Monday, September 20, 2010

diari syawal aQeel 2010

Assalamualaikum..

hmm mmg padanla title tu ngn story mory raya aku..sbbnya byk gbr aQeel je dlm memory card DSLR ni..tu pn total piccas snapped  takat 100-200 keping jek..maklumla..hati sgt teruja mau beraya..mood nk shooting2 tu agk kureng..ekekek:D 

okla..layan gbr di pagi 1 syawal..sila percaya hanya ni je gbr di 1 syawal..tu pn seb bek teringt nk amik gbr bertiga..ngam2 abis posing2 org mai plak beraya..pastu kami plak g beraya..haihh..mmg xde masa lagsung nk shooting..g beraya umah org pn xusung en canon..sogan la plaks..hiks:D

tapi skang ni series mmg susah giler nk snap aQeel posing btl2..bila aku xpegang kamera.kemain lagi dok posing2..bila dh pegang kamera n soh dia posing..main2 je lebih..xmoh pndang kamera plak tu..haihhh..payah btl la..kena tuntut ilmu ngn aleesya ank ayu nih..ekekek:p


~ehem..iPhone pn tukar baju baru..beraya dgn baju pink plak...ouh i loikeee:D~

~blm ape2 pipi dh kena cium ngn en mosquito..haihhh..xilang2 lagi merah tu smpai hr ni tau!~

~time ni hubby tgh setting en canon..aQeel beriya xmoh lepaskan doraemon tu..ada kaaa mau amik family photo sama itu doraemon...eeeeee geram btl..(abaikan kainku yg kembang ditiup angin itu:D)~
~bila dh berjaya soh dia lpskan doraemon..nk pegang senapang plak..adeiii......~
~dh brjaya merampas itu senapang..peel lain plak..xdan abis snap lagi dia dh dok bgn nk g preview kt kamera tu..mcm reti:p oopss..ternmpk plak sliper munge aku tuh..ekeke:D~

p/s: haih..mcm2 ragam nk amik gbr ni..sabo je la..sbb tu raya kedua ketiga dan seterusnya ..xde dh amik family photo..amik mana yg dan jek...ekekek:D (alasannnnn:p)

28 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kih2...kelako la aqeel ni...tapi cantik la gambo2 tu...lagi plak pekena dengan baju yang hijau menyala2 tu...makin berseri2

~~Ciklinn~~ said...

hihihihi mcm2 ragam ha budak tecik hencem kalu bergambar yer... apapun sgt2 hencemm n comeii incik aqeel....

mama tisya said...

mmg kalo ngan ank2 ni kena sbr melayan ragam..nk2 time bergmbr...aku pn ada sekeping je gmbr bertiga di pg 1 syawal dh la thn ni thn pertama tisya br nk pki bj kurung...nasibaik sempt gk ada gmbr bertiga...ehheehe

Ain said...

lawak betull aqeel ni erk, penat la tu asyik jadi model tak berbayor mama jer....

hehehe....

cuba kasi aqeel komisen sikit, mesti dia posing maut punyaaaa....

ain pun tak banyak snap piccas masa raya tempoh hari, nak nak pulak sarah demam since malam raya, lagi la mood takdak....

selamat hari raya suziey...

Farra Dhelina said...

bab bgambar ni mmg tension je kan..ade je peel diorg ni..

en_me said...

chomeyyynyerrr..

mamalieyna said...

sukenye pic no.1 tu...macho abes..cam model! ^_^

hehe..samalah, arif skrg...asal nak snap je, belum habis capture, dh lari nak preview tgk..huhu..waah 100-200 tak byk ke?..bayk tuuu....!^_^

*pss nnti kita wat open house kecik2 dtg eh..hehe..Insyaallah jika tiada aral..next week..takpun next2 weekends!

az rina a.k.a jaijina said...

wah, sakan ye bergambar, nak² ade dslr ni kan..nice lah picture² awak ni..

spoil lak aqeel nak pelok doremon, hikhik..tp tetap cung dia..

zura@iwan said...

mcm2 ragam si aqeel ni ye....mmg sukar nk bgmbr ngan diorg ni...hahahaha...but still cute la..

♥MAMA♥ said...

weeeeeee comammm ensemmm bangat aqeel ngn bj melayu tu,dh la putih melepak! a'aa budak2 mmg camtu kn,ada2 je peel bile time nk bergambo,sara skang pun mcm2 peel,asyik moody je,ore kelate ckp "bekengg",hihiii

♥ QaseH ♥ said...

heheehhe,,,lawak aqeel,,,sajork r tu nk spoil mood mak dyer bgambor,,,

notti netti said...

wah!! tgk baju ko...teringat kerepek hijau yg ko jual tu...ehehehe.....cantik la gambo ko? kena guna DSLR eh..utk dpt gambo secantik itu????.......anak aku pon sama ada love bite kat pipi kanan dia...sangat membenci tul!

nieda said...

cantik color baju raya, sedondon gitu..
susah betul kan nak capture nice moment anak2 yg tgh melasak

AdD said...

kita pnya tema sama hijau lah thn ni... geram plak tgk muka budak encem ni... putih melepak... nak buat menantu boleh x? hihhihihihi

syariza09 said...

iPhone pon ada baju raya..pink gitu. naper tak samakan ngan baju raya tuannya..kaler ijau ^ _ ^

zue @ annaleeya said...

mak aihh.... ijonyer... sakit mata ahkak nih... hehehe....

ilahjy said...

awatlaaa comeiiii sgt anak long niii heeee geramnyee..mai sini long nak cubeeet pipi sat...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

amboi hijau puck oisang hehehe cantik..
aqeel dah cam model baju melayu hihihi...

wantie said...

berseri seri gambor raya korang yer. tahun tak dan nak fikir poto semua tu.. langsung tak der gambor raya..

sz | m.s.s said...

ihiks...
comei je amik gambar tambah skali anak2 doraemon ngan aksesori senapang aqeel tu... :p

Nana said...

tema korang kuning ke hijau ni ek ehhe aku ni dah buta warne ke apa
suka la kaler ni ingt thn depan nk pkai kale ni la hee

Huda said...

suzie..slmt hari raya..cantik sgt kaler ijau pucuk pisang ni..sedondon gitu :) eh kat johor ari tu masak kuah lodeh je,xsmpt nak masak laksa johor..

mummy_ayu said...

cantik cantik pic..encemnye aqeel....

e.l.i.z.@ said...

hehhehe sama ar ngan eiymann..pas amik gambar pakai timer, ngan dia skali berlari ke kamera,konon nk tgk gak hasil tembakan hehhe yg pasti dia sempat la amik tempat duduk n posing balik =D

eli pun x bwk gak kamera ..unless p beraya umah member..mmg wajib usung cik non tu heheh

Sidratul Muntaha said...

aku rasa budak 2 org ni mmg cam berpakat dari jauh jer nak bg gmbo family raya thun ni rosak.
hauhauhuahuha.
apasl muka shah tu?
siyes semcm?

IbU aDaNa & aZhad said...

kekkeke...cumill sungguh gelagatt aqill..ekekke...takpee posingg lps raya pon takpeee sefamilyyy..

Ummi Eisya said...

perangai aqeel sama ngan peragai eisya sekarang..susah tol nak suh posing..bila dah posing cantik,baru kita terkedek2 nak amik pic dia dah lari..

suka pic aqeel yang 1st tu..tantekkk

reitak said...

hehe samalah ngan asrul...dulu suke je posing. skang, sendiri cakap 'smileeee' tapi asyik dok tak diam.

cantik esp gambo 1st tuh.

and last2 tak sempat ada gambo raya family :(

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio