Thursday, October 28, 2010

entry luahan perasaan..

Assalamualaikum..

haih..ok gk luah perasaan kt blog kan..ade gk org sudi membaca..hehe..thanks for reading ok..n also thanks pd yg xjemu2 jenguk umah pink aku ni..hr ni mmg xsempat nk bw..mcm hal terjadi..

kt opis dh mcm runner dh..ke sana ke sini..settle issue itu issue ini..sgt drastik kebizianku ini..komitmen semakin challenging..ok xpe aku accept..konon2 nk jadi successful career woman *uwek nk muntah plak..ekeke:p

hal contest baru settle..stlh kecamuk aku dok compile n manage..tunggu result je ok..ok xpe tu dugaan utk last season..barula best kan..kenangan..huhu

smlm check up..SLE reading naik..byk sbb..stress..jln xbawa payung..byk pk..bla bla bla..ok xpe..Allah bg ingatan..jgn terlalu sibuk memikirkan hal dunia..aku redha..

today..baru je 2-3 minit lepas..noticed IC ilang..hmmm..agknya dh bape lama aku jadi warga asing kehulu kehilir selamba tnpa MyKad..tu pn nasib baik td g kaunter pos kt bawah utk urusan western union..n adik tu minta IC..ha baru la tau xde IC rupenye dlm wallet pink yg comel yg aku bawa tiap2 hari tu..hoho..bila dh tau xde IC baru la dtg rs cuak..agknya sbb tu ade pepatah berani kerana benar..takut krn salah..aku tkt sbb aku bersalah..berkeliaran di bumi Malaysia tnpa MyKad..n lebih tkt klu org xbertanggungjawb guna IC aku tu..haish..

mcm2 hal....Ya Allah..tabahkan hati hambaMu ini menempuh dugaan..aku redha..namun aku masih mampu bahagia dgn adanya sokongan dr yg tersayang :)

daaaaaa..nk sambung jadi runner..issue baru kena resolve..


~jadi mcm aQeel gk best..main tnpa jemu.~

p/s: mlm ni harus 23cm ^_^

35 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

la siannya suziey...bz bangat ek...sampai IC hilang pun tak sedar...sabo k...cari pelan2 nanti jumpa la k...jadi budak2 ni sonot kan tak payah pikir masalah main2 dan terus main...tapi takkan samapi biler2 kita nak jadi kanak2...dugaan dari Allah tabahkan hatimu k

Huda said...

tenangkan hati jangan stress2 k! tp sekali sekala tu mmg perlu luahkan perasaan agar tidak stress :)

cha said...

apa yg 23cm tu??? sabar eh suziey, buat kerja steady² je. ;)

Sidratul Muntaha said...

ahahahhahhhahahha!
yezaaa!
23cm!23cm!
tak kira!
tak kira!

mummy_ayu said...

mcm mcm jadi tu..sabar ek..pelan pelan..buat mana yg penting dulu ok..bab ic tu memang kena uruskan cepat..ok dear!!

Jasfyra said...

kesiannya...sabar la ye wak
eh,sticker spongebob tu sama la cam anak2 saya punya :)

az rina a.k.a jaijina said...

haisyyy, macam² dugaan ye awak ni..eh, camne lah ic leh ilang plak, nasib baik pak polis tak tangkap kan, kalau tak abislah, hikhiuk..

pss: eh, ape yg 23cm tuh?!

momguess said...

xyah nk '23cm' sgt kot
wahhhh
korang kan mentang2 aku 'gadis' lagi
suka tau buat aku sentap mcm ni

aku tgk status sorang2 kat fb bukan main lagi kan '23cm' ni

ni gara2 amy lah kan

benci tau!!!!

takecre!!!!
insyallah ahad kite jumpe kat meru
luv

...etiey erywan♥ said...

ai pun nak jadi macam aqeeel... no more problem.. no more sedih.sedih... no more sakit hati!!!

sz | m.s.s said...

hah...tu dia..kuar dah koleksi lori/truck/jentera berat dia...syimir mesti sukaaaaa ni dtg umah untie suziey...

sabarrr la ye suziey, jgn stress2 .... akak tgh trauma perkataan "stress" ni punca pemberhentian bibik ...

mamalieyna said...

huhuuuuu...duuuugaaaaaaaaan!

run jgn tak run! hehe..

oooh mmg bahagia jd cam aQeel tu.. ^_^

BIONIC WOMEN said...

sabar le ek...

me suka ler ur langsir..cantik....

Yan said...

ape cite ic tu???
mane duduknye??
dah jumpe lum?

Nana said...

hahah siot je tang 23cm tu
aku xleh la.partner dah balik tmpt kluang hahah lgpun bendera jepun dah naik kekeke

MiJa said...

jgn pressure slalu sgt ok!u still need a time for urself..=)

jangan lupa bawak payung.

chugie said...

emm dugaan.. sian awk! xpe lah.. nanti2 p buat balik mykad tu k.

Adlina Husaini said...

alahai cantiknya tempat main dia ^_^

zura@iwan said...

bebe....tk yr time k...kesihatan kena jg gk....nnti sian aqeel & hb org tsyg sakit..hehe..

hrp2 jumpa la IC Ko nnti yer....pelan2 cari tgk...riso gk kn..IC tu penting..hehe

Hezesuze said...

dugaan tu suziey...hope tabah ye..xpe malam nnti 23cm so bleh buat diri ceria skit agagagagagaga

mama tisya said...

tula td bc status ko ic ilang..dh lama ke..astaga...

siot je momguess..gara2 aku ye psl 23cm...hahahaha...jgn jeles la mlm ni 23cm...lalalalala

mama rifQy said...

alahai..sian kak suziey!!tabah ye kak!!

eh eh..ape yang 23 tuh..da bape org mention sal ni..tak paham langsung!!

ALoNa Cintamaniszlite said...

erm..dh lama ke hilang?? baru perasan ke?? aduii...
Rupa2nya sebelum ni..konfiden ler ic ada kat dlm dompet??
Takpe..kita tak tau mmg kita sgt berani seolah2 takde apa yg salah. Tp bila dh tau..mula ler cuak. Abg RELA pun disangka Polis...hahaha

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

best kan jadi budak2... :) selamat semua nya la ye suziey.. kalau letih sgt, gi la short olidey mana2.. ;) tak pun, cuti, dok rumah! hehehe

mama_umar_maryam said...

idup ni mcm roda,kdg kt atas kdg kt bwh, kdg 12cm kdg 24cm,hahahaha,hrp cpt2la jumpe ic ko

syariza09 said...

laarr br prasan ekk? bila IC ilang, banyak menda juga kena buat..report polis, urusan JPN , kena denda lg...menda2 camni ler yg leceh

10 said...

sabar byk2... dugaan tu... tabahkan hati ya... cari pelan2 IC tu... insyallah jumpa la nanti tu...

mommie Tia Zahraa said...

babe, ko dah buat report polis ker?? aku penah kadi kes macam ko, sudahnyer buat IC baru, muka dah tak comel..huhu..
eh, cantekk arr curtain merah ko tuh, mane beli??ngehngeh..aku tengah berusaha cari curtain nih..tlg advice..hehe :P

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah kiter pun nak tanya ape 23 cm tue..huhuh alah biasalah kekadang kiter mmg xkan perasan bende yang nak ilang tue.. klu nak guna mase tue ler baru tau.. cik suziey mmg career women ape.. active sana sinie.. between aqeel main xde sepah2 kan..umairah abis satu bilik die punggah..

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah kiter pun nak tanya ape 23 cm tue..huhuh alah biasalah kekadang kiter mmg xkan perasan bende yang nak ilang tue.. klu nak guna mase tue ler baru tau.. cik suziey mmg career women ape.. active sana sinie.. between aqeel main xde sepah2 kan..umairah abis satu bilik die punggah..

fa10 said...

IC hilang?.... mesti ade terselit kat mana2 tu...
saya pernah hilang surat beranak, bila bua baru diorg tulis taraf kewarganegaraan saya.. BELUM DITENTUKAN... bila koplem boleh pula mak cik kerani tu jawab... nanti kawin datang balik untuk sahkan status... dia ingatkan pendatang la kot!

MrS. F!zA said...

mak ai bru sedar ic ilang kak...seb baik tkde pape selama ic ilang..mujur tu..

wantie said...

aku pernah gak alami . tapi alami lesen expired. punya lake hulur kehilir ngan lesen yg dah kool tu.bila dpt tau dah expired mula la menggeletar.

sampai call hubby suh mai ambik kat office sebab tak berani nak balik.

Suzi said...

salam suziey,
lama akak tak tinggal jejak kat sini...

moga tabah hadapi dugaan2 tu...dan Allah permudahkan segala urusan..take care ye!

firahadifa said...

la... aku terlepas kapal lak baca entry ko yg nie.. ko da ok ke babe??

aku pon sama cam ko , xde ic , aku da buat ic baru hari tue, ade la ic sementara.. ingat sebelum pergi nak ambik ic baru ... bolenyer aku lupa.. hrmm taun depan la aku ambik .. itu pon kalau diorang tak puang or diorang ingat aku da arwah. ngehehehe

Farra Dhelina said...

dah jumpa ke kak ic tu?? best kan jd mcm budak..tak pkr...adeiii..saba la ye kak

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio