Wednesday, June 23, 2010

my not-so-new lifestyle

Assalamualaikum...

cewah..tajuk xbole blah:p sbb ape aku kta not-so-new lifestyle..sbbnya previously aku mmg amalkan cara hidup sihat camni..after 1 level aku rs mcm mls plak..dulu aku kan consume herbalife for the sake of my health..sape follow blog aku dr dulu tau la kisah sakit aku dan pengambilan herbalife aku ni..hehe..aku mls nk bg link..korang tgk je la kt label HERBALIFE tu yek..hehe..

actually stock aku ade 3 botol lagi..and will expiry in Oct 2010..so tu la jadi penggerak utk aku mula consume balik..hahha..ala2 kerna terpaksa la..alhamdulillah after 2 weeks aku dh biasa ngn rutin mcm dulu..bekpes wth shake n amik lunch...mlm kalu rajin amik shake jgk..kalu mls mkn buah stoberi or epal jek..ouh kadang2 lai..ekekek:D indirectly sbgai persediaan utk berpuasa gk ni..Ramadhan kan bakal tiba..aisey tetiba teringt xbeli kain baju raya lagi..adeiiiii:D

ok saje la nk share ngn korang..penyediaan shake herbalife aku..kot2 la ade gk yg consume herbalife..kalu menu sama je hr2..mmg jemu..smpai rs nk termuntah pn ade..so kena be creative:)

~wajib campurkan oat..tu reduce cholestrol..n rs mcm ade something utk kunyah2..ekeke;D~
~of course mende alah ni..aku slalu mix kan dutch choc dgn cappucino.jadila ala2 mocha..kalu dulu ade stoberi n vanilla pn aku mix bot tp xde stok perasa tu..ni je yg tinggal..hiks~ 
~and aku mix kan raisin..kalu nk harap mkn cenggitu mmg xde la..ni pn dh bape bulan terbiar dlm fridge..ekekeke:D~
~finally blend sume skali..letak air masak 300ml then letak ice cube 5 ketul...~
~siap..perghhhhh maveles..hehe..sedap..~
~n sometimes nk variety kan dia..aku mix blend ngn stoberi ni..to replace raisin..makesure xblend halus2..so ade la rs bende2 nk kunyah..hiks..sometimes aku blend ngn epal la..penah aku try blend ngn biskut oat..hehe..utk dptkan rs cookies..hehe..so far sume yg aku buat bole masuk la..~

itula herbalife shake blended cara aku..hehe:p

p/s: thanks to all yg bg tips n idea2 bernas pd aku for last n3 ni..n thanks to all yg wish me good luck jgk..insyaAllah aku try the best..and after all the effort..tawakal je pd Allah..yakin pd rezeki..
p/s2: erkk..ade yg tnya istana kuda emas tu kat mane..korang btl2 xtau or saje tnya ek? actually tu palace of golden horses hotel..hehe..

13 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

AYU TAK MINUM HERBALIFE TU....

tapi selalu buat oreo chocolate blended sendiri kat rumah...

sejak2 addicted cool blog..terus pandai buat sendiri kat rumah...tapi without pearl lah..

badan sihat..otak cergas!!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah suziey ni betul2 menjaga kesihatan ni...sedapnyer stabrery tu...nyam2

Ieda Al-Habsyi said...

pelamak leleh tgk dah le tgh pose, hehehe :)

mamalieyna said...

nampak sedap pulak minuman tuk kesihatan ni..hehe..tp leceh eh, kalo tiap2 hari kena wat camtu..=P..(org mls mmg camni =P)

sYaFiQa said...

salam...cam best jek

yangyuyu said...

bukan senang sebenarnya..tahniah suzie

firahadifa said...

wah... selamat mensihatkan diri ~~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg nampak mabeles lah suziey..
Betul2 jaga kesihatan..bagus2.. ;)

wantie said...

wah ko amalkan herbalife ker suziey.. baru hari ni aku tau. mesti lepas ni ko slim melim. Tingin gak nak ambik herbalife, tapi budget tak cukup ar... rasa cam mahal pulak menda tu.. kikikik

maklumla, gaji aku ni ciput jer...

** atie + aisyah ** said...

wah.... ni betul2 menjaga kesihatan.. diet pun ok ni...

JMR said...

oo..ramai gm pengguna herbalife nih..berkesan btol ke?

Ain said...

ain tak pernah makan herbalife....

tapi oat tu memang elok untuk jantung kan....

E.L.I.Z.A said...

wah bagusnye...stay healthy la mcm ni punye lifestyle..tp betul la kalo hari² mcm ni, mmg jemu..so kena kreatif la kan

so, skang ni mmg suziey dh xde lgsg SLE tu?

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio