Saturday, July 31, 2010

baby BIRU contest

Assalamualaikum..

hr tu aku buat Season 1-Cute baby in BLUE..kali ni aku plak masukkan aQeel contest baby biru..ekekek:D ok baby BIRU contest ni done by mummy zara sofea...

http://mrshilmy.blogspot.com/2010/07/baby-biru-contest.html
so..ni la baby BIRU saya!

nama: muhammad harraz aQeel bin abbashah
umur: 2 tahun 8 bulan

DONE!

sweet cute baby smile contest

Assalamualaikum..

ha kan dh kata nk buat marathon..another contest.."Sweet Cute Baby Smile Contest" done by intankuterpilih dan Baby Ku Cute Collections....bak kata penganjur..gbr msti baby tgh senyum n pandang kamera..xmoh pndang tpt lain..

http://intankuterpilih79.blogspot.com/2010/06/sweet-cute-baby-smile-contest_21.html  
http://cutebabyonline.blogspot.com/

so here u go:)

nama: muhammad harraz aQeel bin abbashah
umur: 2 tahun 8 bulan
nama ibu: [-suziey-]

children photo contest

Assalamualaikum..

hmm rs cam dh lama xmasuk contest..jom marathon hr ni..since ths weekend hubby g camping kt hutan..so nk fill up the emptiness..join contest la..

 
CHILDREN PHOTO CONTEST!

ni aku petik dr kata2 penganjur..judging criteria will be based on photo quality, naturalness & overall impression..ade lg..gbr tu msti clear picture wth no red eye, no enhancement/altered & upper body shots are best..hmm..aku rs memenuhi la criteria2 ni kot..hehe..

so here u go..

 muhammad harraz aQeel bin abbashah
2.8 years
26th Nov 2007

nk join click sini..

Friday, July 30, 2010

alif firdaus

Assalamualaikum..

korang ingt lg x cite alif firdaus yg kt tv3 tu..ala yg every friday tu..aku mmg folo cite tu sbb aku suka theme song dia n aku suka irma hasnie..sungguh la ayu dia dlm cite tu..dgn view kampung n bendang yg sgt cantik kalu baut photoshoot:D so bila dh aku ngadap tiap2 minggu cite tu harusla anknya ikt sekaki..ekekke:D

dan hasilnya..xpasal2 mlm smlm dtg kt aku dgn mangkuk kt kepala dok ckp ngn aku..

"buu..alif firdaush.." dh la time tu INSANG mata aku tgh layan duyung aridinata..haihh..kacau btl:p so bila aQeel ckp cenggitu aku just..haa je la tp mata kt tv gk..hehe..

aQeel ni plak satu tabiat dia..kalu dia ckp something kt kita..kita kena respond btl2..ulang balik ape dia ckp..baru dia puas ati.klu x seratus kali la dia ulang ckp..adeii..so bila aQeel ckp lagi "alif firdaush" aku pn tgk la dia..umangaih..ape ke bijak sgt ank aku nih..imaginasi sgt tinggi..nk gelak kesian plak kt ank aku ni..tp nk gk gelak..ekeekekk:D korang tgk je la....

~ye tu diaaaa alif firdaus kononnya..kalu korang pasan alif firdaus tu kan suka ikt kepala dia ngn towel good morning tu:p~
~tp aQeel lg kretip..guna mangkuk eskrem ni jek..hahaahaha..adeiii~

layankan ajeeee....:P


p/s: sori la gbr sgt xmemuaskan..guna iPhone jek..ditambah ngn lampu tido yg malap2 gituh..
p/s2: dh ramai yg tegur aQeel panggil kakak..haihhh...nmpknya harus mencantas sket rmbut depan dia nih..

Thursday, July 29, 2010

tergamak kau lukai hatiku...aku xpenah curang tau x??

Assalamualaikum..

huhu..mmg sgt sedih..ouh tergamak sungguh en nuffnang mendeclairkan diriku sbgai ordinary members..ouh tidak!!!! aku xpnh curang..huhu..

ok dh..xyah nk drama lebih2..pg ni br aku pasan membership status aku tlh bertukar..stlh dikaji2 br aku tau..rupenye private blog aku tu xde unique visitor..hahaaha..sengal kan aku..dh la privatekan blog pastu ade hati nk letak nuffnang..hehe..tp ok la..at least today i know something new..which is..kalu nk maintain gliterrati status tu harusla sume blog yg ade dlm akaun aktif setiap masa..which means everyday ade unique visitor:) ok now aku dh remove private blog aku dr akaun nuffnang..huhu..rugi few days pnya earning..ye la..nuffnang crawler akn ubah balik status tu dlm few days..tp klu once detected je something wrong..pantas je dia tukar ke ordinary..haihhhh..xpela..that is their policy..so we hv to respect lor..


~haaa..camtu la agknya hati aku skang..eekekek:D~


abis sume earning jadi half..disebabkan few days pnya earning tlh kerugian..makanya aku mls nk buat n3.hahahah...giler mata duitan! :D

moral of the story..kalu rs nk buka byk2 blog pls ensure sume blogs tu ade unique visitor everyday..huhu..

p/s: ade bazaar puteri pos kt sini..meh ler sopping2..meriah btl..mentang2 baru dpt gaji..haihhhh..
p/s2: mane nk shopping baju putih nih..ahakss

Wednesday, July 28, 2010

sweet lil' boy was eating sweet corn

Assalamualaikum..


eh tajuk cam nk buat karangan bahasa inggeris jek,..ekek:D skema giler:p anyway..sorry ok sbb xdan nk reply comments korang skang ni..masa agk terhad..tp aku dpt gk la buat kunjungn bls:) thanks for all yg sudi drop comment kt sini:) 

ok back to the story..secret revealed---> aQeel mkn sweet corn cuma kunyah isi dia je..hampas dia buang..erkk paham x mksud aku nih? means dia dh kunyah amik rs manis2 jagung tu pastu hampas yg kulit2 tu dia kuarkan balik..eh mcm peribahasa abis madu sepah dibuang x? ekek;D..

 

~kunyah kunyah kunyah..~


~buang hampas dlm plastik...klu xbg plastik ni suka suki je dia buang balik dlm cup sweet corn tu..adeiii~

~ok next round plak..~

itu cara aQeel..mcmana cara anda? cewah cam dlm iklan plak:D

p/s: now ade 2 blog kena update..tp blog 1 tu hnya utk invited readers..hehe..1 day nnti br aku akn open to public:)

Tuesday, July 27, 2010

pesta duyan

Assalamualaikum..

hehe..xde maknanya pesta duyan..ni pesta ank banak membelasah duyan..ekekeke:D ouh sgt best..insang tekak ku puas dpt melepaskn hajat insang hati...hehe..smpai xterabis mkn..mmg best..dan murah..sana sini org jual duyan..

mlm sabtu hr tu..hubby n FIL g cari duyan..n hasil yg dibawa pulang..perghhh giler best..besarrrr punyaa!! org juai tu kata duyan landak..(eh ye ke..tetiba ilang ingatan plak:D) isi dia tebal dan manis..haiii..terasa lagi kesedapan duyan tu..dgn aroma yg sgt wangi..hehe..4 biji besar..tp abis 1 biji stgh je..lebih stgh biji masuk dlm bekas smpan dlm fridge..2 biji lagi esoknya baru kopek..

~hehe..cam old skool jek..ekekek;D~

~story pasl duyan tp gbr moktan..ape kes?? hehe..actually ade pesta moktan jgk..haha..~



~jeng jeng jeng..tu dia....~


~hehe..blasah  dulu baru la amik gbr..hehe..~

~mcm2 rasa duyan ni..setiap biji ade kelainannya..~


~aQeel pn giler duyan..like parent like son..hiks:D~

p/s: teringt plak fiesta buah kt dept aku ni last year..thun ni xde ke ek? hmmm..tp hr ni ade mkn2..best best..cuma xde duyan laa...huhu
p/s2: ok baru nk g jalan2..hehe lama cuti:D

Monday, July 26, 2010

LIVE frm taiping wth love

Assalamualaikum..
Hr ni blog owner still cuti..just nk remind to all top 6 utk season 3 sila emailkan add ok utk pghntaran hadiah..as at now cuma dpt dr mama arif shah dan mama ruhil imaan..

.
Ukt season 4 cntestant dont forget to include link penaja http://damiaqish.blogspot.com ok:)
.
Esok akn kmbali bersiaran spti bese..hehe..

'

[-suziey-] via iPhone

Friday, July 23, 2010

the winners are....

Assalamualaikum..

phew***sgt berdebar aku menantikan votes from those juries..sgt sengit..mmg series sgt sengit..thanks to those juries for ur votes..1 of the juries of course la penaja hadiah utama utk Season 3 Cute Baby wth TOY..iaitu aivee e-mart..so..here u go..the winners for Season 3 Cute Baby with TOY goes to...


drum roll...

drum roll...

drum roll...

drum roll...

drum roll...

drum roll...


~ouh ini bukan pemenangnya..ini hero kesayangan hamba :D~



ok..TAHNIAH pd yg menang..sila emailkan add ke suzieycomei@yahoo.com yek..n to all TOP 6 yg lain..sila email ur add as well..ade hadiah saguhati..something from Ikea..ikhlas dr suziey dan ina :) pada yg xmenang n xshortlisted for TOP 6..jgn sedih ok..n jgn putus asa..cuba lagi utk Season 4 ni..

thanks to aive e-mart for sponsor the prizes :) so ade sape2 nk jadi penaja x? sgt dialu2kan..bole email to me kalu berminat nk jadi sponsor utk season ni dan seterusnya yek.. arigato!

p/s: yeay..mlm ni blog owner nk balik kampung blasah duyan..tepeng..here we come! :D

pengumuman penting berkaitan Season 4 Cute Funny Eating Baby contest!!

Assalamualaikum..

ok..aku ade berita gumbira nk announce..dgn bestnye..aku mndpt offer dr Anje aka Mama_Balqis utk sponsor hadiah utama utk Season 4 Cute Funny Eating Baby Contest nih..weeee....dpt 1 sponsor.. makanya bila ade yg sudi sponsor..harusla peserta contest kenal akn penaja hadiah ni..utk lebih kenal dan stay keep in touch..korang harusla FOLLOW blog penaja ni..hehe..

dgn itu ade pertambahan utk syarat utama contest Season 4 Cute Funny Eating Baby Contest..wajib menjadi FOLLOWER Anje aka Mama_Balqis dan mention dlm n3 contest beserta linkback ok...to those yg dh submit n3..minta tlg amend ok..sorry for inconvenience..yg mane lupe tu xpe aku akn buat 2nd round check utk yg dh submit tu n kalu syarat tambahan tdk dipenuhi aku akn inform ok :)

thanks Anje sudi jadi sponsor utk Season 4..xsangka rezeki dtg bergolek..alhamdulillah :)

sekian..

TOP 6 - Cute Baby with TOY

Assalamualaikum..

1st of all..sorry for the delay in announcing the Top 6..juries agk pening kepala sbb babies agk ramai ths season..so sgt sukar utk buat pilihan..n ni baru TOP 6..winners will be announced later once i've got votes frm those juries.. :)

ok without further delay..presenting our TOP 6 Cute Baby with TOY....




CONGRATULATION to all TOP 6...all TOP 6 will automatically eligible to compete for the GRAND PRIZE in FINALE SEASON...so tunggu utk announcement WINNERS for Season 3 Cute Baby with TOY..

pada yg xberjaya..jgn bersedih dan jgn putus asa..mgkin bkn kali ni rezeki korang..n jgn ingt ank korang xcomel cuma bende ni subjective..n pemilihan berdasarkan vote from 6 juries..cuba lagi Season 4 ok:)

and to all yg join Season 3 Cute Baby with TOY ni..thanks so much for participating..best sgt tgk aksi ank2 kecil bersama toys masing2..hehe..xsbr nk tgk aksi ank kecil mkn2 dgn lucunya..hiks..pasti menghiburkan..lg pening la juries nk plh..hiks:D

p/s: haih...seb bek la ade juries kan..klu x mau tergolek aku nk plh the cutest:D apepun benda ni subjective...

Thursday, July 22, 2010

ni ape kes ni??

Assalamualaikum..

haihhh...ni ape kes ni.. mmg btl2 kesian kt aQeel..adeii..korang tgk la sdiri gbr kt bwh ni..tu keje hubby ok..dpt toy tu masa beli McD smntara tunggu besday yaeesh tu..kan kitorang smpai awal giler..so dlm set happy meal tu dpt toy ni...adeiiii....

~prasan x?~


~ok kasi close up sket..dalam hati ade taman btl la...ekkeke:D ~


~since aku guna iPhone je captured sume gbr ni..sgt susah ok..asyik gegar je sbbnya si aQeel ni nk lari ke sana sini..adeiii...nk tunjuk dia pakai sliper hello kitty tu je..ekeekke:D~


p/s: maafkan kualiti gbr yg bergegar2 ni..sila slhkan aQeel sbb xdok diam..haihhh...
p/s2: result utk Season 3 Cute Baby with Toy ade kelewatan sket..sbbnya juri tgh pening kepala nk shortlist kan Top 6..once dh dpt Top 6, winners akn diumumkan based on baby yg paling byk dpt plhn juries...so harap bersabar yek... :)

Wednesday, July 21, 2010

xsangka betul...

Assalamualaikum..

ish mmg xsangka btl la..cptnya masa berlalu..hehe..bila tgk gbr aQeel dulu2 lainnya la hai..hiks..banding ngn skang..dh beso panjang dh..







~n now..membesar bagai johan..apepn syukur aQeel sentiasa sihat walafiat dan ceria..:)~

Tuesday, July 20, 2010

kesian aQeel...

Assalamualaikum...

adeiii...alkisah..aku beli in-house slipper..before ths dh byk kali beli tp xpnh kekal lama aku pakai..tp kali ni mmg sgt best pakai..smpai kalu xpakai rs cam xbest je nk jln...ekekek:p konon je tu..tp besela kan...ade je makhluk Allah yg comel lote ni nk sibuk gk pakai sliper aku tu..haihhh...pantang aku buka..bila nk pakai msti ilang..rupenye aQeel tgh melaram..adeii..

 ~ni kepunyaan aku...comel ade bunga2 gitu..ekeke:D~

makanya..kesabaran ku tlh ilang disbbkn kasih yg mendalam trhadap anaknya..ecewah..padahal si ank yg suka sgt pakai slipe org beso..aku pn beli la lg sepasang sliper yg sesuai dgn saiz dia..mmg aku kena amik yg wrna sama..spya dia nmpk sama..kalu lain nnti msti dia nk yg aku pnya jgk..tapi kan..yg sama wrna cuma ade jenis cenggini..


~hello kitty! ....hiks..klu ikt aku xkisah sbb comel...ekeekek:D!

~comel je aku tgk aQeel pakai..hehe~


haihh..kesiannnnn aQeel..slalu jadi mangsa sengaja ketaksengajaan ibunya..asal nk beli brg je INSANG hati aku ni berkenan btl nk amik wrna pink..hahahaha..sabo je laa....


p/s: skang ni dh muncul plak FS..haihhh..insang jiwaku sgt xberkenan laaa..swing mood sudaaa....suka btl layan istana rumpai dan gua mek melusa..dgn bubble2 yg comel..hikss..

alhamdulillah..menang GA anje a.k.a mama_balqis

Assalamualaikum..

yeehaaaa....mood sgt best..pg2 dpt ucapan tahniah dr anje a.k.a mama_balqis..ingtkan menang ape..jenuh pk contest ape lg ek aku masuk..so tnpa berlengah trus terjah blog anje...wohooooo dia dh announce pemenang bertuah utk giveaway dia tu..sungguh tdk kusangka diriku bertuah...thanks ye balqis cayang..sbb cabut nama aunty..hiks..



~mula2 balqis dh cabut 3 url...then anje soh dia cabut slh 1 url dr 3 url tadi utk tentukan sape pemenang 1st prize..skali si balqis ni xnk cabut..dia nk url aku tu jgk..hehe..menjadi jampi serapah aku kt url tu..hahaha..just joking..apepun..thanks anje n balqis..~



~aku akn dpt 1 of these prizes..alhamdulillah..rezeki ~

lensaMama Melts My Heart Away

Assalamualaikum..

hiks..kasi laluan kt blog owner nk masukkan puteranya mengjoinkan diri dlm contest ni..hehe..contest done by zaza..today is closing date..aku xsure la still accepted ke x..klu xaccept dh xpela..xde rezeki nk cuba nasib:p

 

sponsors:
 
 
 An 8"x8" canvas print from lensaMama
 

RM10 worth of voucher from PinkyFrogShop
 

RM10 worth of voucher from Funky Mama
 
so..here u go..





muhammad harraz aQeel bin abbashah
26th November 2007


gbr2 aQeel semuanya mmg bole cairkan hati aku..even time tu hati tgh panas membara2 mcm gunung berapi nk meletop tu..1stly sbb dia ank aku..ekeekke:D 2ndly aku rs cool je bl tatap wajah kesayangan hamba ni..sgtla mulia walaupn hakikinya bole tahan noti nya..tgk je la gbr2 kt atas tu..mcm2 gelagat..haihhh... dia la racun dia la penawar..tambah2 bl hari2 dok tgk muka dia je..almaklumla dh jadi desktop background kan..on laptop je muka dia..kt iPhone pn muka dia cover page..lagi best..header blog ni pn aku tepek muka aQeel yg comel itu..sedap btl mata memandang..mmg melts my heart away la..senang ckp wajahmu dimana2..hehehe..cam jiwang gitu..hehe..1 of the best treatment utk hati dan fikiran yg runsing..so bila rs mata dh berpino ngadap keje kt opis ni..g je kt desktop laptop nmpkla gbr kesayangan yg automatically akn merubah mood yg swing kpd cool mood...


hope those piccas can melts lensaMama's heart...wink** ;)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy