Friday, December 24, 2010

alhamdulillah..rezeki di hari jumaat..dpt mkn macaroon di bachelor party

Assalamualaikum..

panjang plak tajuknya..hehe..alhamdulillah..akhirnya dh dpt rasa macaroon..tq utk pembuat macaroon berjaya aka nett..mmg sedap rupenye yek..serious mmg sedap..xde la manis sgt..ok la..just nice utk jenis manisan kan..

ok macaroon ni as we know kuih egnlish la..rasa dia crispy diluar tp chewy di dlm..klu mkn tu mcm kuih bangkit..crispy bila gigit n masuk mulut dia mcm melty n chewy..sgt sedap..tgh2 tu filling dia..variety types of feeling..nett bg ni stoberi filling nutella :) okla layan je gbr bachelor party ni yek..dianngotai oleh nett, amy, ayu & aku ler :D

 ~gbr blur la plak..iPhone la katakan..mcm nk soh tukar je dh..hehe~

 ~hehe..puas hati dpt macaroon..klu sape nk rasa bole order dr nett..murah jek dia jual..nett..jgn lupe komisyen aku ok..ekek:D~

 ~kami yg bertuah dpt macaroon free..hehe.kesian amy macaroon dia jatuh ke lantai sketul..rugi rugi..seb bek la hr tu dh dpt macaroon free kt harrods kan..hehe.~

 ~our friessssss..~

 ~nett silap order..dia pnya paling kecik..kesian nett..terpedaya dgn gbr yg nmpk beso..hehe..~

 ~burger yg xde kesan gigitan tu jgn terpedaya ianya masih belum dijamah ok..dh tinggal separuh tu sbnrnya..seb bek xabis dia ngap..klu x..xde bahan bukti..hehe..u know who u r babe..hehe:p~

 ~erkk..abaikan makhluk yg dibelakang tu..yg ala2 dracula celup..huhu~

 ~ayu n nett..mmg ayu kamu berdua..~

 ~ amboih amy..rakus btl kamu yek..~

 ~tu bukan passcard or ID card or kad pekerja kami yek..itu adlh kad mini jemputan ke besday party imran ank nett..pyjama party lagi..aku dh ready dgn baju kelawar..ekeke..pengsan:D~

 ~ok dh abis mkn dan bergumbira di burger king..kami berposing sakan plak di sekitar MV..gbr byk dlm kamera amy n ayu..nnti tgk kt blog amy n ayu je la ek :) ~

~comel nye bear biru itu..hinggakan tuan blog bergmbr ngn dia pn dpt aura comel..dh la sedondon..ekeek:D~

p/s: alhamdulillah..kenyang..hari jumaat hari bachelor party..hehe..maklumler lunch hour lama..so mkn sambil beramas mesra gitus..mengeratkan hubungan persahabatan..ecewah:p
p/s: ade yg tnya kami ni mmg geng sblm ade blog ke...jwpnnya TIDAK..aku kan peramah..kami kenal melalui blog..aku jmpa amy masa blogger gathering kt TT, jmpa ayu plak masa blogger famili day kt TP..nett ni jmpa masa 1st bachelor party..ade chemistry di situ yg buat kami rapat n so called dh lama geng..hehe :D

28 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sonot kan jumpe kwn blogger

ooo org tu buat eh
yg sy tahu benda tu manis tu ade blogger beli kat KLCC..tak sure kedai ape..
tapi maybe dia bkn jenis mkn manis2 kot sbb ade jugak org lain cakap tak manis pon
ikut tekak memasing.ehehe

mummy_ayu said...

sgt seronoks kan....
aku pun baru ciap..gigih nak siapkan hari ni gak tapi amy lagi banyak pic la..aku pun sambung cikit lagi minggu dpn..jumpa ahad nanti..kita posing lagi..
he he he...

cik puan akish said...

sweet aje korangkan...mmg seumur kah sume itu...yg kite tau...suziey aje yg sebaya kite...

maslinamansor said...

sedap ke suziey benda macaroon tue. Teringin nak try

[-suziey-] said...

maslinamansor:

sedap banget..for me yg nett pnya ni ok..xde la manis giler..manis mmg manis la sbb dia jenis manisan english..tp xde la giler..hehe..sedap..

[-suziey-] said...

rose:

klcc tu kt harrods ade jual..mahal..6 ketul rm15..depends cara buatan kot..hehe..sbb susah buat macaroon ni..

[-suziey-] said...

mummy ayu:

hehe aku dh baca dh..aku mls nk simpan..nnti basi..ekkek:D

ok ahad ni kita jmpa posing2 lagi ok..

[-suziey-] said...

cik puan akish:

saya paling muda..hehe..ayu n nett tua 2 tahun dr kita..amy xsure..rsnya amy tua 3 tahun dari kita kot :)

Fieza79 said...

aduhaii beronggeng sakann ye korangg...mcm2 aksi ada ye..best dpt kwn satu kepala mcm tuu...

Farra Dhelina said...

suka bege akk, kenyanggg! hiks..

bj klawar?? jadi ke?? ekekeke..

mama_umar_maryam said...

gambo errynn tu aku tgk mcm dah xsabo nk 23cm je,hahahahahaha

mama tisya said...

aduhai cpt tul pecah rahsia:-p tkpe2 org tk perasan kot..hahahaha


ye2 aku paling tua tp maintain sebaya ngan suziey..ye ke aku paling tua bkn nett??hahahahaha

bila ms ko posing ngan ayu tu?

sz | m.s.s said...

eh ada suziey kat bear tu ek...kikikiki..feeelll blueeeeee...

e.l.i.z.@ said...

hahaha mmg muka rakus tu kekek

alamak..terliur la pulak tgk burger king

mama tisya said...

dtg lg komen..ayu la tu snap gmbr aku camtu yg nk ngap burger..aduhai tu yg gelak sakann....

yg gmbr ko & ayu kt cermin tu aku tgk lg skali gmbr bwh tu mcm bersambung ngan tgn ko tp tiba2 lengan pendek...ehehhe

nieda said...

cayalah...melalui blogger pun dpt member kamceng..nilah yg bagusnya

Hezesuze said...

aduaaiii masih tak pernah rasa lagik makanan itu huhu

fa10 said...

bila nak jumpa blogger yg ada chemistry mcm ni ni?
best, best... moga ukhuwwah berkekalan

alfa juliet said...

percaya tak? aku tak pernah try macaroon ni lagi..jakun u

mummY2Y said...

finally.. berjaya gak i bw kat suziey.com wat pertama kalinye.. giler ar 1st time ni.. masuk2 jek bachelor party katanye...jeles wei! pastu dpt jemputan pyjama party lak..adoyaii lagi la jeles.. aci x klu nak soh dia jemput..hua hua hua

Cik Jue said...

party bacelor memang meriah....jumaat je korang mesti beronggeng ye..seronok tue..kalau boleh join lagi best

Nana said...

aku ingtkan beso la macaron tu..comei je ek

MamaYatie said...

suziey,mintak maap tanya..mmg perak sket saya ni..macaroons tu type of kueh ker? lebih kurang mcm apa rasanya yer..tak pernah dengar nih!huhu

mekchu said...

make sure bj kelawar tu tak koyak part lengan tau.. mmg semua pengsan tak bagun2 nnti.. hahaha..

mama tisya said...

aku dh update entry ngedate jgn lupa tgk ye:-p

wantie said...

dapat jugak ko merasa macaron yer suziey.

Iklas nak bagi tau ni. bila aku tengok tiap kali ada jer bachelor apa papa pun. memang ku nampak ko meriah tul. memang happy jer ku tengok.

Kat depan pc ni pun tersenyum senyum tengok ko. cute jer.

mama rifQy said...

na kagum sungguh la ngan persahabatan korang!!seriusssss!!

ibuayahdamia said...

cam manalah rasa macaron tu yer??

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio