Friday, October 22, 2010

restoran mohd chan abdullah

Assalamualaikum..

last night we were having a dinner at Restoran Mohd Chan Abdullah..hehe..dpt inspiration dr zetty..dh lama dh dia review pasal rest ni..cuma xde kesempatan nk terjah..n kbtln last night hubby ajak buka puasa kt luar..so dptla rs food kt sini..

concept dia chinese muslim cuisine..lebih kurang cheng ho la..(klu ingt n3 yg ni) tp sini lebih murah..maybe sbb environment dia pn x se-exclusive cheng ho..tp selesa..foods dia mmg lazat..cuma pemilihan food kami agk kurang sesuai..sbb most of it more to masin taste..so korang kena pndai matching kan la foods yg nk diorder..jgn amik sume jenis masin2..hehe..

ok jom review smbil tgk gbr :) gbr kureng sket la sbb guna iPhone jek..n iPhone camera aku tu mcm problem plak..ade kt 1 area tu dia mcm blur..kt spot tu nmpk blur sket la..klu korg tgk gbr pn bole pasan..


~hrga dia bole tahan kan..tp bear in mind..sume portion food tu bole dimakan utk 4 org..so smlm kami tapau separuh sbb xlarat nk abiskan..except kailan n ikan je kami ratah :)~


~kesayanganku~


~lil' hero :) semenjak dh pndai buat peace..xde sign lain dh klu nk bergambo:p~


~menu pertama smpai..butter prawn~


~kailan ikan masin..ha obviously nmpk blur area kan..haih kena hntr service nmpknya iPhone ni..~


~seafood tomyam~


~sotong masak kam heong...rs dia ala2 masak kicap tiram..hehe..tp mmg sedap..rangup je dia goreng dulu sotong tu~


~siakap stim cheong zheng...ni pn rs dia lebih ke masin..lebih kurang mcm 3 rasa..so klu agk kureng sesuai la..ade 3 jenis lauk jenis masin :D~



~kejap used hand..kejap used spoon :p~


~us :)~

alhamdulillah..kenyang..sukur pd rezeki Allah.thanks hubby for the luvly treatment.. :)

total : RM104.30 ..berbaloi baloi klu pegi 1 family..location yg kami pegi ni kt Dataran Glomac Kelana Jaya..dekat je ngn Giant KJ..area2 restoran yg byk itu..

p/s: haih..klu guna DSLR lg best nih shooting gbr foods..
p/s2: esok ade jmputan mkn2 dr blogger :)

38 comments:

mama tisya said...

aku gk tk smp lg..oo p kt kelana jaya ye...menarik je nmpk butter prawn tu...cun jugak snap guna iphone...aku tk dpt p umh watie esok...nanti snap gmbr byk2 ye...aku esok pn ada mkn2 gk geng pcm:)

Mrs.Eady said...

baru je mkn kat situ mase berbuka posa hari tu..mase tu bleh lagi fully renovate mcm ni.skrg dah besar kedai dia..

cha said...

gambar food suziey ni pun dah terliur dibuatnya. rasanya pernah sekali singgah sini sebab nak cari pau gebu. haha.

Sidratul Muntaha said...

peace sign tu ngikut mok dia weih.
ate aok buat gitu,tu ler gamaknya budak tu ngikut.

koi nak gi make tempak gini..tunggu dak setot tu elok perangei supe org.
jenuh nak menjaga time makan.
gone gaya gitu.

lagipun,kena tunggu gak luka bawoh ketiak ni baik dulu.
selagi tu ler gamaknya kelako makan sendiri kat umah.

zura@iwan said...

cantekkk gk pon ko pakai IPhone amik gmbr...clear & bosar sdh semestinya...hahaha....

aqeel tu cm aku jerk...amik gmbr sll sign peace...hahaha..bleh jd kawan daaa...

Ummi Eisya said...

bestnye dapat makan2..aqeel nampak dah besar la..makin handsome..

az rina a.k.a jaijina said...

nyum², sangatlah berselera tgok gamba foods tu..aiseh lapalah pulak ni..hubby lambat pulak kuar lunch ari ni, erm..

mamalieyna said...

waaah makanan nmpk best...oooo area situ eh...tk pernh mkn situ..hehe..mybe next time bleh gak ni..if family dtg sini ^_^

tu la kan..kalau guna dslr lg besttt kalau snap food ni kan..

syariza09 said...

bestnya...tingin nk mkn chinese food. lum pernah rasa pong

mommie Tia Zahraa said...

suziey,
ni dah dekat dengan umah kiteorang nih, hehehe, next time leh belanja kiteorang mkn sini yerr..hahaha..
restoran nih pun fav restoran lokman & mak mertua..pau dia lembut giler!! oh, next time ko kena try Ayam Thai or Lemon dia..sure terangkatttt!!!
restoran yg sgt di rekomen..siap ada mini surau yer kat sana.. :D..restoran sup ani utara sebelah tuh pun takder surau..hish hishhh..

Huda said...

butter prawn tu sedap nmpknye :) boleh try bile2 turun kL nnti. eh aqeel cute gak wat peace tu..hehe..

mummy_ayu said...

nampak sgt menyelerakan..yum yum..

atty's said...

laparnya lah kty tgk semua makanan tu ..
kat bangi ada ..nanti harus ler terai

sw33tdarling.com said...

huaarggghhh lapooooo.... nasib baik kejap lagi lunch....!

Amy Syaquena said...

salam..

sukanya tengok boboy dia comel sangat...

adda said...

wow, brape org makan ni suziey.. byknye lauk..nampak sedap2 plak tu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terliurnya tengok gambar makanan..huhuhu

ibuayahdamia said...

pergh...ni makan berdua jer ke?? tapi kalau makan berdua pun ayu percaya sebab kitaorg pun selalu order banyak2, pastu makan berdua gak..unless bawak bibik lah..

just nice lah gambar guna i-phone ni...tapi tak leh lawan guna DSLR lah kan..hehe

Hezesuze said...

wah all menu menyelerakan tekak weols jek...haddooii

Mama Zharfan said...

mahalnya ;)
aqeel sebijik mcm muka u :)

Aku...Dia....&...Kamu said...

kita org selalu gak makan kat sini waktu lunch...maklumlah dekat dgn opis...selalu makan wantan mee ngan kantonis mee.....air kedondong asam boiiiii...sedaaapppp

Fieza79 said...

huwaa lapoorr..sedap nya suma menu tu..harga..mak aii berbaloi agak nya dgn rega tu...

Nana said...

aku penah makan kt kedai ni tp branch lain la
so far sedap2 makanan dia

wantie said...

wah.. butter prawn. nampak cam sedap plak. kalau aku wat sendiri tak dak pun rambu rambu tu.

nak gi terjah ke sana ntah bila ler. nanti la no. kalau diizinkan tuhan.

chugie said...

emm bestnye makan chinese style.. i like!

nampak portionnye memang agak besar lah.. memang sesuai mkn seisi keluarga.

nieda said...

kalau mkn ramai2 mesti best..sesekali belanja besar oklah..
nieda suka juga chienese food. Plg best dim sum..yummy

fa10 said...

sedapnya.. tp mahal jugakan? betul la org kata.. makanan dan brg2 kat Malaysia dah mahal.... kalau nak dibandingkan kat sini la

10 said...

boleh tahan jugak harga makanan kat situ kan... semua nampak sedap2 belaka... jauh lak nk ke sana tu... tgk dari sini je la...

pandai aqeel guna sudu...

Gieyana said...

perghhh sedap jer tgk makanan suma tue...x per, kalau makan brapa rege pon x pa as long as both of u enjoy its..

mama_umar_maryam said...

uhuk2,tersedak lagi,heheheh,aku pon mase mule2 g tersalah order,abis sumer lauk masin,tulah xnk tanye konon phm bahase cine,hahaha

Nia said...

pergh..aku suka betul kalau restoran cina muslim nih. kena betul dgn selera. hehe. gambar2 tu tak guna DSLR kan? aku tgk clear dah, telan air liur dah..hehe

Nia said...

pergh..aku suka betul kalau restoran cina muslim nih. kena betul dgn selera. hehe. gambar2 tu tak guna DSLR kan? aku tgk clear dah, telan air liur dah..hehe

sz | m.s.s said...

gulpppp..
penat dah telan air liur nih cik suziey!!!
hihihiii

sall said...

sgt2 sedap menumu. la....asal xpanggil aku, boleh aku habiskan lauk2 tu..

jom join GA dari http://sallcontest.blogspot.com/2010/10/teka-teki-dik-rizki.html

e.l.i.z.@ said...

alamak..tgk mknn la pulakkk..dh la belum bfast lagi ni hehe

LYaFRINA said...

wowwww.. terliur nengoknya.. semuanya menyelerakan.. terutamanya kailan ikan masin

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedapnya lauk pauk kat sini...hallu2 tak entry baru ke...walau tak de entry baru kita etap jengah sini nak nengok aqeel yang dah pandai wat peace tu...

ALoNa Cintamaniszlite said...

uuuii..tak masuk ler akak kat restoran cenggini, hehe..pikir lebih seploh kali kalo org nak belanja pun. Sian kat org nak belanja tu, hmm..melainkan kalo mengidam tgh mengandung tu..leh ler kot pejam2 mata..kahhh

Suziey; taman tasik kamunting tu kat ngan taman jana. Terletak tepi jalan nak ke Kem Tahanan ISA..
Kucing putih yg akak bela tu..baby lagi. Bkn kucing putih yg suka nak masuk umah akak masa Suziey dtg raya hari tu, hehe.

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio