Thursday, September 30, 2010

bapaku pulang dari kota...bapaku belikan basikal..

Assalamualaikum..

raya haritu..tamatla riwayat basikal biru aQeel plak..basikal biru tu mmg tinggal kt kampung..ingt x beskal dia yg color merah tu..color merah tu utk main kt umah aku..tu pn dh tamat riwayat..n nasib both basikal tu sama..terbelah dua antara tayar blakang n tyar depan..haih..

so aku n hubby pn belikan la beskal baru utk aQeel..kesian kt aQeel klu xde beskal dlm hidup dia..xsah..camtu gk la klu xde lori dlm hidup dia..xlengkap permainan dia..ekekek:D

beli kt tepeng amatla murah compared to KL..n kami saje beli jenis yg sama mcm color biru tu tp yg besar sket..nmpk kukuh sket..paling penting tayar getah..so xde la bising..senyap je bila dia kayuh dlm umah..aman suasana..hehe




~sibuk tunjuk sticker yg dia tampal2..~
~haih..bab ni aku xberkenan ni..klu dh boy tu kan..tetapla suka buat lagak ngeri..ekekek:p~
~rempit katanya....adeii~
~cewah..siap buat tergolek...haih..~

p/s: it's all about aQeel..

update: eli....ni ha beskal yg eli ckp tu..dh beli dh n ade lg..saje nk kelainan..beskal jenis ni comel..ekekek:D

44 comments:

Huda said...

semlm baru ronda2 manjung nak cari basikal utk husna..tp misi belum tercapai lg :) tgh cari yg ok utknye..

adda said...

wow aqeel terer ckp omputih. bagus laa.. nak train gak syafi cenggitu.. aqeel besar2 pon still montel kan. syafi dh xmo makan sedey.. nak kasi ubat cacing kt dia nanti

cheqna said...

sweet la aqeel ni
hehehehehe
amboi..kecik2 dah merempit ye..=)

mama rifQy said...

aqeel aqeel..buat aksi stunt ats basikal..!hahhaa

mama tisya said...

bab berdiri kt atas basikal tu bahayo oo..kn tergolek mau ada yg benjol..hehehehe...kemain gmbr last tu ye...hehehe

mummy_ayu said...

sukanya dia dapat basikal baru..
sama la ngan ian...dok la dgn pelbagai aksi rempit..

Fieza79 said...

wahh nmpk suka Aqeel dgn beskal nya...!

ehh comel la Aqeel putih melepak...bape tahun tu..nmpak dia tinggi je...tgk anak k.fieza Irfan dh 6 tahun..kecik je saiz bdn nya...!

mamalieyna said...

hikhik...lakonan yg baeeek...! =P..siap terdampar lg tu ha.. comellah diorang ni kan!

*oooh arifnye beskal masih di kg..cian die, balik sini tak dpt main dah...beskal panda kt umah tu, dia tak pandai kayuh lg, jrg main..

*syok aa aQeel ada beskal baru ee...baru namanya boy ada beskal! =P

firahadifa said...

ahahahaha.. pandai anak ko berimagenasi ...

Ummi Eisya said...

aqeel dah nampak besar la..dah berapa umur aqeel ekh..pandai aqeel berlakon mcm ibu dia..heheee

zura@iwan said...

sonok la aqeel dpt beskal baru tu...hehe...nnti bw auntie sekali k...kakaka....
nmpk aqeel tiggi la dlm gmbr ni..haha

atty's said...

beshnya aqeel dpt beskal baru

miera said...

cantiknya beskal aqeel..meh aunty nak pinjam leh.. =)

momguess said...

bab tergolek tu aku suka
jom kite pakat buat aksi tergolek

az rina a.k.a jaijina said...

ish, gerun pulak kite nengok die berdiri atas beskal tu..iyelah, kalu dah boy tu, mmg suke buat aksi lagak ngeri..kite tyg tengok ngeri, hikhik..

wah, tetibe dah tergolek ye, mesti merempit tak hingat tu..

Adam's Journey said...

Wah, boleh jadi pelakon...

e.l.i.z.@ said...

ya ampunn..awat g beli beskal ni? ni utk baby buleh la..ibu dia pun lah heheh

aqeel dh besar tuh..kena beli beskal yg mcm budak besar la ibu..ala yg ada tayar kecik 2 bijik kt blakang tu..yg boleh bonceng org tuh..

tgk sini

gambar basikal

Hezesuze said...

aiyooooo usia aqeel nie xleh dah beli basikal camgitu uols...kene beli basikal beso cam org dewasa sikit tapi tetap ada tayar 4 tu...hehe

Nana said...

HAHAHA adoila xleh tahan tgk muk aqeel relaks je dok berdiri ats beskal wat lagak ngeri tu
beskal damia?hancus dah kena lanyak ngan sepupu2 dia nyampah aku

e.l.i.z.@ said...

lupa nk tambah..itu bukan bicycle la ibu..itu tricycle hehhe

lia said...

siap berlakon lagi tu.... x tahan.... he3....

Intan Inn said...

wahh seronok yer dah ada basikal..erm berdri aas tue samalah macam my 3gheros nie aduhai risau jugakkn

[-suziey-] said...

*******

ELIZA & KAK HEZE:

HAHAHA..AMBOIH ELI SIAP TUNJUK GAMBO BESKAL..KITA TAU LA BESKAL YG AWK CKP TU..ACTUALLY AQEEL DH ADE 2 BESKAL YG ADE 2 RODA KECIK KT BLAKANG N ADE CARRIER TU..KT UMAH KITA 1 N UMAH MY MOM 1..MASA NK BELI NI PUN MMG KITA NGN HUBBY PENING GK NK AMIK YG NI OR YG BESO MCM KT UMAH TU..HRGA PN LEBIH KURANG JE..TP KT LEBIH BERMINAT NGN JENIS NI..HEHE..DH LA COLOR CANTEK..CINA JUAL BESKAL TU PN CKP YG NI UTK BDK YG SMPAI 20 KILO BOLE NAIK..HEHE..NNTI AQEEL DH XLEH NAIK BG JE ADIK DIA..AHAKSS...ADE ALASAN BELI BESKAL BARU LAGI..HAHHAHAA:P

YEAH I KNOW IT CALL TRICYCLE..HEHE.. :)


*******

Iela Fazielah said...

kelakar la aqeel.. pandai dia berlakon pengsan2...tinggi imaginasi dia ye.. basikal tu pun mmg cantik.. tp patutnyer dah boleh bl basikal roda 4 tu.... 2 besar 2 kecik tu..

Iela Fazielah said...

kelakar la aqeel.. pandai dia berlakon pengsan2...tinggi imaginasi dia ye.. basikal tu pun mmg cantik.. tp patutnyer dah boleh bl basikal roda 4 tu.... 2 besar 2 kecik tu..

mama zharfan said...

hensemnya aqeel ;)

e.l.i.z.@ said...

heheh saje je bg link gambar beskal.tkt awk x paham ayat eli heheheh..

ouhhh..so beli yg ni khas utk dlm umah la kot kan

[-suziey-] said...

eliza:

hahhahaha..ok ok paham..ekeek:p yg ni beli khas utk kt kg..yg beskal beso tu pn main dlm umah jgk..tp besela..bdk kan..klu dpt tanah selamba badak je dia g kayuh smpai lluar..mentang2 la kt kampung open..ekekeke:D yg beso tu masa kt kg mmg main dlm umah je..dia pn xde minta nk main kt luar..heeh..klu jenis ni mmg tau dia akn bawa ke luar..so klu dh kotor nk bawa masuk senang nk basuh..erkk tunggang langgang dh ni story..hahaahhaa..

cha said...

huiii dah boleh willy willy bagus bagus. hahaha... kedekut, aQeel boleh naik seorang je, orang lain tak boleh tumpang. cis.

aQeel maintain comel. Oni pun suka berdiri atas kereta batman dia. Ngeri-ngeri.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

first sekali nampak bekas mosquito kiss pipi aqeel..

amboi sakan main basikan yer...siap buat aksi rempit tu hah..barulah adventure kan..kata boy..

Sidratul Muntaha said...

setot pun mcm aqil gak suziey
abis dah jahanam beskal dia
ni aku tgh tunggu dia beso sikit baru belikan basikal beso main kat luar
tunggu dia pndai kayuh sbb aku takleh lupa camner dia goyang - goyang basikal aqeel tu masa gathering kat umah ko aritu..
ahahahha
sakit perut aku gelak!

alia said...

aqeel bergaya besama beskal dia...cute

lily azliyana @ mama zara said...

uiksss..basikal patah dua? agak ganas di situ..hehehe..tp bestla aqeel dah ade basikal baru..si Zara ni smpai skang tak reti kayuh basikal lagi..jenuh mengajar die dok nak gerak basikal ngan kaki kaut tanah jugak..huhu

10 said...

aqeel... rempit jom...

EIJAM'S FAMILY said...

wah suziey..dah lama kiter menyepi dari dunia blog nie..sekali terjah ...anak teruna makin hensem..mesti ramai naik beratur nak jadi menantu hang.. huhuh ganas aqeel main basikal hahahhaah

E'za a.k.a aiezza sue said...

syiokkknyee nengok aqeel beraksi ngan beskal,..riso pun ada,...my hero si Luqman dah dpt habuan dahhh,..gara2 posing ngan tricycle ni..

sz | m.s.s said...

ihikss...nampak aqeel ni dah meninggi, kaki dah panjang masa kayuh beskal baru tu... :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah macam2 aksi la aqeel wat...kalo bab tampal sticker tu memang sebijik macam balqis

CuTeMiUt78 said...

ahhhaaakkkss... gambo last tu ha... lawak la.. sama pesen je ngan Mirul ala2.. accident katanya... adoooii la..
sekarang ni Mirul tak berapa pandang beskal cam aqeel ni.. dia klu blh nak beskal cam org beso tu ha... lagi haru

Gieyana said...

lagak aksi ngeri Aqeel berdiri atas beskal tue cam aksi Nureen umur 1 thn ritu! adeeeiii! tp aperpon comey jer dier!hehehe

ALoNa Cintamaniszlite said...

erm..mmg nampak bijak ler aQeel ni. Baik pulak tu.
Tingat masa kat umah akak ri tu..dia siap mintak izin ibu dia dulu nak bukak sampul duit raya tu. Bila ibu kata tak boleh..takde pun dia meronta2..erm, semoga jadi anak yg soleh ye, Aqeel..

Farra Dhelina said...

waaa dp beskal lagi yeeee....

gee ryder said...

beskal tu cute dh tp cam kecik je ngn aqeel sbb nmpk aqeel dh bsr hehe

wantie said...

pandai gak dia acting jatuh beskal tu lepas wat up bagainya..

kecik kecik tak per. bila besau " dont try it at home" kikikik

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio