Tuesday, July 27, 2010

pesta duyan

Assalamualaikum..

hehe..xde maknanya pesta duyan..ni pesta ank banak membelasah duyan..ekekeke:D ouh sgt best..insang tekak ku puas dpt melepaskn hajat insang hati...hehe..smpai xterabis mkn..mmg best..dan murah..sana sini org jual duyan..

mlm sabtu hr tu..hubby n FIL g cari duyan..n hasil yg dibawa pulang..perghhh giler best..besarrrr punyaa!! org juai tu kata duyan landak..(eh ye ke..tetiba ilang ingatan plak:D) isi dia tebal dan manis..haiii..terasa lagi kesedapan duyan tu..dgn aroma yg sgt wangi..hehe..4 biji besar..tp abis 1 biji stgh je..lebih stgh biji masuk dlm bekas smpan dlm fridge..2 biji lagi esoknya baru kopek..

~hehe..cam old skool jek..ekekek;D~

~story pasl duyan tp gbr moktan..ape kes?? hehe..actually ade pesta moktan jgk..haha..~



~jeng jeng jeng..tu dia....~


~hehe..blasah  dulu baru la amik gbr..hehe..~

~mcm2 rasa duyan ni..setiap biji ade kelainannya..~


~aQeel pn giler duyan..like parent like son..hiks:D~

p/s: teringt plak fiesta buah kt dept aku ni last year..thun ni xde ke ek? hmmm..tp hr ni ade mkn2..best best..cuma xde duyan laa...huhu
p/s2: ok baru nk g jalan2..hehe lama cuti:D

44 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

doyan mmg best! kat kmpg murah kan...kalo kat KL sekilo 12hengget..mahal.huhu~ dah laki bini gila doyan..12hengget pun 12hengget la...huk3 nih kalo anak ramai mau kopak nak beli doyan 12hengget sekilo......

Me_Lina said...

wah... sedapnyer...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah terliur i tengok doyan u...balik ni nak beli jugak le...semalam tak sempay nak beli...balqis tak suka doyan x like parent like daughter...suziey plan nombor 2 camne jadik ke

mama tisya said...

rmi blogger update entry durian....tp kita dlu time kecik je suka mkn tktau naper bila dh besar ni tk suka,kalo bau je sure nk muntah...huuhuhhu

iem said...

uik cedapnye aqil makan durian tu...

suzie,klu free nk jemput suzie datang umah im sabtu ni ada party kecil2lan...add n map ada kt blog im..

mummy_ayu said...

yum yum..sedapnya....terliur tgk..tu kata Amy..banyak blog update pasal makan durian..zoom dekat dekat lak tu..mau tak terliur...

mamalieyna said...

ayaaiyaaii... sedapnye layan duyan.. menggoda sungguh aQeel nyum2x.. ohho kita lama tak merasa berpesta buah2an ni, kt opis tak pernah buat, last masa sekolah dl la..huhu..

Ummi Eisya said...

duyan lagi..merana jiwa batinku..nasib dah makan dgn puasnya..smlm doc saound aku tak leh mkn duyan lagi..takut gula naik ngan kena kencing kotor..waaa sedihnya...

wei,rambutan tak makan lagi ni..bestnye nengok dlm pic tu..nak satu....hihiii

az rina a.k.a jaijina said...

sedapnye doyan tu..kalau bli duyan ni satu je yg tak best..kalau tak nasib baek, bnyak isi sudah buruklah..kalau untung, hingga menjilat jari, hehehe..

yangyuyu said...

meleleh air liur aku ni..mau balik keja ni laki aku kena pegi carik duyan..

masalahnya laki aku suruh mkn je tepi jalan, tak bg bwk balik, sebab nanti keta bau busuk..huhu susah tull..tak dpt la nak berpesta..mkn sebijik je share 2org

Ain said...

tak baek tau dera ain camni, dah ler ain tengah pose....

huhuhu.....

ain pun tingin nak gi makan doyan lagikkkk.....

weekend ni harussss serbu gerai ari tuh...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

mmg pesta ler suziey...
hari tu balik mersing pun berpesta durian kat rumah mak...tp buah sendiri dari pokok sendiri ler kan...lagi syok...coz' FREE he he he he

Nadiah Sidek said...

nasib baik dpt mkn durian ari tu..kalau tak, maunya terliur :D

Farra Dhelina said...

mak aiii..pic kat sini, ctk!! blg buat org terliur kak oiii hehehehe

nape tepi dahi aqeel tu kak???

mmg mcm landak ye duri durian tu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wow..duyan..sedap jer nampak duyan tu..Tp ntah napa lily x mkn duyan..rugi2x.. :)

alfa juliet said...

betsnya org ada dusun, nak apa ambik je...ko tau tak, duyan skang mahal tau

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

rata2 N3 pasal durian ni hehehe
sedapnya..nice pic amboi2 aqeel mmg kaki durian yea...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wah...ader durian lagi kat sini..

btw ahad hari tu, ayu ader konvoi ke DESARU fruit farm lepas balik dari vacation...tapi tak berkenan kat durian...lagi berkenan kat manggis...pastu cari mata kucing...tak der pulak..last2 beli langsat...

apa merepek kat blog org ni..haishhh..jiwa merana sebab hari ni baru leh online...ekekekek

Hezesuze said...

durian landak namenye ye..?? tapi org kata not akak yg kata kalo duri durian camgitu bentuknye mmg sedap sehingga menjilat jari uols...haha

sekarang mmg sana sini org jual durian...huhu

ch@ said...

fuiyoo tgn aQil pun dah mcm btk doyan... hahaha comeeellllll... buat menantu buleh? hahaha...

zue @ annaleeya said...

uhhhhh..... insang tekakku dah terliur tgk duyan tuh... huhu!!

ummiaqeef said...

terliuq dah...hehehe

aCik Anie said...

betul-betul menduga iman ni..... hehe

mama_umar_maryam said...

arghh!!sane sini gamba doyan,doyan sdg menghantui aku!!!

ibu_BatRiSya @wardah said...

weee....sedapnye doyan...!

nieda said...

adus...bestnya musim buah..saya mmg hantu rambutan..setakat 2 kilo sekali hadap mmg BOLEH..tapi say NO to durian..haha

lia said...

telan air liuq la kat opis ni tgk durian tuh....

makan durian ni, nak lagi best makan kat gerai durian... perghhhh mesti xnampak da kete lain yg lalu lalang....

10 said...

emmm... mmg best durian... kalo dapat durian kg lg best...

@>--ummi zahra--<@ said...

wah.,..sodap nyer doyan..ni nak makan durian lagi ni..hhehee..,

e.l.i.z.@ said...

mmg skang musim duyan kan..kami 4banak pun hantu duyan gak tp xsempat la nk shoot duyan..semua terus nk belasah je :P

maslinamansor said...

pandai Aqeel makan durian yer...

atty's said...

terliur nengok aqeel mkn doyan ..

wantie said...

meleleh leleh aku tengok gambo duyan hang rozi. mot tan tak leh makan lagi. kalau duyan tu leh la rasa gitu gitu...

Yan said...

cantek gambo duyan...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

yummy~~~ best nye pekena doyan ngan anak2 kan...lin pun ada entry pasal anak2 pekena doyan baru ni..rajin, singgah ler.. :)

http://ratuhatinya.blogspot.com/2010/07/nyawa-ku-vs-king-of-fruits.html

sz | m.s.s said...

aaaa...sunggguhhh mencengkam jiwa tau doyan2 suziey ni..
harus petang kang p carik kat pasar malam ni! :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tolong dah terliur pepagi buta ni tengok buah doyan tu.... :P

cheqna said...

kak..
nape pipi aqeel tu??

Hidayah Shafiruz said...

perghh...! Kak suziey, tolong la reveal tempat beli durian tu..nk beli jugakkk!!!

mamamiera said...

waduh.. rase cam nk terkam je dorian tuh.. nmpk real sgt..

AshAnas said...

uh, sedapnya durian... mmg besar la durian tu... nmpk sedap.. uih, terliur la plak...

anas suka rambutan, tp die gigit 'rambut'nye aje, haha...

ieda said...

aiyaaa....tayang durian la pulak...tgh ngidam nak makan durian ni..tak dan nak p beli lg pun...huhuhu

zura@iwan said...

aqeel pon suka doyan...fuyooo....bagus2...

b.O.n.d.a said...

hOihhh!
berair ayaQ liur cheQ suziey Oitt..
memang kempunan sangat la aku tahun nih tak dapat menikmati dOyan kek kebun abah den! huhuhuaaaa!!!!

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio