Tuesday, June 29, 2010

LIVE giveaway from [-suziey-] borneo edition

Assalamualaikum...

^_^

hehe..mood adlh sgt baik..now tgh rehat2kn kaki yg sgt lenguh brjln..aQeel pn tgh caj bateri..

^_^

ok giveaway from [-suziey-] lagi..kali ni borneo edition..same method...
1)jd follower aku
2) kata "saya nak!" di bhgn komen box n3 ni shj

^_^

mudah kan:) tempoh dr skang (29 june) hingga 4 july jam 3ptg..cam bese cabutan bertuah oleh kesayanganku:)

^_^

Hope korang blh view gbr FM2 ni...ni ler hadiahnya...FM frm SABAH....org sabah xyh ler join..blh beli je kt sini..hiks:D bkn ape ks peluang pd mereka yg jauh dr sabah ni rebut..:)

^_^

daaaaaa....

P/s:esok g jelajah pulau plk..next ke mount kinabalu plk...hope everything goes well...amin..

^_^

[-suziey-] via iPhone

Monday, June 28, 2010

LIVE from UKM

Assalamualaikum..

Ish giler nervous la nk intvew ni...mix feeling..rs rndu ms zmn study kt sini pn ade gk..rndu geng2 ukm..terimbas memori lama gitu..

Ok ok focus..doakn aku spya xmenggigil ms intvew..haha..

Daaa...

.
.

[-suziey-] via iPhone

Thursday, June 24, 2010

aku nk stop blogging

Assalamualaikum..

huh..poyo je tajuk..bole ke aku nk stop blogging forever? ouh no no no..blog la tpt aku meluahkan perasaan..blog la teman aku suka dan duka..bl aku rs lonely sgt2..n sedih...aku luahkan dlm blog dgn cara create story yg bole hiburkan hati aku..hmmm..

actually aku nk stop blogging for these 4 days..just for the sake of my intview this coming monday..bkn 24hrs dlm 4 hari ni aku bole pay attention to study n prepare...bape jam je pn...so aku kena kurangkan masa menjenguk blog la..to replace it..erk..tp kan..bole tahan ke? kwang kwang kwang..ok we'll see..hahhahahahahahahahaha...mcm xbole jek:D

okla.firstly aku kena settle sume keje kt opis..than barula gunakan sweet time to study n prepare..yes..mmg aku sgt brsemangat..bcoz ths is my first time..so aku xtau mcm mana keadaanya..just get prepared in all condition..kadang2 peluang yg baik dtg sekali je..so do appreciate it :) aku dh copy sume idea2 n tips2 dr korang pasal intvew as lecturer ni..thanks a lot ye korang...sgt2 membantu...

ok..daaaaa...

mari mengundi!! pls vote for aQeel

***3 days sticky mode***

Assalamualaikum..

hehe..kasi laluan pd n3 ni melekat kt ats ni smpai 25 June ni ok..huhu..mcm dh lama xmain voting2 ni..ekeke:D actually aQeel is shortlisted TOP 6 utk Cutest Baby Face contest done by mama-balqis..30% adlh vote dr juri awam..cewah:p and 70% dr juri pro..so mcm bese..aku menjalankan tugas:p

kalu korang rs aQeel layak to be a winner..vote for aQeel k..caranya:

taip VOTE 01 & submit pd link ni ..

ni gbr yg aku pertaruhkan:)


MEKASEH in advance :) jasamu amat ku kenang:D

Wednesday, June 23, 2010

bihun sup sambal belacan

Assalamualaikum..

pelik tp benar..lunch td aku mkn bihun sup sambal belacan..sbbnya kt makcik tu cuma ade kicap cili api tp cili api dia tu potong beso2..aku mane la bole kunyah cili api cenggitu..even aku suka pedas tp xterkunyah ler..kalu dia blend hancur aku mkn la..huhu..so yg aku nmpk sambal belacan dia mmg blend halus..ape lagi ..bedal je la..ape barang mkn bihun sup kalu xpedas kan..ekkeke:D


~honestly..rasa dia sedap..hahha bg aku la..tekak org lain aku xtau plak:D~

p/s: tgh focus study..study and study...slalunya time aku nk strugle for exam or presentation..time tu la dugaan dtg bertimpa2..haihhhh...

my not-so-new lifestyle

Assalamualaikum...

cewah..tajuk xbole blah:p sbb ape aku kta not-so-new lifestyle..sbbnya previously aku mmg amalkan cara hidup sihat camni..after 1 level aku rs mcm mls plak..dulu aku kan consume herbalife for the sake of my health..sape follow blog aku dr dulu tau la kisah sakit aku dan pengambilan herbalife aku ni..hehe..aku mls nk bg link..korang tgk je la kt label HERBALIFE tu yek..hehe..

actually stock aku ade 3 botol lagi..and will expiry in Oct 2010..so tu la jadi penggerak utk aku mula consume balik..hahha..ala2 kerna terpaksa la..alhamdulillah after 2 weeks aku dh biasa ngn rutin mcm dulu..bekpes wth shake n amik lunch...mlm kalu rajin amik shake jgk..kalu mls mkn buah stoberi or epal jek..ouh kadang2 lai..ekekek:D indirectly sbgai persediaan utk berpuasa gk ni..Ramadhan kan bakal tiba..aisey tetiba teringt xbeli kain baju raya lagi..adeiiiii:D

ok saje la nk share ngn korang..penyediaan shake herbalife aku..kot2 la ade gk yg consume herbalife..kalu menu sama je hr2..mmg jemu..smpai rs nk termuntah pn ade..so kena be creative:)

~wajib campurkan oat..tu reduce cholestrol..n rs mcm ade something utk kunyah2..ekeke;D~
~of course mende alah ni..aku slalu mix kan dutch choc dgn cappucino.jadila ala2 mocha..kalu dulu ade stoberi n vanilla pn aku mix bot tp xde stok perasa tu..ni je yg tinggal..hiks~ 
~and aku mix kan raisin..kalu nk harap mkn cenggitu mmg xde la..ni pn dh bape bulan terbiar dlm fridge..ekekeke:D~
~finally blend sume skali..letak air masak 300ml then letak ice cube 5 ketul...~
~siap..perghhhhh maveles..hehe..sedap..~
~n sometimes nk variety kan dia..aku mix blend ngn stoberi ni..to replace raisin..makesure xblend halus2..so ade la rs bende2 nk kunyah..hiks..sometimes aku blend ngn epal la..penah aku try blend ngn biskut oat..hehe..utk dptkan rs cookies..hehe..so far sume yg aku buat bole masuk la..~

itula herbalife shake blended cara aku..hehe:p

p/s: thanks to all yg bg tips n idea2 bernas pd aku for last n3 ni..n thanks to all yg wish me good luck jgk..insyaAllah aku try the best..and after all the effort..tawakal je pd Allah..yakin pd rezeki..
p/s2: erkk..ade yg tnya istana kuda emas tu kat mane..korang btl2 xtau or saje tnya ek? actually tu palace of golden horses hotel..hehe..

Tuesday, June 22, 2010

do me a favor..i need ur help

Assalamualaikum..

pheww**..tarik nafas jap..letih woo..rushing ke sana dan ke mari..mensettlekan urusan penting..later aku story ok..utk info dan pengajaran spya korang xterkena mcm aku..

n now..at this moment..aku agk nervous.. sebabnya..just received a call frm UKM (ouh UKM dihatiku..hehe)..invited me for the interview session as a lecturer at FEP..erkk tu fakulti ekonomi dan perniagaan..this monday ok..a day before we fly to sabah..fuhh seb bek bkn masa kami kt sabah...yes honestly i am too excited..alhamdulillah..1st step utk mendaki ke puncak kejayaan..eh ape aku merepek ni..ye la..mmg la baru intvew kan.blm tntu dpt..tp aku yakin pd rezeki..tugas aku utk berusaha..

ok aku nk minta tlg sbnrnya..especially frm those yg pnh attend intvew for lecturer position..ni 1st experience aku..n aku rs for sure lain sket dr position2 lain..kot kena demo teaching ke..i dont know..totally no idea..so..pls ye sharing ngn aku..tips2 utk intvew for lecturer position ni..aku kena well prepared for ths intvew..huhu..1 thing for sure..aku kena study especially subject yg aku request (ke xyah ek?)...for my bullet..n well prepared wth bullet proof..ekekek:D

jasa korang amatlah aku hargai...thanks in advance:)

p/s: semoga rezeki itu milikku:) amin...
p/s2: extremely bz..byk comment aku xdan nk baca lagi..so aku xapprove lagi ok..sori..

istana kuda emas

Assalamualaikum..

sejak dh ade lense 50mm ni..sgt jarang guna kit lense dh..rs mcm kekok plak..ekekeke:D layan je la ek..yg bestnya aQeel sgt enjoy the moment bila diberi peluang lari sana sini n golek2 kt field istana kuda emas tu..:D








p/s: work out something very very important!

Monday, June 21, 2010

FM frm singapore

Assalamualaikum..

express n3:D
alhamdulillah..syukur pd Allah s.w.t...rezeki melimpah ruah..cewah..dpt FM lagi..opismate g singapore..so dpt la survenir frm there.. :)



p/s: sori ok xdan nk reply each of ur comments..bz sket kt opis ni..ade keje kena settle..neway thanks a lot for the comments...pasal Season 3 contest..will try to publish today :)

cute baby in purple by mama

Assalamualaikum...







here u go..


nama si comel: muhammad harraz aQeel bin abbashah
umur: 2.5 years
DOB: 26 Nov 2007


DONE!

contest gambar best by asada

Assalamualaikum..

contest done by asada...diberi nama contest gambar best!!..details bole klik link tu yek :)


here u go...


in the picture: hubby + aQeel..was taken end of last year..yg bestnye berbackgrounkan sunset..n ms tu sgt la baru berjinak2 ngn DSLR..so aku try buat teknik sillhoute la..even xbrape nk menjadi tp aku tetap suka gbr ni..sunset yg indah..model yg sporting..hehe..ade plak sipi2 masjid putrajaya..aQeel siap berbaju melayu lagi..ha tu pn slh 1 sebab gk shooting ni..utk masukkan aQeel contest si comel berbaju raya..n alhamdulillah dia menang contest tu :) byl btl kisah disebalik gbr ni..sbb tu aku rs gbr ni best n sesuai la utk contest ni :D

so jom la join,,korang msti ade gbr best utk share kan..kalu meangn dpt somthing frm egypt tau..

DONE!

Saturday, June 19, 2010

the cutest mama and baby contest

Assalamualaikum..

hehe..tuan umah nk join contest plk:D the cutest mama n baby contest was done by owner blog maribeli..


here u go..


in picture: me [-suziey-] and my 2.5 years old son aQeel

~gbr ni diambil masa pegi holiday kat langkawi last year..n specifically dlm cable car menuju ke puncak..hehe..gayat giler..aku terpaku meriba aQeel..aQeel maintain jek..hehe:p~

nk tau lebih lanjut klik sini..

DONE!

cayang ibu GA

Assalamualaikum..

Cayang Ibu giveaway done by Ema..



nk tau lebih lanjut klik sini..

in pict: me [-suziey-] and my 2.5 years old son aQeel

~gbr ni diambil ms picnic wth my old skool frens kat lake garden..only me n aQeel attended sbb hubby kena keje jg student registration..aku expect mmg akn letih giler la nk control aQeel..rupenye my aQeel tersangat la behave..good boy aQeel :)~

5 org yg aku nk tag utk follow blog Ema :

1. anje aka mama balqis
2. mamalieyna
3. lily@mummyqistina
4. momguess
5. nana ibu damia

DONE!

Friday, June 18, 2010

stoberi asam boi

Assalamualaikum..

slalu org mkn stoberi ngn coklat atau susu pekat or creamer or something yg manis la utk lawan masam tu kan..last nite aku cuba mkn stoberi cicah dgn asam boi yg mkn ngn jambu pakcu 916 tu..mmg nama dia asam boi pakcu 916..sedap giler..stoberi tu masam2 manis..xmasam sgt..n asam boi tu pon maasam2 manis..so berganda2la masam2 manis tu.hehe..mmg ummph:) i likeee....


~stoberi beli dr giant..baunya pn dh harum manis..hehe~
~cicah plak ngn asam boi pakcu..huish..terasa lg rs masam manis yg best itu..~
~ni ler asamnya..dh siap letak dlm bekas n ltk dlm fridge:D~
~besela..ade je tgn bdk kecik ni sibuk nk amik bila org sibuk nk shoot~
~aQeel pn suka rupenye..hehe sbb xmasam sgt..~
~next mkn anggur seedless plak..sihat btl gaya hidup kalu mkn buah cenggini ..hehe~
~senang bg aQeel mkn sbb seedless~

p/s: br balik lunch ngn nett, mummy ayu, momguess n mama tisya..best! letih gelak..hehe..tunggu review ok :)

the winners for Season 2 Cute Baby wth Chocolate are.....

Assalamualaikum..


dup dap dup dap..hehe..ngengada je kan..ekek:p ok ok xnk lengah lagi..akhirnya keputusan tlh dicapai..perghhh mmg sengit betul vote budk2 ni..aku plk yg kecut..hehe..aku dpt rs camne peningnya juri ni nk vote satu pemenang utk boy & girl..sblm trlupe..thanks so much to those juries..well..for sure ade yg xpuas hati dgn result..as i mentioned before..cute,cantik,sweet sume tu adlh subjektif..ok xnk merepek lagi:D

presenting top 6 for Season 2 Cute Baby wth Chocolate

 top 3 for BOY...

TOP 3 for GIRL

ok..announcing..the WINNERS for Season 2 Cute Baby with Chocolate...

BOY
GIRL

CONGRATULATION to the winners..both winners will be auto selected for FINALE SEASON and GOOD LUCK!


ok..surprisenya...kesemua TOP 6 will be selected for FINALE SEASON to compete for the GRAND PRIZE which is FULL PACKAGE 3D2N at REDANG/LANGKAWI + 70PCS 4R SIZE PHOTO sponsored by malinasiam.com :)


hasil perbincangan pihak penganjur..TOP 6 yg tdk menjadi WINNER of the SEASON still eligible to join every Season contest to compete for the Season's Contest main Prize..


pada yg xberjaya..jgn putus asa ok..cuba lg Season 3..ingt x i've mentioned ade surprise..so mmg ade surprise..better join..kalu xnyesal..hehe:p


p/s: to winners pls email me ur name,address n phone number to suzieycomei@yahoo.com ...pemenang GA from [-suziey-] pn sila email to me ur details..yg mana xemail lg tu yek.. TQ to all for joining:)
p/s2: agk bz! hmmm

Thursday, June 17, 2010

Top 12 Season 2 Cute Baby with Chocolate

Assalamualaikum..

hiks..berdebar x? hehe..aku berdebar...hehe..finally aku dh dpt result frm all the juries..and frm the result..aku bg Top 12 dulu la yek..aku rs mngkin aku akn buat 2nd round voting frm juries..so juri2 yg berkenaan get ready for 2nd vote for the winners ok :) haihh susah nk plh ni sbnrnya..

okla xnk bebel panjang lg..nah tgk Top 12 ni..

B.O.Y.S
G.I.R.L.S
CONGRATULATION to all Top 12..those yg xshortlisted..jgn kecewa ok..n jgn give up..n jgn kecik hati..mgkin xde rezeki korang kali ni..cuba lagi Season 3 ok..kalu xjoin mmg la rugi sgt..sbb SURPRISE nya mmg best..grab it!

surprise utk Season 2 esok yek aku announce :)

list of contestant for Season 2 Cute Baby with Chocolate

Assalamualaikum..

meh tenung2 cute babies wth their chocolate..seriously aku suka sgt theme kali ni sbb mcm2 gaya bebudak ni mkn tolat.hiks..comel jek:p




numbering was in random...top 3 utk boys n girls dh ade dlm tgn aku..tunggu lagi top 3 for boys n girls yg masih berperang antara votes frm juries..aku plak xsabar nk announce top 12..hehe..eh nape Top 12 ek??

tunggu n3 shortlisted baby..ade SURPRISE aku nk announce.. :) tungguuuu.....


p/s: akn ade lebih byk SURPRISE menanti contestant2 Seasonal Cute Baby Contest ni..n for info..criteria pemilihan pemenang utk FINALE season adlh berlainan dr kesemua season2..aku akn buat format baru khas utk FINALE season..kecomelan baby hanya 20% menyumbang kpd pemilihan pemenang..ye la..dh sah2 yg masuk FINALE season ni sume winners of the cute season..ok nnti akn di-explain dgn lebih details ok :)

eagle 500

Assalamualaikum..

hehe..tah pape tah title kan..actually nk btau ni n3 aku yg ke 500..big applause pls! ekekeek:D waaa dh 500 story aku coretkan dlm blog aku nih..mcm2 kisah suka duka ade..

alhamdulillah..syukur pd rezeki Allah..aku dpt prezzie lagi..dlm pd aku memproses pengeposan FM utk giveaway aku..tetiba aku plak dpt FM..hehe..dpt dari cik puan ita yg mempunyai virus yg cute ni..erkk..apekah itu:p hehe..ita br balik vacation ke langkawi..so harusla mendpt habuan dr sana kan..actually aku 1 of the winner contest dia..teka 8 n3 rahsia..pheww berpino mata nk cari...tp berbaloi la..dpt something:)

~FM eagle dan key-chain..hehe suka2 je aku gantung kt leher eagle tu..:p~
~dan dpt minyak gamat ni jgk..~

thanks so much ita...


Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy