Wednesday, September 29, 2010

dh besar dh anak ibu

Assalamualaikum..

klu dulu masa anak still baby..xsbr nk tunggu dia ckp..msti comel..keletah jek..n now dh pndai ckp..mmg comel n keletah..smpai xlarat nk layan..ekeke:D tp skang ni mmg aku rs nk gelak je bila aQeel dgn genius nya ckp bende yg aku xpnh terpk dia akn ckp pada usia 2 thun 10 bulan ni..

scene 1:
dlm car..buka lagu balik kg yg sudirman nyanyi tu..sepnjang perjlnan mmg dok ulang lagu tu jek..everytime dh abis je aQeel akn remind la utk rewind balik..n aku just press button kt stereng tu je la..
kalu dulu: " why ibu x press ni " (smbil tunjuk button tu)..
now: "AWAT ibu x press ni" ...umangaih..dh pndai nk ckp utara ni..

scene 2:
mak aku suka belikan dia putu mayam yg lalu ptg2 depan umah tu..aQeel pn mmg suka la mkn putu mayam tu..1 ptg tu..aQeel tanya mak aku..
aQeel: wan buy what?
mak aku: putu mayam..u want?
aQeel: putu yam bape ringgit? ...
**erkkkk...mcm tau je bape ringgit tu ape..

scene 3:
on the bed before sleep..
aQeel: ibu..aQeel nk milk..
aku: kejap lagi ok..aQeel kan baru drink milk..nnti muntah..
aQeel: xdelah..takkk...tak muntah..
aku: kalu muntah camne?
aQeel: klu muntah nnti ibu pukul..tau takk..paham takk....
**ewah..ewah..haihh..

ish kalu nk story kan byk lagi la..tu blm bab dia tnya never ending question..
what is that?..lori..lori ape? ..lori minyak..lori minyak do what?...lori minyak do work..do work what? adoiiiiii..letih nk mnjawab..
klu mood si ibu sgt sweet n santai akn dilayan lal setiap pertanyaan yg never ending tu..tp klu dtg mood swing..mmg mereng la..

tp apepun..tetap menghiburkan hati..nama pn anak kan..n now kalu g jln2 mmg senagn dh..aQeel dh 'matang'..cewah..syiok la nk g mana2..hehe..syukur dgn kebahagiaan ni..



 
p/s: mcm2 ragam kan..tp aku suka bila aQeel ajuk ckp org tua..sgt comel la aku rs..ekeke:D

30 comments:

Huda said...

hehe comeynye dh leh sembang mcm orang tua aQeel ni :)

CuTeMiUt78 said...

yup.. so nice kan.. memang kadang tu.. mcm soklan yg dia tanya.. smpi tak larat nak menjawab.. ;D

Fieza79 said...

mmg byk ragam dorang ni...tp sonok nk melayan tu walo byk mulut..! hehe

mama tisya said...

bila ank dh pandai bertnye mcm2 tu yg kdg2 nk menjwb tu ikut mood kn..tp kdg2 benda sama tnye byk2 kali tension tp tp layan je la...hehehehe

tgk gmbr aqeel baby and gmbr aqeel dh beso tu mcm dh gaya aqeel dh ada adik:)

momguess said...

anak membesar depan mata adalah 1 kenangan yg terindah
jgn sampai kite hilang kenangan tu
wahhhh
tetiba den feeling baik kan

sz | m.s.s said...

aqeel, untie pun sukaaaa putu mayam...syiknya ada orang jual depan umah! klu akak nak mkn mak la tolong buatkan...alamak teringin plak ni..adehhh...ihiks

Hezesuze said...

ermm camtuler pengalaman seorang ibu membesokan anak2nye...mcam2 karenah kita nk layan..huhu

az rina a.k.a jaijina said...

alolo, makin besar makin bijak anak ibu ni..

betul kan, bile anak kecik tak sabar pulak nk dia besar..bile dah besar mmg tak terlayan kerenahnya..

UmiDAnisH said...

kan aqeel sangat comel,tak payah buat apa2 pun da comel,ekekeek..memang bijak macam ibu dia ni.. =) lamo tak jengah sini,pekabo mu..

gee ryder said...

aqeel mmg crdik..petah beckp

so, ape lg suziey, cptla bg adik kt dia hehe

gee ryder said...

aqeel mmg crdik..petah beckp

so, ape lg suziey, cptla bg adik kt dia hehe

lia said...

Kalau time letey tu, layan soklan2 depa yg never ending tu, alahaiiiiii...


Tp itu la yg drindu pon kalau jauh dr depa

zura@iwan said...

so nice...bila tgk anak2 kita cepat mbsr...tup2 dh pandai bckp dulu masa lg bayi kan...bestnya ko...hehe...

firahadifa said...

perkhhhh .. da bujang da anak ko suziey.. keke

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

cute kan...tp kdg2 masa kita tgh bz ya amat tu la dia pun byk nye tanya...anak dara lin tgh byk bunyik tu laa... papa dia slalu ckp.."tgk la anak mama tu, mcm bertih!"..hehe

miera said...

eeeiiiii..comel nya aqeel masa tecik..geram nya...dah la putih melepak..meh nak kiss ckit..hi.hii..
hu.huu tak sabar nak tunggu alieya pandai cakap..

INTANKUTERPILIH said...

hehehe...tu la...budak2 nie suka tanya soklan yg kita pon tak larat nak jawab...kadang2 tension, tp tetap menhiburkan...

notti netti said...

comelnya anak koooo..cam muka aku....

nieda said...

tersenyum nieda baca entry ni..keletah anak mmg menghiburkan jiwa

mamalieyna said...

hikhikhik...tmbh2 bab diorang ajuk ckp or peel org dewasa kan..mmg sweet! ^_^

dh besar & matang sgt dah aQeel tu, dh pandai mintak baby tak?..hehe..

10 said...

aduhhh... aqeel minum susu apa ni... pandai sgt...

AiN5zOL said...

alaa.comei nyer aqee...
huhuhu...

UnGu VioLet said...

mmg dah besar pun si comel nie.. dah leh nak adik dah tue kak.. :)

e.l.i.z.@ said...

hehehe tang ckp utara tak tahan tuh heheh mesti selalu dgr ibu dia ckp cenggitu ekekke

mak aihh dh besar sungguh budak aqeel ni <-- merujuk kpd gambar

Nana said...

heheh aku dapat bayangkan betapa comeinye budak2 ni klw pandai berkata2 tak padan ngan umur kan hahahah
damia selau tanya ma..dah pukul berapa??ewah...nk tau pukul berapa kenapa?pandai2 je tanya jam haaha

maslinamansor said...

bila mereka pandai ajuk cakap orang dewasa... kadang2 gelihati bila dengar

mummy_ayu said...

ala cute je..memang seronok layan karenah anak nak membesar nie..mcm mcm dia tanya..sampai penat nak layan kan? apa pun enjoy sgt...

Ummi Eisya said...

hihi..eisya pun skrg suka tanya..jenuh gak nak menjawap..aqeel mmg dah nampak besar..

Farra Dhelina said...

hahaha aqeel..aqeel..clever boy la dia kak!!

wantie said...

suziey- aku dah alami fasa tu semua. sekarang ni fasa aku berperang ak suh Amirul buat Homework...

Bila nak buat kerja sekolah jer. sat nak makan, nak toilet, nak mandi la bagainya..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio