Friday, July 9, 2010

holiday @ S.A.B.A.H - new zealand

Assalamualaikum...

hehe..kt sabah ade new zealand ke? actually ladang ternak lembu...siap adek ilang proses lagi..yg bestnye lembu2 tu sume jenis mcm lembu new zealand tu..ade tompok2 taik unta..ladang dia plak besar n berbackgroundkan gunung kinabalu (kot):D wow sungguh mendamaikan..dh la sejuk..ha ingatan..klu nk g kundasang ni wajib bawa sweater ok..cuaca nya dingin mcm kt cameron highland..ye la..tpt pn tinggi kan..kat kaki gunung kinabalu..harusla sejuk..sbb tu aQeel pakai baju 2 lapis sbb kami sengal xbw sweater..ekekek:D

org ckp jenama susu ni mmg femes kt sabah..klu kt pasaraya mmg jmpa susu ni je..mcm susu HL tu susah dpt..aku xsure la sbb kami xjengah pasaraya pn..ekekek;D n yg btau kami bdk yg dok satu hotel kt J resident tu la..seb bek dia btau..mulanya mls nk g tp bila dia tunjuk gbr mmg btl la mcm kat new zealand..teruja la kami terjah..hehe..kalu nasib baik dpt tgk dia perah susu tu utk proses packaging..tp time dia 3 pagi ngan 3 petang je..so kami xberpeluang..

ok jom layan gbr..kali ni kami byk posing..hehe..sgt best the moment..soooo happy:)

~sign board~
~ade bayaran tau..tp murah jek...ok la..bole tgk masuk kilang dia..tp kami masuk xdpt tgk ape..tgk mesin je..sbb time perah susu lmbt lg..~
~ni ler lembu2 yg comel itu..hehe..aku mmg cam jakun sket la..slalu nmpk lembu kt kampung jarang ade yg tompok2 ni...~

~ok sila jgn muntah dgn aksi2 kami ni yek..ekeke:D~
~hehe..suka btl buat aksi nih:D aku mmg xmampu nk buat..xlarat dh wei...15kg tu..~
~mmg sgt indah view kt sini..dgn cuaca yg dingin..nyaman jek..lama giler kami kt sini..menikmati keindahan smbil photoshoot..hiks:D bole la utk family collection~
~hehe..guna timing..letak DSLR ats kete..maklumla tripod yg kami usung tu xleh pakai sbb xde clip..ekeekek:D~
~finally kami beli 2 kotak susu dorang..rasa dia sedap gk..~

rsnya more than 2 hrs kami kt sini...aQeel pn syiok je tgk cow...ok next kami ke kaki gunung kinabalu plak..last destination..huhu..


p/s: ok daaaa nk masuk meeting..today aku nk buat aktiviti lawatan ke umah korang ok..sori lama xjenguk..

19 comments:

Anna Da Lady said...

syioknye..

mamalieyna said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa kagumnyeeeeeeee... syiokkkkkkkknyee...^_^... overs.. =P.... serius.. cantik la suziey! mmg cam new zealand gituw... huhu.. bila nak sampai ni.. huhu... teruja tul tgk gambo2 org pi bercuti ni... piccas cantik2... suka budak n bapak budak pakai baju belang2.. hehe... sweet la! ^_^

mamasue said...

seronoknyaaaa....

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

bestnya! dah rasa mcm kat new zealand.

tak pernah tau pon ada jgk kt msia ni lembu tu..

Sidratul Muntaha said...

walalweh..
bestnyer!!
jeles kejap!!
kejung ni kejung!
klu ler setot leh duk diam mcm aqeel kan bagus..
terpaksalh tunggu dia beso bru gi!!
adei!
jeles lagi!

sz | m.s.s said...

ohohoh..ada ladang lembu ye..rugi2 dulu tak gi...tak dpt info..
kundasang lagiii sejuk rasanya drpd CH kan..sbb masih byk pokok2 tumbuh2an...suciiii lg kurg pembangunan.... :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

weeeeee...seronoknyer..Mmg cantik sgt tmpt ni..tp Kita x pernah sampai sana..& X tau pon tmpt tu...Spt katak dibwh tempurung dh lily ni..Tmpt sendiri pon X tau.. ;)

Suke tgk Aksi aQeel & papa dia yg angkat tgn tu..so sweet.. :)

atty's said...

betui lah suziey..memang mcm kt new zealand dah kaedahnya ..kty pun tak penah tgk lembu tompok2 gitu kt malaysia nie .

Farra Dhelina said...

mak aiii byk nya embokkkk ( kata mirza hehe) :lembu

a'a la mcm nuzilen!

ctk pic2 akk, ye lah si aqeel dh pndai bgambar, best lah! ;)

mama_umar_maryam said...

ishk..rase nk wat outdoor photoshoot kt sinilah, mesti org igt kt nz,hik3..

berat aqeel=umar 15kg,gile berat T_T

nieda said...

cantiknya ladang lembu, dah mcm kt NZ

e.l.i.z.@ said...

haah la...memang mcm kt NZ..yela, kt semenanjung memang xde lembu itam putih ni..semua kaler coklat je..buhsan je tgk eekekke

alamak aqeel 15kg ek? bestnya! eiymann 12kg je hehhehe tu pun eli xlarat gak nk dukung

tiefazatie said...

mmg best kan kak..wah..jeles...mo pegi lg...=)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

betul cam kat NZ....sebab lembu tu jarang kita jumpa kan..

memang posing habis-habisan lah ni kan...abis tu nak buat apa kat sini?? takkan tolong perahkan susu lak...ekekek

ALoNa Cintamaniszlite said...

uii..best2..
lain kali akak gi Sabah..leh masukkan tempat ni dlm senarai lak..hahaha
Maklum ler..nak sampai ke NZ tu lagi ler terkelip2 mata...hehe

lily azliyana @ mama zara said...

aritu ade gak org ckp psl tpt nih tp kitorng tk smpat pegi..cantek2 gmbar suziey kat cni..happy family gitu...hehehe..nway suziey, busuk tk kawasan ternakan lembu nih..=p

Huda said...

comeynye aqeel :) geram..

Gieyana said...

serius mmg cantik tpt tue...rasanya masa kitaorng p tue x da lg kot..ataupon x tau dh ada..kik kik kik...

Beruang Madu said...

Salam Suzie... saya tinggal di Sabah dah dekat setahun dan selalu ke Kundasang sana... boleh ke guide sikit kat mana tempat nih? Akan jadi sebagai salah satu area lawatan kemudian nanti...

kalau boleh mintak explain kat email saya: ysukami@yahoo.com

terima kasih

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio