Thursday, December 2, 2010

the 'japanese' mom n son

Assalamualaikum..

hehe..after check out frm hotel..baru kami g visit japanese tea, botanical garden & rabbit park..those places actually not in the hotel area..which is kena keluar dr colmar tropicale n the journey took about 5 minutes by car..nk naik shuttle dia pn bole gk..klu xstay at colmar entrance fees kena byr rm13 (series xingt dh sbb aku amik pakej ngn hotel so all included)..

japanese tea & botanical garden sblh each other jek..rabbit park je kat bawah..on the way nk kuar ke hiway..adventure giler la nk mendaki ke japanese tea n garden tu..kete xleh naik smpai atas..dr parking ke entrance tu dlm 10 minit la sbb kena mendaki..so harusla slow giler..hahaha:p 


 ~seeee..menjunam giler..mcm nk naik jln ke J Resident kat sabah dulu nun :D~

 ~entrance to the japanese tea..~

~taraaaa....hiks..aQeel in japanese suit..ape panggil utk laki pnye ek? kimono jgk ke? ~

~sesi pemakaian..~

~tinggg...dh siap :D~


~kimono ni kena sewa..rm20 sorang..bole buat outdoor n indoor shooting..tp kamera sdiri ler:D tp xkisah lama mana pun..~
 ~rumah jepun yg dia buat khas utk shooting..~

 ~aQeel dh keletihan shooting..~


 ~amoi tu amikkan gbr..~

sambung lagi ok..hari ni bz..huhu..daaaaaaa....

39 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

aiyahh, nak daki 10 minit? mmg tak shanggup, hukhuk..

cute je aqeel berkimono tu..mmg seswai nak photoshoot bagai..

nieda said...

cantiknya mak dgn anak pkai kimono..so sweet..

mama tisya said...

dlu lg mhl fees kalo tk stay otel..kalo stay otel mmg die include...tp time aku 1st p dlu kalo tkmo msk tkyh byr...cz now dh ada guard house..nk msk ke colmar saje pn kena byr smua...nanti view gmbr kt umh la

Connie said...

aloh aloh.. comey nye 2 beranak nie..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

waaa...bestnya...sempat sewa kimono...masa ayu gi dulu2...tak dan nak sewa kimono deee...sebab masa tu ayyunie baru 2 bulan kan...sapa nak jaga ayyunie...sapa nak jaga aleesya..alasan..padahal bawak jer bibik...ekeke

eh eh..apa lah yg aku merepek kan komen entry org ni...huhu

sfatimahzj said...

wah..seperti berada di jepun..hehe

eT said...

xpenah singgah pon kt japanese tea tuh..huhu
pasni leh singgah bergaya ngan kimono plak..:p

Noy said...

both of u looks so japanese....ngammm...2 thumbs up..

Nana said...

alamak comei nye..
putih dah mcm jopun dah heheheh
aku tak try pon pakai kimono tu
sebab kena bayor kan hahaha
try tak teh dia?aku ingt sedap sekali mnm tros muntah hahah
bau2 hanyir gitu

Huda said...

comeynya mama dgn anak :) dah macam jepun pun yer kak :)

wantie said...

sejibon muka aqeel tu cam japanese. naper hubby ko tak bergaya gak?

atty's said...

suziey ngn aqeel mmg sibijik mcm org jepung..dah..

Ya ALya said...

tq atas info yg di beri....pas ni boleh la try pakai kimono tu yer

mama_umar_maryam said...

aqeel ni samada org igt anak korea or jepun,heheheeh..aku dulu kecik2 mmg tingin nk pki kimono wehh

e.l.i.z.@ said...

wahhhhhhhhhhh comelllll giler kimono tuuuuuuuuuuu...br nk tanya brapa caj..seb dh bitau siap²...ok ar rm20 je, leh amik gambar sendiri..sgt² ok..nak jugakkkkkkkkkkkkkkk

Iman's Umi said...

hmmm...comelnya mak ngan anak jepun ni...ms kita g situ penat sgt daki bukit + panas = malas pakai tu, jd jln je la...tgh2 jln tu tgk ada chinese yg berjalan kaki ayam pakai kimono nk amik gmbr, siap mintak tlg kita plak amikkan. Hehehe...sggp berkaki ayam tu.

Ummi Eisya said...

amboi...jepun mali ar...tapi versi muslimah..hihi..aqeel tu nampak tul mcm tak ada mood..sian aqeel kena paksa posing..

ch@ said...

kimono hijau tu, kita pnh pakai dulu. bestkan kat sini, sejuk je suasananya.

ALoNa Cintamaniszlite said...

alamak suziey..takde ke acting ala2 menunduk hormat tu??..wat skali ngan aqeel..mesti lg kiuttttt termasuk suziey skali kiut..hehe. Mcm acting korang dua kat colmar tu. Kiut aje tau!!

Amek kaler merah ye..padan sgt ler ngan suziey yg putis gebus tu..huhu.

Tp..si pemakai kimono tu..alahai..cina Bukit Tinggi, Bentong je apa?? hehe..
Dorang sepatutnya kena ler mekap ala2 gesha tu..baru ler aura jepun lagi mariiiii, ngee..kan..kan..dari dulu lg cenggitu. Tak ubah2..
Ni dorang pun selekeh aje..huhu

Sidratul Muntaha said...

mak dah mmg putih
anak dah putih
sejibik arr mcm nihon
kimono ler tu as long kain dia bukan cotton..
klu cotton psebut yukata sebab pakai time summer jer kat jepun...
tpi bantai jerlah kimono..
huahhauha

maslinamansor said...

teringin nak pakai kimono, suziey nampak cantik pakai kimono

lia said...

sy yg dpt p jepun pon x dpt pakai kimono hu3...

tp best la biler tgk gmbr2 ni kak... nk happening sunnguh kat sana dgn gaya2 akak anak beranak...

Fieza79 said...

mak aii anak banak dh mcm jepun tulenn...cantek in kimono..!

aqeel dh la putih gebu mata sepet comel mcm anak jepun...suzie pon sama cute..!

yatie chomeyl said...

kalau x silap i, pakaian tu ialah "YUKATA" bukan "KIMONO"

KIMONO tu dr silk asli, harga2 nya kat sini pon mahal gile..boleh mencecah ribuan RM la kalau convert. biasanya KIMONO cuma di pakai masa wedding ceremony je sekarang ni.

so kalau untuk pakaian basahan gini, org jepun panggil yukata ;)

lily azliyana @ mama zara said...

sportingnya aqeel nak pakai kimono comel tuh..hehehe..kenapa ayahnye tk pakai sekali..klu tk dh jadik keluarga jepun complete dah..=p

kite tk pernah lagi berkesempatan nk posing2 ngan kimono nih..tp klu nk cube pon, ade ge kimono bersaiz besar..hahahaha

Mama Zharfan said...

masa me pegi dulu2, me tak sewa kimono tu sbb me rasa mahal rate tu heheheh kedekut banget :p

Gieyana said...

mmg curam giler jln nk nek atas nie kan! sure byk yg dh berubah kt sini...beswt x p Japan nie?hehehe

Nadiah Sidek said...

comel pakai kimono ^_^

fa10 said...

sesuai la aqeel pakai kimono tu, muka dia dah jd japanese

INTANKUTERPILIH said...

cik abg tak pakai kimono ke??

mummy_ayu said...

wah..best tu..siap posing2 pakai kimono lagi...cun...

MrS. F!zA said...

hehehe sesuai la ibu dan anak pakai..muka berdua mmg mcm kejepunan..hehe istilah apa ni plk..ekeke..

siap blh sewa pstu shoot plk..menarik!

Farra Dhelina said...

anak beranak dah mcm jepun dah kak! sesuai pkai kimono tu..awat cik abg tak pakai sekali?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

so sweet la suziey hubby mu tak pakai sekali ke, mau krem kaki naik bukit tu kan...comey aqeel dah macam anak jepun plak

Suliana said...

salam singgah,

cantik2 gmbr :-)

AshAnas said...

comelnye pakai kimono...

Cik Jue said...

sukanye tengok...

Atia Adina said...

comelnya aqeel dengan kimono tu....dah macam bdk jepun dah....napa ayah aqeel tak pakai?

sWeEtdARLiNG said...

heeeee cute giler...!!

sw33tdarling.com

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio