Thursday, July 8, 2010

holiday @ S.A.B.A.H - kundasang

Assalamualaikum...

ok dh settle day 2 jelajah islands...now yok kita tgk ape plak ade kt kundasang..kami mmg dh plan day 3 nk g gunung kinabalu plak..flight balik kl ptg..n journey to kundasang took 2 hours frm KK..so kami rs meletihkan klu pagi day 3 baru nk gerak ke kundasang..so we decided to overnite at kundasang..kt KK ni wktu dia cpt 1 jam dr semenangjung..so kol 6 lebih tu dh gelap nk senja..kami gerak ke kundasang kol 630 mmg dh dgr azan maghrib..jln ke kundasang dh la kena mendaki mcm naik cameron tu..bengkang bengkok..nk ke kaki gunung la katakan..mmg sunyi sepi gelap gelita..huhu..seram gk..seb bek la ade 4WD depan kami..so kami follow je la..dh la bawa kancil..gagah jgk follow 4WD tu..hehe..akhirnya dlm kol 830 selamat sampai ke kundasang n check in J.Residence...

perghhhhhh pemandangan gunung yg hijau2 plak..mmg indah ciptaan Allah..klu semalamnya tgk biru2an..now tgk hijau2an plaks..hehe..J.Residence ni mmg btl2 tepi lereng bukit..ade byk lagi la chalet tepi2 bukit tu..rate utk weekdays RM80 je semalam..klu weekend RM200..room dia mmg cantik..org2 muda yg pnya kan..design sgt la contemporary..:)

ok jom layan gbr...
 ~tu ler bilik kami...balcony yg nice..sgt selesa dan menyamankan..xde aircond tau..tp mmg sejuk menggiler..~
~ni pemandangan bilik kami..br lps subuh..subuh 430am ok..~ 
 ~ni cicak gunung hubby ckp:D~
~flora dan fauna..~ 
 ~hehehe..~ 

~ok..aQeel pn dh bangun tido..~

~seee...baru kol 652 am...tp dh terang giler..syiok btl..sbb tu rs byk je masa..puas la kami berjalan before gerak balik ke KK..mane taknya blom kol 7 dh kuar..hikss..kalu kt KL gelap lg ni..~
~jalan2 time..cari mkn dulu..~
~see..dh ade matahari lagi..wlaupn blm kol 7..jakun kan ..ekkek:D
~bekpes dh pekena sup tulang..hehe~
~aQeel eat vege la..sblh lg pegang kuih donat...~
~hubby pekena nasi goreng je..total sume RM18...erkkk..bole tahan kan..utk bekpes je nih..~
~ni btl2 kt pekan kundasang..tgh ade construction..lps ni kalu dtg dh maju lagi la..ade stesen minyak kt sini..tp kecik je..klu xtau mmg org ingt xde n trus g isi minyak kt ranau (seb bek kami bertanya..klu ikt budak yg kami jmpa kt hotel tu dia kata kundasang xde stesen minyak..)~
 ~we are on the way to 'new zealand'..next n3 ok:)~

p/s: bz plak hr ni..xdan nk jln2 lg..
p/s2: sori la..aku kalu amik gbr yg berawan msti fail..xnmpk color biru awan tu..erkk tp mmg time ni panas matahari..nmpk putih je awan tu..ekekek:D

30 comments:

mama zharfan said...

nice pics!!! and me baru perasan cute jer ur watermark tu...

IMAN'S UMI said...

X nmpk awan pn xpe Suziey, kagumlah Kundasang mmg cantik...dn gmbr2 ni pn cantik2 dh.

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

wah! bestnye bilik tu! dr luar dh nmpk cam apartment.

mak geli tgk cicak gunung tu! cicak biasa pon geli tgk..huhu

atty's said...

tak dpt pegi ..tgk gambar pun jadi ar..cantik sgt,...viewnya ..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang geli geleman tgk cicak hutan tu...huhuhu...confirm kalau jumpa menjerit dgr 4 batu ni...

memang cantik pmnadangan kat kundasang ni...hijau mata hitamku..

fikaryna said...

wah..gambar flora n fauna macam jurufoto pro gtu..cantik!

Nana said...

ni ke cicak yg katanye harga 6 juta tu?keke ada cicak gergasi kat sabah masuk paper tp beso la...rupa mcm ni la

cpt siang kan kt sana..g kuching dlu pon jakon gak

Farra Dhelina said...

ctk lah blk dia kak..

tgok aqeel tdo dlm boyan ke kak??best!

e'e cicak dia! mcm bdn ular! geli lak tgok..eei

best lah kan jln2 tmpat org mcm ni

Ain said...

sejukkk mata memandang....

kiri kanan penuh kehijauan....

alfa juliet said...

dlm banyak2 gambar, tertarik dgn buai yg aqeel duduk tu

wantie said...

nice view.. makanan kat sana tak ler mahal sangat. tapi kena ke ngan selera ko suziey????

Putra Mama said...

subuh 4.30 yer.. kalo sy cnfrm dah tlajak.. ;p

fa10 said...

comelnya cicak gunung tu....
gunung tu lg la bertambah2 comel...

MummyAju said...

alamak..tgk pics ni windu la pulak kat kk n kundasang!!!

Intan said...

Subhanallah, chantek nya pemandangan tu suziey :)

Tapi kan lepas tengok gambar tu bila scroll ke bawah den terus "naik mulu roma" coz erkkkk gambor CICAK!!!

Lariiiii!

@>--ummi zahra--<@ said...

cantik nyer gambar2 yang diambil..

** atie + aisyah ** said...

cantek giler gambar...........

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

CANTIK LA GAMBO...RUMAH tu pun nice...aqeel pakai baju dua lapis ke suziey...wah tema belang2 ek...nak tau citer lagik...cepat2 upload k

mamalieyna said...

bestttt...!!! ^_^

dah tinggi la aQeel...!

mama_umar_maryam said...

yeah..kundasang ni wajib g klu g sbh ;)..jukkk..beshhh

e.l.i.z.@ said...

gagah jgk kancil ek..

tp kan, rate dia utk wiken awat la jd mhl sgt.wat 100+ pun dh ok..

eiii peliknya cicak dia.dh mcm mengkarung.tak pun mcm biawak kecik

gambar flora & fauna tu memang melet0p bokehnya..i loikeee

mmg relax minda kan dtg kundasang ni..hijau dgn gunung ganang..tgk gambar pun dh tenang

agaknya bekpes mhl tu sbb sup tulang tu kot..biasa harga semangkuk tu rm6 kan?

p/s: bukan ke awan mmg color putih? langit yg biru kan?

[-suziey-] said...

wantie:

xkena sgt la..tp bole la lapik perut..cara mskn dorang lain sket:D

[-suziey-] said...

mama balqis:

aah aQeel pakai baju 2 lapis sbb kami xbawa sweatr..hahhaha..sengal kan:D

[-suziey-] said...

eli:

tu la kami pn suspect bekpes mahal tu sbb sup tulang tu..hehe..besenya rate kt kl n semenanjung cenggitu la kan:D

aahkan..awan mmg la putih kan..hehe..suka kalu ade langit..cantik biru..hahha

e.l.i.z.@ said...

eh haah ekk..mmg normal la rate tu hahah adoii dh pening sudah..sbb tgk rm80 ngan rm200, mcm jauh gile beza..padahal rm120 je ekkeke logik la

tiefazatie said...

mmg best kundasaang n ranau sis..=)

ALoNa Cintamaniszlite said...

Sonoknya...

Mmg betul ler Sabah negeri di bawah bayu, kan..kan..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

kitorng aritu duduk kat kinabalu pine resort..sume bilik akan menghadap gunung kinabalu..snggup pas subuh tu tak tdo sbb nak menyaksikan kabus ilang n kemunculan gunung kinabalu depan mata...berejam2 tahan sejuk kat luar balkoni sbb nk cuci mate..kekekkekee..adoiiii..rindulah plak saat tuh..=p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

uish...bc entry suziey nie...teringat2 kenangan kat kundasang...tp kami tak bermalam..hu hu hu....tp next time pergi mmg akan bermalam kat sana...cantik arr hotel suziey duduk tu...

btw....makan kat gerai mana tu? nampak cam kedai makan intan...he he he...tempat kami makan masa kat sana...tp tak sedap...mahal plak tu...sup tulang sana sedap kan.....

suziey pukul 6.30 naik kundasang...kami plak pukul 6.30 baru nak gerak balik kk...amik ko...udah ler jalan turun bukit....kabus tebal...tak nampak jalan langsung..tp tawakal jer lah kat allah...sampai kat tanah rendah....giler rasa syukur sgt2 coz' selamat

AQue said...

Would like to share..

Thanks

Kundasang Information
http://www.mykundasang.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio