Tuesday, December 21, 2010

daun saderi

Assalamualaikum..

last weekend lunch kami kampung style..mkn ulam2 cicah smbal belacan menyengat..hubby mkn daun ape tah namanya..ala yg jenis daun kecik2 tu..aku xreti mkn ulam2 jenis daun ni..so aku pilih kacang botol..tu je yg aku pndai mkn n bole mkn..hehe..

tgh syiok2 mkn..bole plak aQeel ckp.. "mcm daun saderi wonderpet " ..aiyakk..xtau nk feeling camne..


haihh..serious xterpikir aQeel bole pk camtu..hehe..tp mgm btl la..jenis batang kan..ekek:D

28 comments:

MRS. K said...

saya ni mmg tak pandai makan ulam segala.. tak leh terima masuk lam tekak.. huhuuh.. tak awet muda la camni

Sidratul Muntaha said...

ahhahaha
adei..sakit perut aku gelak...
maybe dia ingat asparagus kot?!
huuuhh
ke aku yg silap..
ehehhe

zura@iwan said...

aku pggil kcg kelisa ni..hehe

eT said...

hehe...cam wonderpets makan daun saderi...chumel jek...tp me xmkn..:p

Ieda Al-Habsyi said...

hehhehe! bdk2 ada je imaginasi mereka :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wonderpet yang diingatnya..hehehehe.comel ajer.

az rina a.k.a jaijina said...

wonderpet kan dorang suke makan daun saderi kan, ekekeke..

Jamiel said...

Nak ulam balik kg..
Nak shopping boleh buka B to B Collection kat facebook..

Nadiah Sidek said...

kena beli celery tunjuk kat aqeel ni..nnt baru dia tau yg mana yg wonderpets duk mkn tu. hehe..

Farra Dhelina said...

hahahaha aqeel aqeel...

momguess said...

hahahhaha
feberet aku ulam
tapi xpnh terlintas ni daun saderi wonderpet!!!
muahsss lah aqeel

Hezesuze said...

entah nape tak suke makan kacang botol huhu

wa kaljis said...

kacang botol hehehe... Sedap diulam bersama wonderpets hehehe..

Dee said...

yg kecik2 tu ulam raja ke sis..

saderi wonderpet tu sedapkan..hehehe..

mama_umar_maryam said...

tu namenye pemikiran saling berhubung,hahahahaha, bijak aqeel ;)

ALoNa Cintamaniszlite said...

amboi aqeel..

Suziey kena bgtau ler sayur2 & ulam2 yg ibu ngan ayahnya makan pulak, hehe..
Takde ler dia tau apa yg wonderpet makan aje, ngeh2..

akmafaizal said...

daun kecik2 yg husben makan tu daun saderi juga namanye. kacang botol ni pun husben saya suka makan.

saya tag suziey utk join ga.

Fieza79 said...

kacang botol a.k.a kecang kelisa...hehee sedap kalau goreng dgn cili blend...maveless.!

ZanaNordin said...

cicah sambal belacan sedap nie.......

Atia Adina said...

pandai sungguh dia....pengaruh wonder pet nih

mamalieyna said...

hahaha...otak kanak2 bila berfikir, jauh menyimpang tp hehe..bleh diterima akal..ngee..bijak2x..^_^

Ummi Salsabila said...

Bgus wonderrpet influence bdk2 mkn vege..;)

sis,Jom sharing bout iPhone at my entry since you're iPhone user too ;)

aiDieNa said...

Budak² sekarang cerdik²... :) Nie bleh geng ngan my gurls nie.. aper yg penting?? KERJASAMA!!

Mama Zharfan said...

me kalau vege yg mkn mentah, me cuma mkn timun btg + salad ajer heheheh ulam me tak suka mkn

MamaYatie said...

sedapnya kacang botol tur...goreng pun sedapkan!

agaknya aqeel tngk maknya pegang dengan penuh gaya ala-ala wonderpets kot...hihi

e.l.i.z.@ said...

alamak..eli pun x makan gak ulam..sayur pun memilih apatah lg ulam..

wonderpet pun bdk2 ni tak tgk huhuhu

AiN5zOL said...

hehehehe..
cepat btul akal die bfkir...:))

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ha ha kelako la suziey ni kita memnag suka makan ulam ni sedap tau kalo dicicah dengan tempoyak

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio