Tuesday, December 14, 2010

eagle ranch resort PD

Assalamualaikum..

haih..basi dh ke cite ni..ahaks..actually just nk review resort yg kami stay ni..resort ni mmg sgt sesuai utk buat teambuilding or family day..coz byk outdoor activities blh dibuat..tp klu nk bw ank bini bersantai xyah ler..better g TBR or mana2 hotel dpn laut..barula rest mind ngadap beach kan..hehe..coz resort ni jauh dr beach..agk jauh ke dalam..

 ~the entrance~

 ~goodies bag frm TM..~

 ~surprisingly..it was a dustbin ok..sgt cantik..ouh ye..resort ni pnya landscape sgt la cantik ok..mmg cun..kemas bersih n tenang..~


~ok ni jenis BW..xingt plak acronym dia..hehe..2 tingkat consist of 2 rooms..kecik bilik ni..siap ade loteng..utk berdua je ok la kot..rate RM150 per nite~


~ha ni dlm dia..tangga tu utk ke loteng atas tu..ala kecik jek..bole la bentang tilam utk tido dlm 4 org..aku dok bilik ni..huhu~

~ni jenis teepee..sgt cute kan..mcm red indian jek..hehe..ade aircond tuh..hehe ni kira budget la..rate RM99 per nite~

~ni jenis kampung house..xtau camne dlm dia..hehe..depan lake..rate dia RM190 per nite (if not mistaken :D)


~ni pintu gua..hehe tipu jek..ni toilet ok..yg terang tu sbb dia open air..xde bumbung..siap ade waterfall dr batu tu..ala2 shower la..mmg cantik..unik..bilik dia pn besar..~
 ~ha ni pndangan depan bilik utk toilet kt ats tu..ni jenis ped log challet..RM190 per nite..mmg selesa, besar, dingin n nyaman..ceiling dia tinggi..n siap ade batu tpt pemanas tu yg utk bakar kayu api tu...deco dia inggeris style..sesuai utk bawa famili yg agk besar..dlm 5-7 org gitu..~



~ok..time for go-kart..hehe..sori ler..aku mls nk bergambo..ade gbr yg cameraman amik tp mls ler nk tunjuk..hehe..~


~every meal time..wajib aku amik a plate of vege..hiks..sedap..fresh jek..salad pn rangup jek..~


~ni edit melampau..bkn berminyak ok..hehe..as i told u..my iPhone camera mcm problem la..ade grey area..i mean blurrrr area..can spot huh?~

~ni mlm BBQ..gelap gitu..so ni ler hasil snapan dr iPhone..huhu..daging slice tu sgt sedappp ok~
~kambing bakar, ayam bakar, ketam bakar, sotong bakar n sosej..wth blackpepper n rosemarry sauce..sedappp..overall sume food mmg maveles..dr bekpes smpai la ke dinner..~

ok tu je review..hope dpt info berguna dr review ni :)

28 comments:

::Mamalyna:: said...

suziey, ai pun dah penah duk sini... ada teambuilding... tp kami duk kat atas, yang rumah panjang kat kuda tue...

geng lelaki tido kat umah red indian tue..hehe

Nadiah Sidek said...

menariknya resort tu. lain dpd yg lain

cik puan akish said...

wowiii...tmpt dia tuh nmpk cam menarik la.....=)

MrS. F!zA said...

phewww!! mmg menarik lah chalet dia.. tringinnya weh! serius! rege pon tak mahai sgt kan..menarik dan unik plk ok la tu..

mmg berguna info ni :p

mummy_ayu said...

wah..nie time gie PD ari tu yer.best gak tempat tu..

SyaNa said...

cool la bilik2 hotel ni
go kart tu mmg ade dlm hotel tu ke??
best nyeee

mama tisya said...

adik aku pernh stay sini..rsnye ada kursus kot

NM02 said...

wah... mcm menarik je red indian punya chalet tu.. ada gambar blah dalam tak? ada toilet tak dalam tu? nak suprise kat hubby beday dia bulan depan.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam suziey
lama dah tahu about eagle ranch nie...tp jarang2 nak jumpa review pasal dia.....dulu ada niat nak buat reunion kat sini tp tak menjadi...

so, bila suziey buat review nie..baru ler nampak jelas tempat tu mcm mana...mmg puas hati coz' lain dari yg lain.......bilik2 dia pun mcm best jer

cheqna said...

sedapnya kak....
tapi salad2 tu cheqna tak makan..tang bbq haruuuusss cheqna makan sebab tu menggebu ni
hehehehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nampak menarik resort ni.boleh la nanti suggest utk team building kat ofiz ni.tapi tang makanan tu tak tahan nak tengok :p

[-suziey-] said...

NM02:

every 2 tepee mmg attached nng toilet in the middle..tp bkn sharing la..cuma bersebelahan..klu pasan ade mcm bentuk kotak kecik kat tgh2 antara teepe tu..tu la toilet..dlm bilik stndrd la ade double beded n tv..

[-suziey-] said...

syana:

dlm hotel ni sdiri mmg ade go cart n paitball field..n also extreme game..mcm flying fox tu..tp kecik sket..utk small group ok la..mcm kami pegi sb big group so kena pegi extreme park..dekat ngn TBR..tu mmg besar pnya cart..n padang utk paintball.. :)

chugie said...

pernah kat sini dulu, tp skang ni dh banyak benda baru, esp peetee tu. bestnye!

mama tisya said...

suziey..sila on ym

az rina a.k.a jaijina said...

wahhhh, sangat cantik..dah macam ala² koboi..dustbin tu mmg unik sgt²..walaupon kite punye kg kat pd, tp mmg tak pernah sampai sini lg..

Farra Dhelina said...

pernah gi kat tmpt ni..utk team buliding gak..tp masa tu, baru lagi bukak, so tmpat tak berapa kemas..yg chalet kayu tu ctk kan? fra tdo dlm blk tu la..time mandi takot lak, ke ade beruk ke yg ngintai hehehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah best la suziey, kita pernah lalu je tak pernah masuk, kita beranagn2 nak main go kart tu,palm spring dekat tak dengan eagle ni

nieda said...

resort ni mmg unik, mmg nk stay kt sini dulu tp jauh dari pantai tu yg cancel..cantik tempat ni. kalau pergi ramai2 mesti best

Sidratul Muntaha said...

thun lepas nak pegi tpi takdan sbb dah penuh
huhuhuuh
agak dah mesti best!

mama_umar_maryam said...

xpenh dok sini lg cume slalu nmpk klu g pd..oohh..camtu dlmnye ye..nice jugak!

Momma Mia said...

stuju sgt suzi..utk teambuilding memang sesuai. Me pun pernah g sana siap bawak bb sbb masa tu tuh bb baru 6 bulan. merayu dgn bos nak bw hubby skali utk jaga bb...

tak tahan tgk gambo makanan yg suziey amik buat perut terasa kosong giler & air liur bagai nak meleleh jer

acik mimie said...

thanks suziey sharing info ... boleh ajak hubby pegi nih ...

Mama Zharfan said...

me pernah dok sini -- one nite stay masa cuti deepavali thn 2008--me dpt voucher free--stay kat teppee tu ;)

mamalieyna said...

menarikss..^_^..taktau la sampai ke tak =P..(sedih je bunyinya..haha..)

AiN5zOL said...

waaaa
mcm best jerk tmpt 2..
bnyak die nyer choice utk room...
slalu gak g pd tp
xprasan lak
hehehehe...
bleh g nie..huhuhu

lily azliyana @ mama zara said...

ohooo..cantek ek rupenyer eagle ranch nih..pernah lalu dpn kawasan ni ingat tk menarik sbb tersorok sgt ke dalam..hehehehe..biaselah, bile pi PD mesti prefer nk ke resort yg dekat2 laut kan..=p

nasaoji said...

berzaman tingin nak p sana...tak p p pun.. ;(

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio