Tuesday, July 6, 2010

holiday @ S.A.B.A.H - sapi island

Assalamualaikum..

day 2..sgt excited coz tiba masa utk kami jelajah island plak..at first..kami kena cari lori pasir utk aQeel main pasir nnti..tp punyala payah nk jmpa lori..agknya kanak2 di sabah ni xsuka main lori kot..at last beli kt jeti..tu pn xbyk choice..rembat je la..dr xde..

alhamdulillah kami xpnh sesat sepnjang kt sabah..dgn bantuan GPS iPhone ku ini..nk cari jesselton jety pn senang je..mmg dekat pn ngn bndar KK tu..kt kaunter tiket tu bykla pakej yg dorang offer..mcm kaunter bas je..so plh yg mana nk..aku rs rate sume sama je..kalu 1 pulau je pakej utk return boat transfer adult RM17 sorang..children bwh 3thun free..kalu amik pakej 3 pulau RM35..kalu 5 pulau RM45 sorang..tp dorang pn advice 3 pulau tu je yg paling cantik n femes...lg 2 pulau tu xde ape sgt..klu nk tgk bole je..so kami pn decide amik pakej 3 pulau n kami plh Sapi, Mamutik & Manukan (Manukan WAJIB)..hehe..n kebetulan time tu dh kol 11++am..so kami tkt xsempat plak nk g sume pulau...and sewa snorkeling set (google+mask+jacket) = RM20...kalu nk tmbah fin RM10..tp xperlu la bkn nk dive pn:D..pastu kena plak byr marine fee RM5 (ke RM6..xingt:D) sorang..budak pn kena byr...n nnti smpai kt pulau byr entrance fee RM3.50 sorang..bdk xyah byr..tp kalu pegi 3 pulau..cuma byr kt 1 pulau je..n tiket tu bole guna utk pulau2 lain..means that skali byr je la..ok tu fees2 yg perlu dibyr...return boat transfer tu dorang ikt timing kita bila nk g next island..kira nego la ngn abg bw boat tu..bape jam nk stay kt pulau2 tu..tp adviceable pegi awal2..ptg tkt ujan..kol 5 last boat utk balik ke jeti..

1st island kami pegi adlh SAPI island...mula2 tgk..wowwww cantiknya..(tp pegi MANUKAN island..berganda2 wow nya..ekeekek:D) ok layan gbr...lets the picture tell u the truth how amazing Allah's creation..mmg menakjubkan..indah..cantik..mendamaikan..ouh...we love beach..hehe:)

 ~mane aQeel?~
 ~ni ha..putera lilin..xleh kena panas..ekkeke:D~
 
 
~we're on the boat going to SAPI island..paling suka naik boat..sonot~ 
~jeti SAPI island..sama pnajang ngn jeti MANUKAN island..cantik~
~aku geli tgk ikan ni berkumpul camni..bergerak in group..btl2 bwh jeti tu..~ 
~crystal clear water~

 ~time kami smpai panas terik..amik gbr pn main shoot jek sbb bila setting nmpk gelap je kt screen..mata jadi berpino dek pnas mentari..cewah..hehe~
 ~besela..aQeel ngn menan kegemaran dia..kasi peluang main pasir..~
 ~hubby warming up dulu before snorkelling:D..aku xsnorkelling pn..jadi photog jek..bak kata hubby..ni ala2 LBS ni..hahahaha..xde kena mengena:D~
 ~aQeel yg mula2 shy2 cat nk masuk air..pastu sonot plak..tp aku xkasi berendam lama2 sbb panas terik..nnti itam demam~
 ~ade gk aksi sakit pinggang dia ni..hiks:D~
~ok nk balik dh...babai SAPI island..welcome MAMUTIK island..next n3 ok:)~

p/s: berpino kah mata korang melayan gbr yg byk ini..ekekeke:D

25 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

sempat gi mamutik je..nak hujan time tuh...huhuhu.. :( manukan paling cantik antara 3 pulau tu kan?

sz | m.s.s said...

syokkknyaaa..ni yg terasa nak g pulau ni! :)

Ieda Al-Habsyi said...

bestnyer suziey :) suka tgk family u, happy dan suka berjalan2, boleh amik panduan kalau ieda nak kesana nnt, thanx dear :)

mama_umar_maryam said...

ishk, ni baru 1 pulau aku dah nganga..lagi 2 pulau ni,aku nangis trus kot,hahaha

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

lagi2 lagi dan lagi...ari ni malas nak update blog...nak baca citer kengkawan bercuti jerk...wah cantik la gambo beach tu...sayup2 je mata memandang...ala tak nampak la aksi sakit pinggang aqeel tu secara penuh....

[-suziey-] said...

******

SORRY PD SAPE YG DH TINGGAL KOMEN TP XKUAR KT SINI..APE PROBLM BLOGSPOT TAH..AKU NMPK ADE 6 COMMENTS TO MODERATE TP BILA AKU KLIK NK VIEW TRUS ILANG..TGK DLM COMMENT BOX XDE..TETIBA JE NO COMMENTS TO MODERATE..EEEE TENSION..SORRY YE..BKN AKU SENGAJA DELETE TAU...HUHU..

**********

Ain said...

wowwww!!! memukauuuu.....

upload bebanyak suziey.... suka tengok pict. yang cantik2 nie....

momguess said...

hello
hello
hello
kawan
apa pasal lu punye coment box ni?

gambar cantik
wa suko!!!

atty's said...

cantiknya pantai kt pulai sapi nie..

Farra Dhelina said...

pg2 tak breakfst lagi, tp dh kenyang sbb tgok pic2 kat cni hehe

wah aqeel maintain dgn baju upin ipin nya yeaa..

best nya tgok akk jln2 ke pulau..mmg ctk pulau sapi ni,

next nk tgok pulau mamutik lak ;)

Sidratul Muntaha said...

masyaa Alah.cantinya suziey.
untunglah ko dapat pergi.
aku ni ntah bile dgn gaji begini.
mudahan ade rezeki.
insyaa Allah

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Manukan tu mmg cantik..Tp kita x pernah p pon..hehehe..dgr org ckp jer.. ;)

Syiok aQeel main pasir..Enjoy dia.. :)

Hezesuze said...

wow! cantiknye pantai kt sabah nie...ermm pikir2 gak nk kesana thn dpn tp haruss saving duit berkepul2 nie...

yelaa suziey anak sorang jek..akak ni 3 org + maid + mak mertua + ibu + ayah....huhuuh beso banje tuuuu...ngeee

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

good info kepada yg bakal ke sabah ni...

alahai rugi pulak suziey, dah dtg dari jauh hanya jadi photoG jer...ari tu pun tak snorkelling kan kat P. Perhentian...padahal takut itam cam aqeel jugak...hahahaha

tak sabar nak tau citer lagi ni.

zue @ annaleeya said...

wahhh... sonot tuh cuti2 mesia... cntik ar view kt sana... ntah bila la nak smp sana.. tgk gambo suziey jerkla... huhu..

gee ryder said...

oo pegi berendam yer...syoknye!!!

mummy_ayu said...

cantiknya pantai...seronoknye...

Adyshariz said...

picture very nice ..

n aqeel sangat2 cute..

percutian of coz best..

El-Zaffril said...

Best gile... dem dem dem

mamafaris said...

ish..cam best plak island2 kat belah sabah..bila agaknya kami sefmly nk merasa snorkeling kat sana..

mamalieyna said...

bukan kata berpino mata...rasa tak puas lg ada..best la layan gambo lawa2..tak dpt g, dpt tengok kt sini pun jadilah..hehe..syoknye depaa...aQeel pun pose cantikkk.. ^_^

Nadiah Sidek said...

mcm lebih kurang je dgn manukan. apa bezanya ye?

mummyseri said...

suziey..wah best gak pulau ni ek..akak x smpai lagi..kena g juge lain waktu..hehehe sbb baru manukan je g terjah aritu..

Farra Dhelina said...

ctknya pasir dia!

e.l.i.z.@ said...

hehhe tak byk jual lori ek..betul la tu kot, kanak² kt situ xsuka main lori..agaknya suka main boat kot :P

pasir kt sapi tu x seputeh kt coral island lg tuh.yg tu mmg mcm tepung gandum..nk buat sand castle pun xdapat sbb lembut sgt hehe

mmg betul kan, bila duk kt cuaca terik, main shoot je la.bila view balik, nampak mcm gelap semacam je heheh

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio