Friday, June 18, 2010

stoberi asam boi

Assalamualaikum..

slalu org mkn stoberi ngn coklat atau susu pekat or creamer or something yg manis la utk lawan masam tu kan..last nite aku cuba mkn stoberi cicah dgn asam boi yg mkn ngn jambu pakcu 916 tu..mmg nama dia asam boi pakcu 916..sedap giler..stoberi tu masam2 manis..xmasam sgt..n asam boi tu pon maasam2 manis..so berganda2la masam2 manis tu.hehe..mmg ummph:) i likeee....


~stoberi beli dr giant..baunya pn dh harum manis..hehe~
~cicah plak ngn asam boi pakcu..huish..terasa lg rs masam manis yg best itu..~
~ni ler asamnya..dh siap letak dlm bekas n ltk dlm fridge:D~
~besela..ade je tgn bdk kecik ni sibuk nk amik bila org sibuk nk shoot~
~aQeel pn suka rupenye..hehe sbb xmasam sgt..~
~next mkn anggur seedless plak..sihat btl gaya hidup kalu mkn buah cenggini ..hehe~
~senang bg aQeel mkn sbb seedless~

p/s: br balik lunch ngn nett, mummy ayu, momguess n mama tisya..best! letih gelak..hehe..tunggu review ok :)

32 comments:

fikaryna said...

terliur! hehe..

lily azliyana @ mama zara said...

adoiii..mengancamnye gmbar2 stroberi nih..merah menyala!!..=p

atty's said...

kty pun suka je cicah ngn asam boi..shedap .

~~@lyci@~~ said...

uihhh, nmpk sedap tul strawberi tu..

wahhh, lunch lg.. bila lak nak lunch kat putrajaya ni hehe..

Ummi Eisya said...

sedapnya...nakkkk....

Yan said...

owhh igt asam boi tu cam kuah ke cecair gitu... upenye serbuk

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah anak teruna ni suka makan yang masyam2 ek...mesti ibunyer masa mengandung dulu suk amakan masyam2 gak ek...wah nampak sedap & menyelerakan jerk...leh torai ni...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnyer tgk aQeel mkn stroberi tu..
Nak cikit..hehe.. ;)

Nurhayati said...

adoi meleleh plak tgk strawberi ngan asam boi tu.

yangyuyu said...

suzie, aku pun ada strawberry dan asam boi pakcu dlm fridge, tak terfikir nak terai pun..balik ni nakterai:P

momguess said...

nett dah buat n3
cepat betul minah tu kan

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

aduhaiii suziey dah la td tgk N3 notty dah terliur ni lak tgk N3 strowberi cicah asam boi bertambah-tambah terliur....emmm sedap!!!

isabelle said...

iye lah tu mkn gaya sihat.
baek2...asam tu kan byk preservatives.

IMAN'S UMI said...

wow...resepi bru ni, sllu jambu ngan nanas je ngan asam ni, skali strawberi plak.

nieda said...

sedapnya, ditambah nice shoot lagilah nmpk sedap..kalau lah gambar tu boleh mkn kan sedap..heheh..asam boi pakcu mmg sedap..

Nadiah Sidek said...

sy tak minat benda2 masam ni. kalau mkn jambu batu pun tak suka cicah2 asam tu

CuppyCakeMommy said...

sedapppnya..meleleh ayaq liuq

ieyza said...

aduhh....sangat2 terliur hokeyyy...suzi...mana nak dapat asam boi pakcu tu???rasanyer kat batu pahat nie cam takde jer coz x penah dgr lagi....

ibu_Arifa said...

tak pernah try lagi mkn cam ni.. nak kena try test jugak nnt. tp asam boi pakcu 916 tu tak de lah kt sini..ganti asam boi lain lah.

916? (mcm emas 916 jer bunyinyer) hihihi

INTANKUTERPILIH said...

saje je ko nak goda aku ngan strawberi tu ea...takleh jadi nie...

** atie + aisyah ** said...

terliur nye....

El-Zaffril said...

Boleh pula macam tu erk...

sz | m.s.s said...

ooo sungguh menggoda! kawan sy kan buat asam boi serbuk sendirik...beli asam yg tanpa biji pastu blend campur gula + garam...mmg dia berniaga jambu pakcu ni...

E.L.I.Z.A said...

nampak sedap la..leh try jgk nanti.

seedless grape mmg lazat..senang nk mkn hehhe

Nia said...

asyik cicah coklat je. try asam pulak kan.

mamalieyna said...

rambut aqeel dh lebat eh..pepun maintain..encem! ^_^

UmiDAnisH said...

uikkk..sedap tu strawberry tu..bak sikit la aQeel.. umi ngan danish nak.. eeee

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nampak cam boleh masuk jer makan ngan asam tu...tapi ayu pernah ternampak ader org makan strawberry cicah garam...yg tu cam tak leh terima lak...

Ain said...

kat rumah pun ada serbuk asam boi pakcu, tapi ain cicah ngan buah mangga atau jambu....

Farra Dhelina said...

wah lunch sama lgi? best nyaaa..

owh tak pnah lak mkn strbry dgn asam..biasa tgok dgn choc..msti sedap kn?

Intan said...

1st time dengar nie makan stroberi ngan asam boi...mcm leh terbayangkan rasa masam2 manis itew :D

ibu ratna Aci said...

Hal yang tidak pernah terbayankan kini menjadi kenyataan dengan keluargaku,,,untuk MBAH.RIJI kami ucapkan banyak terimakasih karna berkat bantuannya ALHAMDULILLAH keluarga kami bisa lepas dari merubah nasib kami hanya sekejap,dan disitulah aku berkesempatan kumpulkan uang untuk buka usaha kembali,karna baik rumah sudah disita,,warung makan jg sudah bangkrut,,tapi itu semua aku masih tetap bertahan hidup dengan anak istriku,,walau cuma kontrak tapi aku tetap bersabar dan akhirnya MBAH RIJI lah yang bisa merubah nasib kami..MBAH RIJI orang paling bersejarah kepada keluarga saya…!!! Kepada teman2 yang di lilit hutang dan ingin merubah nasib baik dari pada sekaran HBG: 082 388 362 128 -MBAH RIJI ,dengan penuh harapan INSYAH ALLAH pasti tercapai dan sudah terbukti

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio