Tuesday, November 16, 2010

it just my 2 cents..

Assalamualaikum..

well..mcm biasa..smpai opis je g jln2 sket mane2 umah yg sempat..then bila dh mula buat keje automatic mood pn merudum utk bw lagi..hehe..ape penyakit daaaa:p

actually just nk sincerely advice to all my lovely readers cum frens..aku tgk semakin hebat dan byk sgt org buat n3 pasal pakcik yg sorang tu dgn pendedahan cinta syyy dia tu kan..mula2 aku baca..aku xamik port sgt..tp bila smkin byk siri2 dia n org plak semakin ramai buat ulasan....so aku rs..something wrong..bg aku..biarla dia nk buat pendedahan brani mati ke..ekslusif ke..tp kita pn bole nmpk terang2 terangan ape dia buat tu xbtl..kesahihan cite pn kita xbole nk confirm..tu antara dia dgn Allah je la..so aku rasa xyah la kita tlg sebarkan ape yg dia dh buat tu dgn n3 beserta link dia skali..aku rs xpatut..ape yg distorykan ckp mengaibkan dan mendedahkan aurat si polan..even si polan tu pn ade salah tp tu biar Allah yg tentukan..so pls yek..jgn la kita tergolong sama dari kalangan org yg menyebarkan fitnah/membuka keaiban org..adalah berdosa besar kita membuka keaiban seseorang tu kan..secara langsung atau tidak..dgn bg link utk org pegi baca n tgk story tu..ia merupakan sumbangan secara xlangsung kpd perlakuan munkar tu..

it just my 2 cents anyway..klu ade yg terasa hati n xleh terima teguran ni..aku minta maaf ok..its up to u..aku cuma rs bertanggungjawab nk stop kan bende2 ni dari merebak especially to those my luvly frens :)

salam aidiladha.. :)

p/s: ok perlu smbung buat keje..what a hectic week.. :(

27 comments:

mama tisya said...

mmg tgh hangat ...byk gk blogger dk update entry tu smlm...

apa2pn salam aidiladha

mama rifQy said...

aahh la kak suziey.na mmg tak tahu sangat sal tuh..macam pelik..better dari kite pk macam2.pk bukan2.buat andaian itu ini..kan>

salam aidiladhaa dari MamaIqy =)

nieda said...

betul tu,

gee ryder said...

pakcik mane pulak ni??
Oh takpela..nk amik tau hehe

wa kaljis said...

Semoga org sekarang dah matang untuk berfikir. Biar dia terjun dengan labu-labunya.. Mendedahkan aurat org lain tu mmg salah dan menyebarkan dosa berpanjangan.. Kononnnya pendedahan cinta syyy.. tp dia tu sebenarnya merosakkan imej org lain, mengaibkan insan lain.. Biar Allah SWT yg beri balasan pada dia yg tak sedar diri tu.. huh.. (marah bila tgk blog dia).. :)

mamalieyna said...

betulla suziey, sana sini org dok citer..alahaaai eina drpd taktau terus terasa nak ambik tau..hish la perempuan..huhu..hope ianya di STOP secepat mungkin!

Salam Aidiladha! me pun bz la huhu..

eT said...

btol tuh...
kite pon jgn ls sebok2 nk bukak aib org..huhu

nyway...Selamat Hari Raya Aidiladha...

chekna @ mama ziyad said...

setuju ngan u..... baca jugak entry uncle tu.. tp xkuasa nak buat entry pasal gosip ni.. tah betul ke tidak.. apa motif dia pun pendedahan tu pun tah le... nak naikkan rating kot..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tulah.membuka aib orang tu ajer.

selamat hr raya jugak.. tak sbr nak balik niii

chugie said...

setuju gak!

fikaryna said...

sabo je ler..ada benda x yah layan..

banyak lagi bnda lain yg kita nak pk..

apa2 pun..selamat hari raya yer..

fikaryna said...

nak sambung lagi..ada org banyak paten..dan suka wat citer2 macam2..macam kata suziey..2 antara dia ngan Allah..

momguess said...

aku dh baca cinta syhhhh tu
biar lah die

Farra Dhelina said...

betul tu sis..

mummy_ayu said...

tu la..ayu pun baca gak..tapi no komen la..just baca jer...

Ain said...

ain pun ada baca pasal ni 2 hari lepas, sian tuanku aisyah....

apa la motip unclesseekers tu agaknya...huhu

Dee said...

sis..dee baru tau smlm..dee baca je..without commenting anything..or buat entry..entahlahkan..org ni mcm2..

Adyshariz said...

actuatly suziey, aisha pon x amik pusing hal ehwal manusia yg suka bukak aib sendiri mcm unckelsick tu buat..bila ada yg buat link entri mcm2 cara, of coz ai pon terhingin nk baca, bila dh baca mcm klakor pulak unclesick tu ye.. true.. batter tak yah linkback ke entri tuu..kesian siot, kalau kene btg idung sendiri, x tau camne nk buat.. unclesick tu punyalah happy ramai msk blog dia skrg, aku rasa camnak tenyeh je muka dia ngan penyapu..hehe..udah..udah la teman-teman semua..btui cakap suziey ni..aku sokong

Sidratul Muntaha said...

dah remove...
beselah tgh marah trus lupa..

sWeEtdARLiNG said...

yess dats right.. even nak komen pun aku tak berani, takut tersalah komen, berdosa.. sebab kita tak tahu cerita sebenar...

tapi....
keypo ttp kena keypo..! ahaks!!

www.sw33tdarling.com

INTANKUTERPILIH said...

thanks suziey kerana menegur..dah remove pon entry tu...

Hezesuze said...

akak baca jek ...huhu

Mama Zharfan said...

me sokong entry u ni suziey 100% :) me tak de nya nak bazir masa baca entry gitu.hampeh

atty's said...

kty pun just baca..nak buat entry tak kuasa..sbb blog kty hanya citer pasal kty je..tak citer yg tade kaitan ngn kty .lagi ler org yg kty tak kenal sapa pun..

Ummi Eisya said...

stuju..walaupun aku tak taahu kes ape..

Gieyana said...

aku langsung x tau menahu..lebih baik dr x tau dr busy body kan..aku sokong ngan cr ko nie..:D

wantie said...

aku langsung tak tau menahu ttg ni. hiksss..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio