Friday, December 17, 2010

sape penah mkn macaroons??

Assalamualaikum..

ok 1st time aku dgr org sebut macaroons..aku heran..menatang ape tu..camne rupe dia..kek ke, kuih traditional ke,donut ke,keropok ke..apekah jenis ia??? haih..lama2 baru la aku tau..oooo mende ni panggil macaroons..n yet..aku still xtau camne rasa dia ok..mcm donut ke lembut2 dia..or mcm cuppies ke gebus2 dia..ish penuh tanda tnya..


gbr ni cilok dr blog amy..hehe..soooo cute kan rupe dia..aku imagine bende alah ni mcm crispy2..ke lembut mcm kek actually? haih...sape pnh mkn??? yg aku pasti ia sgtttla manis..so klu sape ade kencing manis jgn mkn yek..n also org tgh peknen..kang xpasal2 gula naik plak..dh kena minum air gula..xpun cuba tnya nurse ganti air gula ngn macaroon ok x..ekeke:p

as planned, lunch time ni bachelor party lagi..ekekeke:p kat pavilion plak..tq nett sudi kutip aku kt taxi stand depan pos ni..hehe..amy, kita jmpa kt sana ok..nett kata dia bw cuppies utk kita gantikan macaroons yg xseperti macaroons asal tu..hehe budi bahasa kan ayat aku:p ayu..dato' ade ke?? aisey fira sah2 ler xleh join..miss u la dear..kirim la sketul dua FM dubai..ekekek:p ok sape lagi nk join? hehe..mcm nk buat blogger gathering jek..hahaha:p

29 comments:

mama tisya said...

wei kt harrods klcc ada macaroon ni..nanti kita try bli share2 nk..yela kn manis bangat takut tk abis ...ehhehehe...aku lama dh nk rs sebab terpengaruh ngan blog..:-p net bw cupcakes ye ganti macarooonnnns...hehehehe ...dr apa yg aku bc rasanye- diluar rangup dan didalam rasa macam biskut tak masak..tiba2 tk sbr lak nk rs...nasibaik dkt je klcc..bole aku try bli nanti

mummy_ayu said...

jumpa sat lagi suziey...dato aku balik awal sbb ptg kang dia nak fly fly away..he he he..sukanya!!!

Liza said...

saya pun tak pernah makan benda ni. Tgk kat blog Fida ari tu..

ch@ said...

jauh kedaung ni, lagu mana nak join. kalau dekat sana boleh la gak.

MrS. F!zA said...

hahaha dh mcm nk bt blogger gathering je kan..haihhh

eh keje kt pej pos dayabumi ke?????akk ipar keje kt dayabumi

atty's said...

moning and salam suziey

kty ingat kan macaroni..tadi.

Dee said...

dee pun first time tgk macaroon ni..rasanya mcm kek kot..lembut..

MamaRifqy said...

sangat la xpnh lagi merasa bende nih kak!! xtau laaa..tapi nampak interesting!!

mamalieyna said...

comelnye! tak pernah makan, baru first time dengo..huuhu..

together2 lagi eh, syoknyee..!

p/s aduss cam lama je tak singgah sini..blog eina still tokleh view kt opis ni..ni terjah melalui blog anje..anje je buleh..hukhuk..

SyaNa said...

best nye nk dating2 ye
aku pernah mkn
1st time bos aku bg
yg tu mmg sedapp..dia nk kata crunchy xsgt.nak kata lembut pn xjugak
mcm just nice la..hahaa aku xreti nk explain
tp mmg manis..kalo mkn tu xberderai la..sumpah xreti explain.haha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ade org cakap manisss giler
ade org cakap sedap
ntahler
ikut selera masing2
den pon tak penah makan lagi uhuhu

Mama khairan aka rudy said...

suziey .. dia ni ala2 cam kuih bangkit omputih laa .. nmpk crispy tu sbb dia pki putih telur .. biasanya diguna for evening amenities .. yummy yummy yummy

UmiDAnisH said...

wahhh, shidapnyer.. upps ada jumpa2 lg ke? nak ituttttt..hihih

zura@iwan said...

pestime ku dgr gk ni...then x penah mkn...nnti ko try mkn then ceta pgalaman ko ye..haahaha..

wantie said...

Nampak cantik. Tapi tak pernah lak makan. Kat tengah tu ada inti ek?

wah kaler maler lagi.

notti netti said...

ahah, tu laaa tak boleh berharap....tu yg tak jadi tu...kena bagi aku buat dalam keadaan selamba..baru jadi....rasa dia memang manis..namapun dah campur ngan aising sugar and gula castor, kalau filling dia manis...tambah laa manis dia.....rasa dia bila makan tu takde la rangup tapi rasa lah macam keras sedap sikit di atas macarons macam makan biskut raouh...then bila dah makan sampai dalam..baru rasa chewiiii.....itulah dia macaroons....sangat tak sesuaii makan pagi atau malam.....sesuai utk tea time la.....

momguess said...

xpayah nak lunch kat pavi sgt kot
JGN BUAT AKU JELES BOLEH kan?

Sidratul Muntaha said...

kuih ni lama dah ade
dlm tlc aku nengok andrew zimmer mkn.
huhuhuh
nak join party?
tggu ade lesen dan pandai bwk keta !
psst: jgn bgthu org tua dulu.kang kena amukan dia payoh!ekeke.kena buat proposal terlebeih dahulu.
huuaha

Nana said...

xpenah mkn
tingin nk rasa
eryn kata ada juai kat empire galery
nk bli la nanti
ahhaha
aku bukan bole bab2 makanan nih kekek

Fieza79 said...

tk penah makan..cute ehh rupa dier..

kfieza suka jenis manis2 ni..i like..mana nk cari menda ni kat sini..huhu

firahadifa said...

duh! keras macam batu ek??? hehehhee lawak seh... :)

jeles aku kat korang lunch date..

sWeEtdARLiNG said...

macam ada inti kat tengah tuu... tp memang saya tak suka kueh2 yang manis
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

menarik la tapi tak pernah jumpa pun, kalo budak2 ni sure suka kan sebab warna nya yang menarik

Mama Zharfan said...

siyes, me pun tak pernah mkn--1st time dgr pun kat blog nett notti netti tu...and pic nampak kalerful mcm ice cream ngeh ngeh ngeh

Hezesuze said...

adehh tak pernah apatah lagi makan huhu

makdara TERdiva said...

tp macam name musang jer..haha!

mama tisya said...

net dh jd buat macaroon..siap nk bg kt kita nanti...ko dh bc lum?

Atia Adina said...

fewwwiiitt.....gambar no 9 tu very mengancam

ALoNa Cintamaniszlite said...

mcm2 jenis makanan dh skang ye..hehe
Ingatkan ala2 dorayaki td..hehe

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio