Thursday, November 11, 2010

dari beach kita ke waterfall plak

Assalamualaikum..

aku rs weekend lepas hari bermain air aka berpiknik la..hehe..after back frm PD..sunday tu g picnic2 plak wth my whole family members..syiok btl berkelah kt sungai plak..g ulu yam jek..specifically air terjun sungai tua..since dh berkurun xjejak ke sana..ye ye je aku terus mencari ulu yam hinggala aku jumpa perkampungan amoi2 kt hulu yam bharu..erkk..confirm terlajak sudaaa..ekke:D rupenye sungai tua tu la tpt perkelahannya..hahaha..lupa sudah:p

aku masak bihun goreng, sambal telur dan sandwhich..my mom masak sambal sardin, nasi putih, goreng nuggets n drummet n telur n lauk2 sampingan la.my sis tlg dia..seawal 830 pagi aku gerak dr umah..tp sesat pnya pasal 1030 gk smpai sana..ekeke..



~BIL n anak2 buah aku n aQeel..~
 ~ini lah abah aku..semakin lama semakin sayu je tgk wajah org tua aku ni..dulu2 muda n kuat jaga kami adik bradik..skang ni dh kurang dh tenaga tu...~


~ni plak mak aku..klu xkenalkan pn korang bole tau kot..sejibun muka aku kan..eh silap..aku sejibun ikt muka dia.ekeke:D yg khusyuk mkn tu ank kakak aku..yg sipi2 ni adik aku..~

~sambal telur..12 bijik telur aku masak..licin..besela sejuk2 kan..lapo ler..ouh minyak2 tu aku biasanya akn cedok n buang before mkn..korang buang x klu nmpk minyak bergenang camtu? besela time tumis tu klu xckp minyak xsedap..hehe~

~ni kek besday BIL aku..a nite before kami celebrate..ala small2 event jek..dh tua2 xyah grand2 mcm budak kan..hehe:p kek pn beli dkt king jek..xde SR nya..tp klu kt king..kek ni the best la..mmg sedap~

~bihun yg aku goreng..ala simple2 jek..nothing spesel..xyah minta resipi..hahahaha~

~sume org dok melayan bdk berdua ni main air..n pasir as well..~

~ayuyun heran je tgk keje si aQeel ni..kretip:p~

sejak bila tah nk masuk ntrance ke sungai ni kena bayar..satu kepala rm1..hmm ingt nk investigate gk legal ke dia collect ntrance fees tu..nk kata bersih..xjgk..tandas toksah ckp la..xlalu nk masuk..klu pegi lagi skali aku nk soal siasat la..time ni lebih kpd excited nk picnic..hahaha..

ok tu je..xbyk sgt gbr..bz gossips ngn mak n kakak aku smbil makan..tu yg feel tu:p

p/s: aiyak..esok kena g PD lagi..tp utk teambuilding..bkn main khemah2..ekeke:p

33 comments:

MrS. F!zA said...

cekci la ayuyun tu :p

ye minyak tu kalo sikit masa time tumis mmg tk sedap.hahahaha jadi pas dh masak harus cedok buang..hehe

aah la seJIBUN!! mmg masuk msin fotostat pstu kuar ni tu yg sama :p

Ciklinn said...

hasil tembakan kamu bikin ciklinn pun nak cari air terjun nih... hehhe

ciklinn pun sama.. bila tgok muka abah sayu jer rasa...

Huda said...

bestnye kelah kat sungai :) dah sejuk2 tu mmg lapor la kan..nyum3..

mama_umar_maryam said...

kitorg pon igt nk g waterfall mgu lepas tp asek ujan je,sejukk

sz | m.s.s said...

auuwww...nmpk "muda" la mak suziey...macam "kakak" plak ;)

Mama Zharfan said...

dh lama me tak mandi kat waterfall nii

chugie said...

bestnye berpicnic!

ala.. cedapnye makanan itu.. owh, kek itu.. cedapnye!

Jamiel said...

Best nye..
Banyak lak tu makanannya..

mEiZ SHA said...

oooooooo
bestnyer mandi sungai..:)
ni yang nak g mandi manda nie..;)

mEiZ SHA said...

oooooooo
bestnyer mandi sungai..:)
ni yang nak g mandi manda nie..;)

Iman's Umi said...

rm 1 okla, Sabtu lps sy g sg.congkak...msk rm1 per kepala tu kira okla, ini bwk msk plaastik kena charge singgit...hampeh sgt...seb baik 1 plastik je bwk...lenkali isi beg blk kg semua senang...

wantie said...

tak abih abih ngan pasir ko ni aqeel. cute jer bila wat tangan peace tu.

epy bezday utk BIL ko yer.

ALoNa Cintamaniszlite said...

erm..bihun goreng tu..simple tp nampak sedapppp je.

Eh..masuk situ dh kena bayo?? biar benar? kalo dh tandas tak terjaga..kena bayo wat hape?? Takkan bayo pasal guna air sungai kot?? kahhh..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lamanya tak berkelah .anak2 mesti seronok kan.makanan pulak lazat..perghhh

Sidratul Muntaha said...

aku jenuh cari yuyun tu..
seb abek ade...
aku terinagt lagi time amik gmbo kat genting,awek tu mesti nganga mulut

INTANKUTERPILIH said...

wow...kek tu menawan betul...

cute je aqeel pakai swimming suit...

Nad @ MamaZakwan said...

mggu berpiknik2 la aqeel ye?heheh..seronok la dia.. :)

mamalieyna said...

terjahan xpres...

weei best...dh cdang2 kt en suami, ahad tu nak g sana, tp huhu..takde kwn..bertiga je cam takbest...huhu..pepun nak gi gak aa next time!

auuu ayuyun cekci..aQeel encem! ^_^

ooh rindu mak!

mama rifQy said...

best ngat! aqeel yang sheksi!!hurmm!!wa,...tetap shumei

mama tisya said...

lama tk p ulu yam...rsnye sejak ada tisya tk de lg p ulu yam

slamat teambuilding..smp ahad ke??

wei nanti kita bachelor party lg..kita pekena set lobster tu..nmpk mcm menarik je kn

firahadifa said...

wei.. datang sini buat bachelor party !! bleh makan lobster sampai kuning kaki!

atty's said...

sonok g picnic kat sungai..bawak lak bekal..

kty pun buat cam suziey ..kutip minyak tu buang..lapar lak tgk sambal telur .

zura@iwan said...

wahhh..dr laut ke sungai.....sonok korang..kira miggu men air la ek...tp tgk mkanan tu time mndi2 sungai ni lapar kan...hikss

Gieyana said...

mmg best kan picnic camni..family akak aku pon suka picnic cenggini gak...besttt!

A'aa la kan..sayu jer bila tgk owg tua kita..byk keringat diaorang dikeluarkan utk membesarkan kita smpai skrg kan!huhu..sedeeyy la plak!

CuTeMiUt78 said...

wah.. seronoknya... meriah gitu

fa10 said...

betoi la... copy paste muka mak!
so x payah nak imagine mcm mana muka u 20 tahun akan datang... maintain ayu

Hezesuze said...

adeehh teringat lak thn lepas gi ulu yam pestime jumpa bloger cik wanie...

jom kita berkelah sama nak hehe

MiJa said...

lama giler x ke situ~
apaka?kna bayar dh eh?ish ish

wpun simple tp menu ko tu tetap nmpk menyelerakan! ish...sedap pulok sambal telur tu..

cha said...

ulu yam, dkt je ngn rmh my MiL tu, Hulu Langat. belakang rumah sg congkak. hehe.

Farra Dhelina said...

ye mmg sama muka akk dgn mak akk..1st time tgok masa bloggers day dulu..dh blh agak itu mak akk..putih..no wonder la akk pon sama... :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedapnya santapan itu...nyam2 happy je aqeel dapat mansi sana sini

Nana said...

wow beznye aku mmg suke aktivit2 mandi manda ni

ibuayahdamia said...

bestnya xtvt mandi manda cam ni...

tapi ayu tak minat lah waterfall...anak2 pun sama..lebih suka pool ngan beach..hhehehe

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio