti uols akan lebih rindu-rinduan dan feeling gitu... baru syiokk.. hehehe!!

balik yemen, ajak ler hubby gi honeymoon kat bali pulok... ekeke..

ita cutevirus said...

betul tu suziey...
ala, tak kisah la... kot² mane tau pas ni ade rezeki suziey gi yemen plak... huhuhuhu....
best kat kalo dok jauh skali skala... sure riiiiiiinduuuuuuu banget....

mamalieyna said...

oooh tak smpt leave comment kt n3 sebelum2 ni, mai gak jengah, baca jer..huhu..ye suziey..pasti ada hikmah disebaliknye tu...! takpe2 simpan impianmu tuk cuti2 berikutnya..hehe..waaah mau balik tepeng, best bangat ni..! jeles2x..huhu..

*ala..nak join session 2..dh ada pic arif with choco..tapiii..cam tak best jer..jrg beli choco la..huhu..kalo dokdan gak, tempek jerlah pic yg ada tu..tunggguuuuuu sayeee mau join jugeee...! =P

♥MAMA♥ said...

huhuuu sabo kay suzie,suzie buatlah keputusan yg terbaik mungkin utk suzie n family mana yg suzie rasa terbaik,
(k.da ni nk kirim FM dr yemen je,kwang kwang kwanggggggg nk jugak tu x tahannyer punyerla muka x malu,kekekkeke)btul gak tu ek kalu dh hubby asyik sibuk ngn keje 24jam no point gak kite ikut skali kn,mcm k.da ngn sara ni lg la slalu kena tinggal bile hubby outstation sbb kalu ikut konpem kena redah meredah site tu,kekekke sungguh x seronokkkk..

camna ni,nk join contest choc tu tp adoiii kena ambik gamb baru nampaknyer sbb gamb yg ada teramatla syeksyinyerr,nk sekeping je kn?huhuu tgkla camna nnt

Ummi Eisya said...

moga ko sabar menghadapai dugaan ni..lagipun ko ade aqeel depan mata..bawak je aqeel jalan2 klu boring ye..then update blog selalu..hilangkan perasaan rindu tu..

kan ade pepatah kata'sayang isteri tingal tinggalkan..so bertepatan la ni..

moga perjalanan dan segala urusan suami ko dipermudahkan Allah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ye..betul tu Suziey..
Bila dh berjauhan nih..
akn menyemarakkan lg rasa kasih syng..
Takpe..jauh dimata..dekat di hati..
Pasti ada hikmah stiap apa yg berlaku tu.. :)

Hezesuze said...

sayang bini tinggal2kan....ahakss!!
eh eh 1st picta mcam kenal kt mane tu..?? huhu

Nana said...

kalau ko nak join isteri2 PJJ ko bole register kat aku hahaha...lily@mama zara pon sama..geng PJJ xpe..kejap je tu sebulan pejam celik je dah sebulan..

aku penah xjumpa amrul sebulan setengah.seb bek ada damia..ilang skit rindu (tp xilang pon kah.....)

MaMa3H said...

ada hikmah di sebaliknya...sebulan tu bukannya lama sgt..pejam celik jer dah balik...;)

[-suziey-] said...

zue@annaleeya:

emm btl tu kak..thanks for ur support..hehe..tu la.xpe sbr dulu..balik nnti bole g holiday lg..hikss..

[-suziey-] said...

anje aka mamabalqis:

thanks for ur support anje..huhu touching u..kita dh ok dh..ceria kembali..setiap yg berlaku ade hikmahnya:) hehe..jauh dimata dkt di tinge ek..cam best jek..haha

firahadifa said...

babe , aku sungguh sedey baca entry nie.. aku rase hubby u pon sure sedey..hubby u keje IT ker??

tak pe , kalau ko boring ke , nak kawan borak ke , kami , kami ,kami dan kami nie ader yer

[-suziey-] said...

ita cutevirus:

hahahaha..ita..xde la smpai kita plk nk g yemen..ekekk:p tp mane tau kan rezeki..yakin pd rezeki:)

[-suziey-] said...

mamalieyna:


hehe org bz pindah umah la katakan:p emm kt dh ok dh..thanks for support..hehe..nk ikt ke balik tepeng:p

p.s: ok xpe take ur time..nnt join tau..hadiah best nih

[-suziey-] said...

mama:

jgn sedih..insyaAllah segala ketentuan Allah tu yg terbaik:) hehe nk kirim FM ye..hehe tu nnti sms2 yek..

ok cpt amik gbr..join contest nih..hadiah best:)

[-suziey-] said...

ummi eisya:

thanks farah..aku ok..tu la mmg kena la pepatah tu kan..hehe..

hmm seb bek ade blog kan..bole la ialngkan rs bosan..ekek:p

[-suziey-] said...

lily@mummyqistina;

thanks lily..btl..setiap yg berlaku ade hikmahnya..hehe..insyaAllah akn menyemarakkan lg kasiih syg tu:)

[-suziey-] said...

hezesuze:

hahaha..kenal ek..xkan xkenal kot.kt umah sape tuuuuu..hehhe

[-suziey-] said...

nana:

lili mama zara pn pjj ek..huhu sian korang kan..at least aku cuma temporary..hehe..dulu pn aku pjj gk wei masa baru kawen..tp dh lps lama dok bersama kena pisah..seksa sket la..hiks:p

[-suziey-] said...

mama3h:

aah btl..sebulan kejap je.pejam celik..cewah..hehe..thanks for support anyway:)

Farra Dhelina said...

yeay! suka dgn cara pemikiran akk dlm membuat keputusan! sgt matang oke! :)

blk kg tu, hati2 di jln raya!! :)

[-suziey-] said...

firahadifa:

huhu..thanks babe..u such a good fren:) ok klu rs boring2 tu kt kasi gegar mane2 restoran..ahaks:)

[-suziey-] said...

farra

hehe..kadang2 tuntutan idup akn buat kita kena jadi matang..ecewah..ala xcomel la matang2..ekekekek:p

ok thanks farra..will take care of ourself..so sorry farra..xdpt nk attend ur besday party:(

sz | m.a.s.s said...

fikir yang indh2 je selepas sebulan tu...hehehe...dapat elaun manyakkkk blh g jalan2 lg bestttt blh beli barang2 manyakkkk....

reitak said...

jgn sedey2....dpt balik kg...nti rezeki p honeymoon pulak :p

Nia said...

oo,..kampung kat tepeng ye? selamat pergi dan balik ya.

no worries, nxt time, plan balik nak g cuti tu ok.

baru perasan, sejak kahwin, i tak pernah pegi cuti..huhu..kena plan jgk nih.

INTANKUTERPILIH said...

bila berjauhan tu, rasa rindu dan sayang makin terasa...mula la teringat kenangan2 lama, masa gaduh2, masa beramas mesra kan..??hehehe...

[-suziey-] said...

sz m.a.s.s:

hehee mmg pk yg indah2 lps sebulan tu..tp lama gk tu nk tunggu abis sebulan..hiks:p

[-suziey-] said...

reitak:

heehe...insyaAllah..klu rezeki xkemana..

[-suziey-] said...

nia:

thanks nia..hiks..tu la nnti plan balik cuti tu:D

ha awk pn kena plan tu g cuti2 rehat2:)

[-suziey-] said...

intankuterpilih:

hahahaa..harus la kan..hehehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

susah2kan...suruh jer your hubby buat blog satu....pas tu updated selalu...at least tau lah jugak apa yg dia buat kat sana...disamping leh lepaskan rindu...

apa2 pun kita mesti kuat dan tabah...cehhh sedap jer cakap org..cuba kalau berlaku kat diri sendiri...ekekekek

PadNani~~{@ said...

salam suziey,

trust u r well now:) bagusla klu u fikir mcm tu..insyaAllah, ade rezeki bole pergi di lain masa kan. hugs kisses to aqeel ensyem!

El-Zaffril said...

Wah... bagus ar kau dah ceria... tengok anak kau pun dah ceria dah...

mama tisya said...

kwn2 blogger rmi leh teman kn ko di kala hubbymu pegi outstation tp teman kt blog la...hehehehe

wah siap hubbymu nk booked tiket utk parentmu p teman ye..tp tula sure tk sama if hubby tk ikut kn...tkpela ada hikmah di sebalik smua ni kn...yg penting hubbymu akan masyukkkkkkkkkk leh la ko jln2 gold coast

E.L.I.Z.A said...

oouhh SA rupanya...okla reason acceptable :P

mmg betul pun apa awak ckp tu..x syiok pulak sorang² feeling jalan² while hubby lak kena keje..mesti dia rs xbest heheh

xpe xpe, mesti ada yg best menanti anda..♥♥♥

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio