Tuesday, November 2, 2010

popia crabstick sedap tp bisa membawa bencana

Assalamualaikum..

ok jgn gerun dgn tajuk di atas..hehe..korang msti ingat kisah malang yg menimpa diriku ini last month..ala pasal kena minyak panas tu..kejadian tu berlaku sbb aku nk goreng popia crabstick ni la..tetiba je dia meletup..haih..ngeri bila ingt balik..

aku sempat rs 2-3 btg yg dh digoreng..tp sgtla kepingin mau mkn lagi..tp fobiaaaa giler nk goreng..haaa byk tapi kan..ekeke:D so lastly aku decided order je ngn tauke popia crabstick ni..nama dia ejan..mama kpd lyna :) sabtu hr tu..tgh beli sesuatu di KL PhotoG Festival..sempat jmpa dia jap..dia dropped by je pass popia tu..hehe..skali 5 bungkus aku order ok..hehe..n alhamdulillah TIDAK MELETUP!! ouh sgt suka :)

murah je popia crabstick yg ejan ni jual..20 batang cuma RM3.50 jek..mmg berbaloi2..sedap giler mkn panas2..rangup..dan selamat digoreng..maybe kesilapan aku dulu adlh aku rebus dulu crabstick tu..so air dlm crabstick tu xabis kuar..n dia kuar dlm minyak..so klu dh percampuran minyak panas dan air..pepaham je la


~see..dh tinggal 4 bungkus..sebungkus lagi tgh goreng :D~



~taraa..dh goreng..cantik je kan..hehe..~

klu korang pn teringin gk..order je..dia ade buat delivery yg dekat ngn umah dia..area putrajaya..n ade lg few area la..g ler melawat blog dia.. :) ni kena minta komisyen ni..ekeke:p


44 comments:

MRS. K said...

masyuk ejan pasni.. hehehe.. chaiyok ejan

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..menarik..nak try buat jugak laa :)

MrS. F!zA said...

kita penggemar popia basah..kalo goreng kurg cikit.. hehehe

ngeri kan kalo igt balik kes2 meletup time masak ni..haishh muka plg takut tu..

syariza09 said...

ooo.....ini rupanya..mmg nampak tertarik & sedapp. kompem ekk yg ni x meletop, sy nk oder ni

cha said...

kat kedai mana ada jual? nak terai ah, pasang perisai masa nak goreng, hahhaa...

::Mamalyna:: said...

suziey, akhirnya tokey popia tersenyum ceria dan fuhhh lega!!!!
tq sudi order.. sori sangat2 coz tak sempat nak chat lama, main pass by jer..hehhee...

**sHiKinn** said...

oh crabstick ni leh dibuat popia eh..ok boleh cuba buat tp takut la pula nak goreng sb takut jd cam kak suzie..ehee..

my-niezzareena said...

saya suker wat sendiri. hehe... terlebih rajin nak gulung popia tu. tapi wat kecik2 je, potong dua crabstick tu.

masa mula2 wat dulu pun saya rebus dulu. lepas tu.. hazab! hahaha

lagi satu kalu mau cuba, gulung sosej plak ngan kulit popia. sedap!!!

mummy_ayu said...

wah..yum yum...kenangan goreng popiah crab stick...

mommyYen said...

wowo..nice..

cik puan akish said...

agak2 kalo dr jb yg oder ok kah,,=)

momguess said...

aku tgk pun dh terliur
krup krap krup krap

~~@lyci@~~ said...

cam best jer nmpak.. area putrajaya?? nak order lah..

zura@iwan said...

wahhh...kasi aku satu bgks..hehe..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sedap bangat...ni nama nya resepi makan tuan...sian suziey time kena ari tu...tapi sedap tau resepi ni...kita nak try la nanti...

MiJa said...

menarik juger...
siap ade poslaju tuuu..
cam menarik jugak ni,asal online shopping jer mesti OK!

Fieza79 said...

sedap nmpk gaya tu..tk penah lg merasa...hurmm kat mana nak cari kat sini ehh..hehe

Rinna said...

Wahh cam menarik jer crab stik nie.. :)

Yan said...

x penah makan..
tp klu spesis2 popia ni mmg ai like

ibuayahdamia said...

alamak...serius tak pernah makan lah popia crabstick ni....selalu makan popia otak2 jer..hehe..

wah bagusnya ader delivery services...agak2 kalau order dari johor, sampai tak popia bisa tapi sodapp ni???

Gieyana said...

Tgk sedap jer..nk gak!hehehe

Mama Zharfan said...

nak order gak lah..thn dpn :)

mama rifQy said...

bestnyerr..me kat TRG!hahhahahaaa

Jamiel said...

kegemaran ni..

lily azliyana @ mama zara said...

ooo..yelah tuh..agaknye sbb suziey rebus dulu tu yg meletup2..tp yg kali ni nye popia mmg menarik sungguh lah..tk pernah try popia crabstick nih..leh cubelah..=)

Liza said...

Wah, macam sedap jer. Area PJ ni dia mau ke hantar?

adda said...

wow yummy.. rasa cam nak tolong makan aje hehe

nieda said...

aduss...sedapnya popia crab

mamalieyna said...

waaah makin laris popia ejan nnti ni..hehe..! sedap eh..kita bukan penggemar tp kalau org hidang, makan jer...lalala..^_^

atty's said...

buat org lapar tau suziey nie..

wantie said...

putrajaya nun... jauh la pulak. tapi nampak cam sodap jer. makan petang petang sambil minum air teh... pergh...

kalau kat kg leh makan wah pokok asam ramai ramai.

AkMa said...

menarik & tertariknyer..murah lak tuhh..emememme

...etiey erywan♥ said...

memang sedap... huhu.. ai pernah dapat yg kawan bagi. tp itulah bila goreng melentun- lentun nasib baik tak melecur...

intankuterpilih said...

gambo mkn lagi..oh tidak!!!

aiDieNa said...

Wah Ejan.. ada live testimonial nie.. hehehe.. semoga dari crab stict kecil²an membuka sebuah kilang.. hehehe amin...

Hezesuze said...

owh mmg sedap..dah order 100 tapi dah abis dingap oleh anak2 akak..so mmg nak order lagik nie huhu

ALoNa Cintamaniszlite said...

terbayang kerangupan kulit dan kesedapan isi dlmnya..ngee

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

suziey, cuti ke???tak de entry baru pun ari ni...bowing la tak de terjahan dari suziey.com

sz | m.s.s said...

hehe..
sejarah crabstick ni...

mama_umar_maryam said...

tgk crabstick ni,tingat kt sata frozen kulit popia aku yg blm digoreng,hehehe

Anonymous said...

ha, I will try out my thought, your post get me some good ideas, it's truly amazing, thanks.

- Mark

fa10 said...

ermmm... sng jer nak buat ni tp crab stick kat sini ada white wine, colour merah tu pulak guna binatang apa ntah... x jumpa lg yg meyakinkan hati

e.l.i.z.@ said...

nampak mcm sedap la...ni buat perut lapar ni hehe

Nana said...

wah menarik ni bole try buat ni

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio