Thursday, November 11, 2010

seafood @PD

Assalamualaikum..

before back to KL.nk try la seafood..mmg xsure which seafood is the best..so kami just pilih yg mane menarik perhatian la..seafood yg kami g ni signboard dia besar n location dia agk ke dalam..kami just survey la klu ramai org means ade 2 risc...samada tpt tu mmg btl2 sedap sbb org sanggup masuk dlm utk g restoran tu or so-so sbb sume org pn 1st timer n berfikiran sama mcm kami..ekekek:D so korang rasa which 1 yg kami kena? kita layan gbr dulu :)


~aQeel mmg lembik giler dh keletihan main pasir seharian..tunggu masa nk lelap je tu..tp sempat lg order air carrot susu..haihh..~

~dh mula belayar..~

~ikan pari bakar..~

~'cekodok' sotong..sotong goreng tepung actually :D ~

~seafood tomyam...serious xde rasa tomyam..tomyam harusla masam2 kan..ni more tu mcm rasa kuah sambal..pedas jek..hmmm~

~kailan ikan masin~

~telur dadar kosong~
~aQeel punye carrot susu~

overall..kenyang la jgk kami mkn..syukur rezeki..yg paling sedap n menepati citarasa kailan ikan masin n telur dadar tu..huhu..so korang rating la sdiri ek..

p/s: nama dirahsiakan..xbaik tutup periuk nasi org..mgkin ade org yg bole terima foods ni as sedap giler.lain org lain tekak dia kan :)
p/s: agk segan jgk nk snap sume foods tu..everytime snap jek..sume dok pandang2 jeling2.aku rs most probably sbb speedlight kot yg buat dorang trkejut..tu yg dok usha2 kami jek..haihhh

24 comments:

Huda said...

hehe..tgk gambar dh ok :) tp so so je ek..xpe3 nx time p nasreen lak kat jalan nk p teluk kemang..

Fieza79 said...

nampak mcm sedap tp tak menepati rasa ehh...nasib la kan makan kat tmpt yg belum familiar ni...kdg sedap kdg dpt yg tk sedap giler...hehe jnji kenyang kot..?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ha...ha...blogger yang tegar...pi sana sini mesti nak snap2 kan...samalah kita sampaiorang sekeliling pandang2...nge...nge...sian aqeel sampai kepenatan...mesti dia gembira kan

nieda said...

biasa2 je lah food dia.. tapi gambar tu buatkan nieda terasa lapar. cantik dan tertarik

...etiey erywan♥ said...

adoiii....bestnya sotong celup tepung tu. meleleh ;P

MrS. F!zA said...

omak aih terliur tgk ikan pari bakar tu..yg nmpk lg sedap sebab cili2 dia tu.. kita mmg hantu masakan pedas! arghh tak tahan

dh dkt sebulan tk mkn telur goreng.akibat telebih pntang :p

mama tisya said...

naper ko panggil cekodok sotong???rupa mcm cekodok ke sotong celup tepung tu??aku kn tkleh view gmbr tu psl tnye

org pelik kot tgk ko snap gmbr guna camera dslr...heheheh

[-suziey-] said...

hmmmm..jgn terpedaya pada sambal ikan pari bakar tu...sambal dia rasa asap..mcm hangit kot..mmg spoil la rs ikan tu..

sotong tu lebih tepung je...mcm cekodok tepung pastu ade ank sotong kt dlm dia..huhu

az rina a.k.a jaijina said...

pd kat manelah tu? balik kg nnti boleh pegi test plak..

betulkan suziey, kite kalau nak senap gamba makanan kat kedai sgtlah segan..ramai sgt mate² memandang..nak² camera compact aje, hik...

cik puan akish said...

vaaa..va..va....syioknyer makan sepud...favvy ai tuhhh!!!yummeh!!!

UmiDAnisH said...

huhuhuh... tgk gambar menyelerakan tp tak tahula rasanya ekk.. huhu takpela, yg penting ku masih berpantang lagi dari semua makanan camtu n sangat2 la terliur dek gambar yang mu snap nampak cantik dan meleleh...ekeke

Farra Dhelina said...

hya blogger tegar saje yg memahami erti lighting cmra! hehehehe... nk wat cmne..dh tegar kan...

mamalieyna said...

ohho..pandai2 la kitorang rating eh camno bestnye tmpt tue..ngee..

oooh sampai terlena itu dak tecik! huhu..cian dier penat eee...

oooh bab2 snap pic makanan, mmg sogan eden pun, dah lak camera besar gedabak tu kan..hehe..hanya 'kita2' je mamahami.. =P

Hezesuze said...

kesian aqeel tdo kepenatan smbil uols menshekik huhu

trliuh sudah!!

atty's said...

tengok gambar..cam shedap je semua food tu ..huhuuhuuh..lapar...

wantie said...

memang tak suka ar. bila minta sotong goreng tepung dorang wat cekodok sotong. Banyak gak kedai makan kat sini wat cam ni.

Last geram, balik umah buat sendiri baru puas ati.

Sian aqeel, memang nampak sangat muka letih dia tu.

cha said...

tetap kecur liur tgk gmbr mkn tu, harusla org pandang, mesti dorg ingat wartawan jln2 cari mkn :D

Mama Zharfan said...

pic sgt cantik..
cian aqeel penat tu :)

Ain said...

kalau boleh waktu snap tu nak jer pakai topeng kan....

huhuhu.....

sungguhh tak selesa kalau ada jer mata yang memandang....

sWeEtdARLiNG said...

pergghh gambar makanan memang mantop meletup... betul2 depan mata tengoknya.... nasib baik baru lepas makan... kekekekeke


www.sw33tdarling.com

Ati Masrif said...

nasib telur dadar dan kailan ok yek..tu penting tu..hehe

Nana said...

adei..mmg btol2 menduga puasa aku arini huwa..........

mama rifQy said...

Terliur nyerr na tengok!

kak suziey! aqeel nih mmg rupe akak ekk!!

ibuayahdamia said...

alahai...segan erkk..ayu pun kadang2 segan gak..terutama ayah damia...sebab tu kadang2 snap pakai handphone jer..

kat PD memang susah nak jumpa seafood sedap2...ayu suka makan kat restoran apa ntah nama dia tu..restoran dia macam dalam taman ..eksklusif, dengan ngan petronas dan pasar malam PD...

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio