Wednesday, January 5, 2011

apam puri??

Assalamualaikum..

1st time aku tgk kuih apam puri ni..mcm xpnh tau pn kuih ni...pnh tgk pn rsnya xpnh..ke aku yg xpasan..skali pandang mcm karipap..tp color dia tu agk pelik sket utk karipap..hehe..ha klu korang pn jakun cam aku..ni la dia apam puri..lembut jek..emmm jenis mcm lempeng tu..cuma dlm dia ade inti jagung ala2 puding jagung jenis lembik..haa cenggitu ler description dia.cuma nama dia tu agk pelik...hehe.. :D


31 comments:

MrS. F!zA said...

aah la ni mcm lempeng tp dia lipat buh inti pstu nmpk cm karipap..ekekeke

rasa cane ek?1st time tgk ni

ibuayahdamia said...

ooo...apam ni...kat kelantan memang lah banyak giler...best jer rasa dia...lembut2 gitu...ayu suka makan..tapi tak pernah jumpa kat johor ni

atty's said...

pernah dengar..tp lom pernah lagi makan..mcm apam balik skit ye.

Huda said...

huda penah jmpe time bln pose kat bazar ramadhan..ingtkan kuih apa rupenye apam juga..

Hezesuze said...

pestime dengar apam puri & pestime jugak tengok makanannye begitu rupe....so sedap tak uols??

SyaNa said...

eh aku pernah makan kot
beli kt pasar malam
xtau la kot kuih lain
sbb aku fail bab2 nama makanan ni

notti netti said...

campakkan kat aku satu...tak pon ko kirim kan jer kat abang posmen yang singgah kat bukit aman...eheheheheheh

I-sya said...

kdg2 org letak kaya tau inti dia tu.

aku sker mkn kuih pg2 jadinyer apa je kuih aku sker mkn n try. kuih tu pun aku sker gak. hihihhihi...

Sidratul Muntaha said...

owh kuih nih..
aku tak gemo makan sbb jagung..
huhuhu
tpi klu apam balik takper.
sebab crunchy,moist n meleleh........
meleleh sudah..
ahahaa..
aku pikir 23cm jer arini..
yelah..
flying without wing dah abis.....

momguess said...

aku suka kuih ni!!!
sumpah
sedap giler

Farra Dhelina said...

uik tak pnh lagi tgok..dtg dr planet mn ni kak?

Ieda Al-Habsyi said...

apam ni ieda kenal masa pergi kelantan, heheh :)

ummiaqeef said...

mcm sedap je..jarang nak jumpa kuih ni..hehe

wantie said...

selalunya yang aku jumpa kosong jer kat dalam tu tak der inti.

kalau ada inti jagung lembik tu mesti sedap. kalau pandai buat sendiri boleh ler aku pelbagaikan inti dia . buh pisang ka, nangka ka, jam pun sodap...

Iela Fazielah said...

ila pun suka mkn apam ni.. xsalah dlm bazaar ramdhan thn lepas, ada tunjuk cara nak buat.. famous kat kedah xsalah

mummy_ayu said...

TAK PERNAH DGR PUN..EMMM..TAK PERNAH JUMPA PUN..CEDAP KER?..MINTAK CIKIT?

Fieza79 said...

suka apam nie...mmg sedap manis2 jagung...mmg best la...

zura@iwan said...

penah tgk kuih ni...mcm lempeng kan..tp buat bentuk karipap..hehe

Mama Zharfan said...

me suka mkn, tp tak tau nama apa kuih ni heheh

mama tisya said...

tk pernh dgr namanye tp mcm pernh tgk org jual kt psr mlm

ALoNa Cintamaniszlite said...

Owh..itu namanya ye..
indah betul nama dia..hehe..

akak penah ler makan kuih ni..beli kat Baling, Kedah..

e.l.i.z.@ said...

tak penah dgr gak puri..apam tu penah dgr heheh

Nana said...

xpenah makan
sebab aku xbape suka kuih lembik2
suka yg KERAS moekekekek

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tak pernah jumpa la kuih ni suziey, first time nengok ni

mama rifQy said...

mmg pernah nengok..tapi mmg tak pernah makan n mmg tak tau nape die ape!

AshAnas said...

oh, shira sgt suka kuih ni... kt sini inti die cam sekaya pandan, jagung... mmg sedap...

mama_umar_maryam said...

eh eh..canteknye kuih apam ni weh..

fa10 said...

kuih kegemaran masa kecik2 ni...
kdg2 inti dia kaler pink

MamaYatie said...

eh..tak silap kuih ni kat trg org panggil kuih telinga kera..iskk...apa ke relevannya nama serupa itu dengan telinga kera?

Latifah said...

ade sesiapa tau resepi kueh ni x?
hari tu da rase sedap.. teringin nak buat.

anA said...

blh x bg resepi apam puri nie...sya mnat sngt tpy xpndai nk wt....

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio