Friday, July 30, 2010

alif firdaus

Assalamualaikum..

korang ingt lg x cite alif firdaus yg kt tv3 tu..ala yg every friday tu..aku mmg folo cite tu sbb aku suka theme song dia n aku suka irma hasnie..sungguh la ayu dia dlm cite tu..dgn view kampung n bendang yg sgt cantik kalu baut photoshoot:D so bila dh aku ngadap tiap2 minggu cite tu harusla anknya ikt sekaki..ekekke:D

dan hasilnya..xpasal2 mlm smlm dtg kt aku dgn mangkuk kt kepala dok ckp ngn aku..

"buu..alif firdaush.." dh la time tu INSANG mata aku tgh layan duyung aridinata..haihh..kacau btl:p so bila aQeel ckp cenggitu aku just..haa je la tp mata kt tv gk..hehe..

aQeel ni plak satu tabiat dia..kalu dia ckp something kt kita..kita kena respond btl2..ulang balik ape dia ckp..baru dia puas ati.klu x seratus kali la dia ulang ckp..adeii..so bila aQeel ckp lagi "alif firdaush" aku pn tgk la dia..umangaih..ape ke bijak sgt ank aku nih..imaginasi sgt tinggi..nk gelak kesian plak kt ank aku ni..tp nk gk gelak..ekeekekk:D korang tgk je la....

~ye tu diaaaa alif firdaus kononnya..kalu korang pasan alif firdaus tu kan suka ikt kepala dia ngn towel good morning tu:p~
~tp aQeel lg kretip..guna mangkuk eskrem ni jek..hahaahaha..adeiii~

layankan ajeeee....:P


p/s: sori la gbr sgt xmemuaskan..guna iPhone jek..ditambah ngn lampu tido yg malap2 gituh..
p/s2: dh ramai yg tegur aQeel panggil kakak..haihhh...nmpknya harus mencantas sket rmbut depan dia nih..

22 comments:

ch@ said...

cerdik. comel. lawak.
hahaha... taktau nak komen sbb nak gelak je, betapa laaa bgs memory dia tu, citer tu dah lama.

::Mamalyna:: said...

hehehe...bijak betul aqeel...kena penangan gambo feveret nie... jgn plak pehni die ambik kain pehtu ikat juntai kat pinggang pehtu panggil 'buu...duyung adinita', hehehe

mamalieyna said...

alahai aQeel, bijak sungguh ni! tercuit Insang hati auntie juge =P..hehe..

*ha'a rmbt dh pnjg, kasi potong sket sure lg macho! hehe..

nieda said...

kretip betul aqeel. mmg comel

♥MAMA♥ said...

hishhh comey sungguh aqeel ensem ,gorgoues ni ;-) letak apapun still maintain cute!! hihiii k.da pun baru nk ckp..ok gak kasi potong rambut tu skit

Sidratul Muntaha said...

ahahah.
adei..
sekali magkuk ice cream dia guna.
ahahhaa.

az rina a.k.a jaijina said...

kretip btul dak aqeel..

dlu mmg polo cite tu, tp last episod tak dapat tengok ler, huhuhu..

aCik Anie said...

hehehe..kretipp..igt kopiah tadi...

maslinamansor said...

jambu nyer aqeel... kalau la mas ada anak perempuan... hehehe

miera said...

hiih.ii..lawak betul la aqeel nie..klu alieya suka memungah pinggan n mangkuk aiskrim niekt dapur..habis berselerak satu dapur..konon2..dia nak tolong mama dia kemas la.. =)

Ummi Eisya said...

baru lepas nangis ke..

Farra Dhelina said...

hahaha bijak nya aqeel!!

Nana said...

heheh mmg bijak la aqeel ni

sz | m.s.s said...

aahahaaa..
aqeel bg fully support kat mak dia tgk tv ek..
takde plak dia mintak kartun? bagus btollll...

b.O.n.d.a said...

aQeel firdaushhhh lahhhh =)

Huda said...

bijak dan kreatif aqeel :)

fikaryna said...

mula aqeel jambu 2 pasai ada yg pggl kakak..huhu..

mmg kreatip aqeel nih..

Liza said...

haha.same case.. Masa p klinik check up adam tu.ada chinese suh anak dia panggil kat adam 'kakak'...muka cam pompuan kot aqeel..muka lembut, ikut mak dia.

10 said...

alahai... aqeel... aqeel... kreatif betul ya... geram sungguh tgk aqeel... comeiii sgt...

mama_umar_maryam said...

pasni jgn slhkan aqeel klu tibe2 jd duyung plak yee ;p

Hezesuze said...

alaaa aqeel kalo pakai apa2 sekalipun tetap cute...huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hehehe..lawaklah aQeel ni..apa2 gaya pon ttp comel..tinggi sungguh imaginasinye.. :)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio