Wednesday, July 28, 2010

sweet lil' boy was eating sweet corn

Assalamualaikum..


eh tajuk cam nk buat karangan bahasa inggeris jek,..ekek:D skema giler:p anyway..sorry ok sbb xdan nk reply comments korang skang ni..masa agk terhad..tp aku dpt gk la buat kunjungn bls:) thanks for all yg sudi drop comment kt sini:) 

ok back to the story..secret revealed---> aQeel mkn sweet corn cuma kunyah isi dia je..hampas dia buang..erkk paham x mksud aku nih? means dia dh kunyah amik rs manis2 jagung tu pastu hampas yg kulit2 tu dia kuarkan balik..eh mcm peribahasa abis madu sepah dibuang x? ekek;D..

 

~kunyah kunyah kunyah..~


~buang hampas dlm plastik...klu xbg plastik ni suka suki je dia buang balik dlm cup sweet corn tu..adeiii~

~ok next round plak..~

itu cara aQeel..mcmana cara anda? cewah cam dlm iklan plak:D

p/s: now ade 2 blog kena update..tp blog 1 tu hnya utk invited readers..hehe..1 day nnti br aku akn open to public:)

31 comments:

ch@ said...

maintain comelll...

Mak Su said...

amboi sedapnya dia makan..... nak sikit boleh tak?

:)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

sama cam balqis peminat tegar jagung...nampak cam aqeel kunyah banyak2 jagung tu kat dalam mulut dia. balqis punyer stail pulak kalo makan sikit2 dalam 3 butir sekali makan...tomey la aqeel makan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk aQeel mkn sweet corn tu.. :)

sz | m.s.s said...

ihikss..ada pesen tersendiri la aqeel ni ye... :)

mamalieyna said...

hikhik...maintain cute..wlupun tgh mamam! ada ka cara gitu lak aQeel ni, lain dr yg lain =P..auntienye cara jgn tanya la, terus telan =P

maslinamansor said...

ambil manisnya saje yer... pandai... :)

az rina a.k.a jaijina said...

nyum nyum nyum, sedapnya..sweet corn sweet macma aqeel le, ahask..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dia makan isinyer ajer yer..hiks.comel!

Liza said...

lefthanded? kita serupa.....nyanyi sket.

gee ryder said...

aqeel buat aunty nk beli jagung skg jugak laa

zue @ annaleeya said...

lorrrr.... nape aqeel gi buang balik jagung tuh???? kira kunyah utk rasa manis jerkla yer... heheh!!

Farra Dhelina said...

waaaa nk jgk jd invited readers! ;p

firahadifa said...

uihhh ... aqeel , aunty nk sikettt!!


sedapnyer dia makan!

AshAnas said...

tanak invite shira utk 2nd blog tu ke? =p

aishey, mcm anas jugak... suka amik manis rasa mknn tu je, habis je di buang nye sisa2 tu...

Hezesuze said...

stail makan jagung tu same jek ngan Zaquan huhu

tapi now dia dah pandai kunyah n telan smpai abis...haha

maszmadi said...

so sweet la lil' sweet prince makan sweet corn..

pndai nyer dia.. habis makan x buang sepah2.. hehe

iem said...

amboi cedapnya dia makan..... mintak sikit boleh hehe

Nia said...

patut tambah..sweet boy eating sweet corn with his sweet mom..haha..

wah, gambar macam aQeel ni mcm kena pulak dengan tema kontest yang baru ni.

Entri Terkini: Anak pun kena kerja

nieda said...

ala...tomeinya

Huda said...

sedapnye dia mamam sweet corn :) aunty nak sikit leh x?hehe..suziey, sori lame x dtg sini..laptop hari ni baru dan nak bukak :)

yangyuyu said...

durrani makan jagung dia telan, tapi kalau mkn ayam dia akan luahkan balik hampasnya cam aqeel mkn jagung..haha, budak2 memang peliks

10 said...

em... sedapnya sweet corn dia... la, makan yg manis ja? sayang la jagung yg terbuang tu...

Nana said...

ehehe kiut la aqeel ni damia klw makan buah oren je dia wat mcm tu mcm perumpaam lepas habes madu sepah dia buang kekekke

syariza09 said...

tgk aqeel mkn jer dah tau jagung tu sedap hehehe

Nadiah Sidek said...

hehe..mcm tu ye cara aqeel mkn sweet corn :D

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahaha..pandai betul emmilih aqeel yer...nak makan yg manis2 jer..hampas tak nak..

Ummi Eisya said...

sedap..suka gak ngan jadung..tapi eisya tak pandai makan..nanti dia telan je..tak kunyah pun..habis berak jagung..hihiii

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hehehe agak nye aqeel rasa hampas tu keras2 ckit kan..so cannot makan..heheh cute la!adini pun lbh krg la..makan buah ke ape ke..then dok mmm..mmm...nak buang!hehe motainai! :):):)

Yan said...

yan & qis mmg penggemar sweet corn.. tp kami selesa pggl cup corn..
qis mkn sumtimes tak kunyah.. tu yg kadang berak keluar balik sebiji2 hahaha


suziey.. beli mane tshirt upin ipin tu?

e.l.i.z.@ said...

heheh dia mkn gitu ek..kiut lah!
eiymann dulu kunyah je jagung tuh sampai ke sudah, x abis²..kdg² terus telan mcm tu je..bila poo poo, kuar sebjik² la bijik jagung tuh hehhe

skang dh ok dh..mkn mcm kita dh =)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio