Friday, December 24, 2010

special n3 utk pembuat macaroon berjaya aka nett!!

Assalamualaikum..

ye ade tanda seruan di title tu..harus baca dgn nada menjerit..ouh jgn jerit kuat2 sgt ok..ckp sekadar jeritan manja..tetapi jgn terlampau manja..nnti lain jadinya..ouh tidakk!!! sy sudah mengarut seperti pembuat macaroon berjaya aka nett..dia suka mengarut di dlm blog beliau hingga bisa membuatkan org sasau membacanya..

merujuk perkara di atas..eh ni bukan surat rasmi..so xperlu berbahasa mengikut kamus dewan bahasa kan..emm..see saya tlh hilang ingatan berkenaan perkara yg ingin dibincangkan di sini hari ni..tp lebih kepada menjawab persoalan..bkn perbincangan..krna ini belog sy..jadi hanya komunikasi sehala shja berlaku didalam ruangan n3 ini..perbincangan dua hala bole berlaku di ruangan comment..OMG..i talk nonsense again..stop it! ecewah seperti kemarahan bunyinya..haih...

ok ok...nett..maceh buat n3 khas utk aku semata2 utk menjawab persoalan aku di dlm sms yg berbunyi... HR NI ON KE? ...maklumla kehabisan kredit utk membalas lebih lanjut pertanyaan berbentuk sms dr aku kan..hehe..xpe xpe aku paham nett..tp jwpn ko tu yg buat aku xbape nk paham..mcm menjurus kpd jwpn utk persoalan berbaur lucah di situ..ouh tidak nett..di dalam kepala otak aku yg suci bersih ini hanya terbayangkan macaroon comel yg cantik2 itu shja..suci kan pemikiran aku..hanya memikirkan berkenaan makanan yg comel..tiada langsung unsur2 ghairah maupun lucah di situ..apetah lagi 23cm..(pstt..tu ko kena tnya ayu setot..dia je pakar bab tu:D)

so aku nk jwb balas la n3 ko tu...kesimpulan dr syak wasangka dan speculation yg tlh kita berdua buat tahap syiok sendiri..BACHELOR PARTY IS ON BABE! hehe..fira..sorry again buat u jeles..amy, ko mendpt restu dr aku utk plan ko tu...nett & ayu..sila kutip aku kt tpt bese ok..memandangkan tpt kt hanya di MV..sgt sekangkang kera..so bole la aku berayu-ayuan berjln menuju ke tpt bese itu utk dikutip..xperlu aku jalan selaju mungkin..ok ladies...see u soon...ummuah to the lovely macaroons...i likeeeee (5e disitu)...

~ mode: ketidaksabaran! ~

42 comments:

Liza said...

Waah.. geng2 bachelor nak bergonjeng. Bestnya!!

nieda said...

sedapnya macaroon...

mama tisya said...

aduhai sbr je la..berbls2 entry...net sinonim ngan bab 18SX..ayu sinonim ngan 23cm..hahahahah....

tp penulisan ko len mcm skit ..dh tersampuk ngan nett ke..hehehhe..aku pn tk sbr nk macaroon...aku akn pk kn camner cr nk p MV:-p

mama rifQy said...

bestnyerrr!! korang mmg suke jumpe2 kan??

ooppssss..korang2 nih.,.mmg knl be4 blog ke..mmg da kenal be4 nih..da lame da na terPK! sbb slalu sgt jumpe n korang sgt rapat!!

notti netti said...

mama tisya- apa kata ko naik lrt ke pejabat pos...or ke cm..aku kutip ko kat sana..nak???

notti netti said...

suziey- syabas!!! ko berjaya menginteprasikan luahan hati kau mengikut ayat dewan bahasa dan pustaka aku. bravo amigos gigoyo poyo! kamu seharusnya diberikan kredit kerana menggunakan ilmu bahasa yang tinggi dan bukan calang-calang makhluk boleh menggunakannya....lihat sahaja aimi ngan menbaca en3 ko dan aku....lihat sahaja ayu terus berkerubung jubah..terjerentat agaknya pabila membaca en3 dewan bahasa dan pustaka kita.......syabas aku ucapkan sekali lagi.........kita bersua di simpang jalan bas setop di daya bumi nanti......dan aku berharap ko akan melompat terus ke dalam kereta ku tanpa perlu aku berhenti...voleeehhhh??????

psst aku pakai vios itam ari nie..so jangan ko tunggu gen2 cekelat itu.

[-suziey-] said...

nett:

seb bek ko btau ko bw vios itam..klu x aku jenuh dok tunggu gen2 kaler coklat teh tu..ko benti pn aku xnk naik sbb tkt org nk culik aku pakai kete itam..hahaha

mama tisya said...

na...kami tk kenal b4 ni...br je kenal tp rs mcm dh berthn2 kenal...tq pd blog...hehehe

mama tisya said...

uiks kutip aku gk ke..aku tgh pk nk drive lps tu blk trus tkmo dh msk opis tp tgh pk lg ni:-p

[-suziey-] said...

mama rifqy:

naa..kitorang kenal tru blog..baru bape bulan je..masih awal perhubungan kami..hahahaah poyo jek ayat..ok siyes..kitorang mmg xkenal lagsung before this..sume kenal melalui blog n blogger gathering..except nett..nett tu kbtln dekat ngn umah akk..

[-suziey-] said...

n bkn umah je dekat..opis pn dekat..hehe

az rina a.k.a jaijina said...

aiseh, bile tgok macaroon, tingin macaroon jugak..mane mau dapat nih? berselera sungguh, tgok gambo pon jadilah..

mama tisya said...

nett tu nyombong tkmo p gathering..die kn artis tkleh panas2...hahahha...larikkkkkkkkkkkk

mama tisya said...

suziey..entry ko ni bakal jd mcm fb ptg smlm..sesi balas membalas komen....

[-suziey-] said...

amy:

btl btl..aku sokong..nett mmg camtu..konon puteri lilin..hahahahah...

mmg mcm nk jadi FB je ni..kt FB dh 89 komen ok..hahhahah giler panas..

mama tisya said...

bkn puteri lilin tp puteri ngada2...hahahaha.....kt fb sure tensi yg lain2 cz nanti komen2 itu depa akn dpt gk..kt blog ok lg...hahaha

Sidratul Muntaha said...

tertingagl keretapi..
aih..
untung korang la dpt mkan nett punya macaroon..
aku nak buat oven msuk workshop!
overload job!
huuuhuh
ko kan suziey,aku mmg sinonim dgn 23cm
nett mmg manjang jer 18sx
agak2 sape yg 18pl punya title pasni?
ahahaha
eh betullah,ko bukak kamus ker arini?!
ke ko terbawak - bawak kenan setiap mesyuarat yg ko lalui sehingga terjadi begini?!
huhuuhu
untung la sape2 yg ko nak pergi pinang tuk aqeel esok..
bahasa jiwa bangsa sungguh.
trus bakal besan terpikat!
ahahahhaa
ko jgn suziey wei.
dah jumaat nih...
klu dgn aqeel n laki ko kat umah bercakap gaya gitu.
ahahahhaa..
aku takleh imagine ler.
ke malam tdi ko dpt 23cm ala2 romantik gaban?!
dan kerana itukah arini ko 20cm? dan kejap lagi sesudah tghari ko nak 15cm!
ahahhaha
pnjang sungguh komen aku arini!

mummy_ayu said...

wah..korang dah main2 balas entry dah kat blog..and ko dah berjangkit dah cara penulisan Net..ha ha ha..

mummy_ayu said...

mama rifqy ~ ah ah...kitaorg tak pernah kenal sebelum nie...kenal thru blog ang bloggers gathering...
kecuali aku & Net la..sbb satu opis..he he he..tqsm to blog!!
Kalu Fida ada..lagi happening..kannnnn? (5 'n' yer)
he he he...

mummy_ayu said...

ha..kmen asing2..banyak sikit komen ko suziey..
amy..amacam..naik lrt ker..naik keta..kalu ko nak half day..ada reason...kata nak tgk anak..
(siap kasi idea alasan lagi)

mummy_ayu said...

cukupla kot komen tu..jumpa korang jab lagi....muah muah kat macarons.kalu ko lambat, aku makan..sedapnye...

Cik Jue said...

hahaha korang nie buat cik jue pecah peruk..nasib baik suara tak de kalau tidak bergegar satu opis dgr cik jue gelak...hahahaha

Farra Dhelina said...

best nya..party lagikkk..enjoy ye kakakkk :)

notti netti said...

aku minta maaf ke'glamour'an ternyata mengundang padah dan di pandang serong oleh sesetengah pihak. aimi...suziey....aku bukan kekwat atau nyombong atau puteri lilin....(tolong ubah sikit ayat tu...aku tengku puteri mahkota nakhoda netty noreen!!!)belajo tinggi2 tak gheti menyebut...ceh...kamu seharusnya ngerti dengan tugas atau job spesikasi akukhas di dalam menjaga keamanan malaysia, dunia dan akhirat...oppss (akhirat tu batal)....jadi..aku tidak boleh sentiasa huha huha seperti kanak2 riang dengan kalian berdua. Aku seharusnya menjaga tatasusila aku bila berhadapan dengan korang dan para peminat fanatik aku...jadi...? sila faham........
'
'
'
'AKU REDA........(sambil menadah tangan)

[-suziey-] said...

ayu:

eh bkn mcm bese ko klo mengomen mmg tahap buat n3 ke?? bkn hari ni..tp semalam dan selamanya..ouh apekah??

oit..biarlah rahsia..hahhaaha

[-suziey-] said...

mummy ayu:

amboih..ko pn dh pandai berbalas komen panjang2 yek..heeh..bgs satu pembaharuan..

ye aku sudah terjangkit sama pembuat macaroon berjaya..yg sntiasa menggunakan bahasa kamus DBP..haih..letih woo ini macam..paperwork aku pn aku xperform camni..hahahahaha

[-suziey-] said...

cik jue:

sabar..jgn smpai pecah perut..nnti nk mkn xde perut..haih rugi tu..hehe

[-suziey-] said...

farra:

ok..thanks fara..nnti klu dpt keje area sini bole join the group :)

[-suziey-] said...

nett:

ceh..byk ko pnya tengku puteri mahkota nakhoda..seb bek ko bw macaroon utk aku..so aku bantutkan hasrat utk buat serangan balas berkaitan comment ko..kui kui kui

mama tisya said...

ayu..aku trus p MV lps tu trus blk..halfday cz esok nk krismas...hahahahaha

mama tisya said...

uiks over tul nett siap ada tengku mahkota bagai..hah jp lg ko kena jg tata susila,,jgn over gelak:-p..

nza said...

tiba2 perut rasa lapar....

ibuayahdamia said...

hahah..korang ni memang lawak lah

SyaNa said...

sedapnyeeee
aku da btau erryn tu, kalo sedap bleh aku oder :-)

sz | m.s.s said...

jumaatttt hari berparty ek...enjoy derrr!

Cik Jue said...

suzie tq banyak2 tau...

email : anna_farisyah82@yahoo.com
N3 buat suzie
http://anna-jueanna.blogspot.com/2010/12/suzieterima-kasih-banyak2.html

Cik Jue said...

lupa nak pulak cik jue ambil gambar satu keping ye..

Fieza79 said...

hahahh..mcm2 laa korang ni...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

macaroon, nampak mcm besttt..

Ummi Eisya said...

wee..bestnye korang..mkn sesama..aku gak makan sensorag..waawaaa

Mama Zharfan said...

teringin nak try gak ;)

zue @ annaleeya said...

hadoi.... senak perut baca komen korg nih...

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio