Wednesday, June 16, 2010

visit papa yg kaya...

Assalamualaikum..

last weekend bw aQeel dalan2..actually saje nk try lunch kt sini..dulu xpnh teringin pn nk mkn kt kopitiam ni..sbb agk ragu2 statusnya..but since aku nmpk dorang dh pamerkan sebesar2 logo halal kt signboard..so br la confident nk mkn kt situ..it was HALAL frm Asian Regional body..pd pendapat aku bezanya dgn jakim adlh badan/organisasi yg melaksanakannya..both bodies has their own Syariah advisory..dan halal criteria adlh sama utk semua org Islam..asasnya adlh based on segala yg termaktub dlm al-Quran..yg penting kita yakin..klaau dh terang2an no halal sign wajarlah kita meragui status halalnya tu..

ok back to the story..at first aku imagine kopitiam ni serve western dishes..rupenye malay dishes daaa..n aku plak rs mcm nk mkn ala2 barat sket n nk minum plak air yg ala2 kopi gitu...ade la 2 choices for us..ok let the picture tell the story :)

~hehe..kesayanganku~
~ha kt sinila kami mkn..outlet the garden..btl2 depan maxis centre~
~hubby's soy milk cendol..lebih kurang cenggitu la nama dia~
~air yg maveles ni ler aku pnya..ala2 kopi kan..hehe..iced mocha wth ice-cream..mmg yummylicious:p..rege dia dlm rm7.90 kot:D hrga air dia lebih kurang je sumenye..~
~both dishes yg kami plh mmg come wth fried rice ni..mmg sedap fried rice ni..n also cucumber+teluq mata kobau~
~ths is mine..fish n chips fried rice..kalu xsilap rege dia rm15.90~
~hubby's set..blackpepper chicken chop fried rice..sama price~
~wee...ni mmg the best..aQeel's favorite too..toasted bread wth butter+kaya pandan..ala2 rs roti ape yg kt delifrance tu..yg pnajng tu..sape tau..aku mmg fail sket nk ingt nama berbelit2 ni..hehe..tp aku sgt suka beli roti tu masa keje kt klcc tu..skang dh xde beli dh..~
~rangup+lembut giler~
~mula2 smpai je the garden aQeel syiok tido dlm stroller..skali ngam2 foods smpai je dia bangun..seb bek mood baek dtg..elok je eat bread:D~
~total RM55.60~
~dh kenyang..alhamdulillah..g dalan2 pusing2 the garden n midvalley..best lg jln2 kt the garden..xramai org..tenang jek..kt midvalley pnya la ramainya umat..~
~hmmm...ape lagi...kalu dh nmpk lori..haihhh..segala mcm lori dh ade in collection..lori pasir,jentolak,lori korek,lori tongkok (read: potong pokok),lori simen, lori sampah..ha ape lagi..just name it..sume dia suka..klu nmpk kt luar jenuh dok melayan dia yg excited tgk lori2 real pnya yg sama mcm toys dia..hiks:p~

tamat sudaaaa..overall best! :)

p/s: lapar x?? hehe
p/s2: gbr ade yg terang ade yg xbrape terang..hehe..suka2 aku try different setting of ISO, shutter speed & aperture:D

34 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

TU DIA...tangan aqeel dh menunjukkan lori yang diidamkan...pantang nampak kan...mesti dah berbakul2 lori aqeel ni...

IMAN'S UMI said...

Elok je en3 ni dipublish dekat2 wktu tghari...lapar sudah....

firahadifa said...

sweet je nengok hubby u lawan aqeel ... :)

Huda said...

sedapnye..mkn2 tu semua :)

mummy_ayu said...

ha ha ha..dia sudah tunjuk..nak la tu...dapat tak?

INTANKUTERPILIH said...

muehehehe...berbakul-bakul la nampaknya koleksi lori aqeel nie...

ummiaqeef said...

aqeef pulak pantang nampak mesti nak tapi mainnye tidak! hampeh!

miera said...

hooo.tgok pic kt atas tu..trus lapor..adehhh...perut ku sudah berkeroncong..laaa.laaaaa...

ita cutevirus said...

ffuuuhh... kaya sungguh papa tu kan??? nampaknyer suziey kene sediakan stor utk simpan lori aqeel..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

yg lelain tu aku tak kecur pun ayu...tp bab cendol & roti tu..pergh.....cam terasa2 jer lalu kat tekak...

pastu...ralit aku tengok gambar2 ko nie kan.....best arrr sumer gambar cun

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thghari buka blog suziey ni terus lapar suda tgk semua mknan tu..hiks.. :)

hehe..aQeel tunjuk menan..nk minta beli erk..mama ada beli kan ker aQeel?? :D

gee ryder said...

oo aqeel suka lori yer?
my aqeel lak suka cars n ultraman hehe

CuTeMiUt78 said...

wow weeiiii.. tgh lapar tgk gambo makanan confirm nak mkn gak...

eemm klu aqeel minat lori.. si mirul plak minat bajak segala jenis bajak ado...

Farra Dhelina said...

dah hebat skang akk amik gmbr..mkin ctk..

ha lori smpah pun ade ke?? hehe..mirza, klu dlm kete, klu nmpk kapal oek ( kapal korek ) jenuh suh benti kete, nk tgok kapal oek..haishhh...

momguess said...

huh
kaya papa nie kan
tapi makanan mu itu sungguh menyelerakan perut ku ini

Nurhayati said...

moga papa2 yg makan kat sini kaya2 nanti.. aminnnnnnnnnn

reitak said...

:) oh yes, drink soya cendol gula melaka tu mmg my fav a! yuums!

atty's said...

adoyaii..aku nengok itu food ..jadik lapo banget nie ..

Ummi Eisya said...

adoi..tergoda iman aku nengok makanan ni..dah la posa ni..sedap lak air cendol tu..harus ku cari berbuka nanti..

ibu_Arifa said...

pergh sedapnyer...aku suka cendol..tp ni 1st time tgk cendoi dgn soy milk..sedap gak ker?
lagi baik guna saya kan..kalo santan byk kolesterol.

mamalieyna said...

Adusss lapaq sungguh jadinya nih..ish..tak baik, kurang pahala posa..huhu..

lama tak jalan2 kt garden n midvalley..penat tuuu..

weeeii syok gak eh, anak ada special hobby..leh buat collection lori2 tu sume..mesti kiut2 belaka..! ^_^..bijak la aQeel ni..

E.L.I.Z.A said...

lately selalu terjah MV tp belum try masuk garden lg..best ek kt situ? nnt nk try terjah gak la..

yg pasti PAPA kaya pun belum penah try jgk ekkeke

menten ngan lori..hehehe

El-Zaffril said...

Aku pernah cuba papa rich... but not really my type

isya said...

terliur tgk, belum penah lg g kat situ.. sedap hingga menjilat hari tak suzie?? hehe

isya said...

terliur tgk, belum penah lg g kat situ.. sedap hingga menjilat hari tak suzie?? hehe

Kancilbiru said...

uii lapaq2...pasni aqeel buleh buka company construction la...dah banyak lori tu..hehe

Nadiah Sidek said...

mcm sedap je iced mocha with ice cream tu!

mama_umar_maryam said...

adoii lapornye akuuu!! aku mmg x g dah old town white kopi tuh..
heheh aqeel..sile lengkapkan koleksi lori2 ye ;p

Nia said...

eh, boleh tahan jugak kopitiam ni. sedap jgk nampak makanannya..hiee..

nieda said...

nmpk menyelerakan..gambar cantik

Ain said...

aqeel boleh geng ngan abang danish.....

nampak jer lori mesti nak beli....

menan lain dia tak heran pun kalau tak dapat.....

lia said...

aqeel sama la dgn amsyar... boleh geng sbb dedua suka lori.. selain lori, kereta, motor pon mamat 2 suka...

10 said...

aduhai... tetiba ja rasa lapar bila tengok makanan tu... terliur jugak dengan cendol... wahai perut, sabar ya....

PadNani~~{@ said...

weee..mmg terbaekk la gambar foodies tu! makan2 tu ingatla kami kat Oman ye;)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio