Tuesday, January 18, 2011

calci-yum

Assalamualaikum..

aQeel sgt2 la suka mkn calci-yum ni..1st time bg dia mkn when he was 2.8years kot..but then lps mkn dia kena cherry berry la..so to avoid it..aku stop bg dia..now aku slowly bg dia since bila nmpk merengek2 nk calci-yum..so try la jgk..n alhamdulillah so far ok dh..xde cherry berry dh..hehe..


 ~the most fav flavor is blackcurrant & stoberi..tp xmsm sgt kan mende ni..tu yg dia suka kot..aku xkaji plak elok ke sbnrnya bende ni..sape tau share la yek..~

 ~even dia dh ok xkena cherry berry mkn mende alah ni..tp aku still control..xslalu beli..coz aku rs a little bit sweety la..~

 ~surprisingly aQeel dh pandai plak soh aku snap gbr dia n dia action cenggitu..ekeke:p..nmpk je mcm candid tp berlakon je tu:p~



 ~ouh ni candid :)~


ank korang suka mkn calci-yum ni x? elok ke sbnrnya eh bende ni? care to share?

31 comments:

Huda said...

husna lom pernah makan lagi..tp kalau akak kate dia manis, erm...ok la kut bg sekali sekala..rasa dia mcm dadih + yougurt ke kak? mesti sedap kan..nnti nk try bg husna..

MrS. F!zA said...

kita tkthula plk psl calci-yum ni..tk pnh kaji n cuba mkn pon..

aqeel dh pndai dh berlakon dlm gmbr..kekeke blh gna msuk contest tu..haha

momguess said...

aku pnh makan
tapi sumpah xblh telan
hahahah

mummy_ayu said...

Ian & Iris suka sgt makan calcium nie..tambah2 Ian..tapi aku kasi selalu sgt la dlm..ye la benda2 mcm nie of coz ada bahan pengawet al and so on...so..aku control2 sendiri la...

ummiaqeef said...

x sure la ok ke x coz my aqeef pun suke makan ni jugak. tp rase mcm yogurt skit. ada rase masam² jugak.

mama tisya said...

calci-yum bgs la utk ank sebab ada kalsium utk tulang yg kuat:)

MRS. K said...

belom penah kasi lagi.. calcium macam yogurt eh?

kalau susu sejuk cam vitagen, etc tu kita tau tak berapa elok. coz dokter dah bagitau susu cam tu tak elok utk baby. can cause kahak.. huhuhu

Fieza79 said...

yg tau calciyum mmg bagus utk kanak2 ...selalu jgk bagi Irfan mkn dgn harapan dia cpt tinggi...dia utk tumbesaran tulang sebena nya...tu yg kita tau la...salah ke betul ke tak pasti pulak..hehee

cik puan akish said...

dadif tak suke...

tp try bagikan jua....sebab bagi...tah ek...tgk kat iklan..rese cam mau try kasik kat dadif..

ekekekeke...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah...sedapnye tgk aQeel layan Calcuim tu..Calcium sememangnya baguskan utk tumbubesaran..mcm dlm iklan tu.. :)

ita cutevirus said...

izzah & iyyad memang sangat suke calci-yum ni..
tapi, ita kawal gak pengambilannya... kalo semangkuk tu, ita suh diorang share... pastu seminggu sekali @ 2 kali aje leh makan calci-yum...
kalo ita slalu belikan diorang vanilla.. tak manis sangat rasanye..

SyaNa said...

mmg anak ko ni bleh jd model la
fotogenik sgt2

aku xtau benda ni elok ke tak.tapi pernah la makan sekali.time peknen aku try sbb aku kan xminum susu..so amik la yg choc flavour..sedap gak benda ni..

yangyuyu said...

benda ni elok suziey, dr suggest bg kat durrani masa dia asik sembelit, aku dah bg since 1thn, memang favourite dia..

dlm iklan kata byk kalsium, bg anak kita tinggi..tapi for durrani mmg sgt bagus utk penghadaman dia, cuma agak manis, selang selikan dgn yogurt biasa

AshAnas said...

anas pun suka calci-yum ni... tp sbb die suka nak suap sndiri dn selalu naik atas rambut dia instead of masuk mulut die, jrg la bg kat die...

hm, shira pun lom kaji lagi...

Hezesuze said...

ermm anak2 akak tak suke lak makan calcium tu....pernah gak bagi ujung2 xhabis hehe

Sidratul Muntaha said...

suziey
btter ko stop makan.
klu bg mkn pun limit yer
setot makan ni
nahai..
dia cherry berry arr
menda ni cuci perut actually.
mcm vitagen jugak cume coloring arr
klu ko nak bg dia makan..
bg yg natural yer..
sbb pewarna
thu tak ape jdi kat setot bile dia mkn lebih dari satu?!
tanji dia kuar benda sebijik calciyum yg dia mkn nih.
klu perut aqeel tahan takperlah...

pastu bila setot dah cherry berry menangis2 dia sebab jubo dia jadi melepuh.
bila aku suh bpk dia mkn,lagi melalak budak tu sebab mkn food dia!!
ahaha..
sengal tak aku?!

seperti biasa aku suke buat mini entry!!
aku kan 2nd gile kose mcm ko!
ehehehe

Dee said...

anak dee x suka..dorang kata masam..

UmiDAnisH said...

kita baru bagi danish makan dalam bulanni, nampaknya dia suka sangat2 dan tak pulak kene cherry berry, hihihi... tak la manis sangat, ada rasa macam yogurt dan umi pun makan.. kebaikkannya??? katanya untuk tumbesaran tulang.. tak sempat kaji la.. suziey kaji la.. kad besday da sampai.. nnt umi buat entry erk.. TQ tau..

**sHiKinn** said...

tak puas tau tgk aqeel ni..geram jer, apa saja aksinya menarik perhatian sy.dah la putih comel gebu..macam mamanya..

calci-yum?tak pernah dgr la pula..ni mesti elok utk anak yg sembelit kan..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah nampak sedap je aqeel makan, cam model cal ci yum plak, balqis pun suka cal ci yum ni, lebey2 lagik kalo ada promoter yang kasik free...hu...hu..

wantie said...

Dari mula memang aku tak bagi Amirul makan jenis yougart ni. Sebab kalau ikut cara pemakanan dalam islam, tak leh makan buah + susu. kalau susu dari kelapa sawit +buah tak per, sebab dia dari sumber tumbuh tumbuhan.

kalau susu lembu + buah memang islam tak galakkan. sama gak la kalau susu campur daging.

kalau tak caya, ko ambik daging mentah ko siram ngan susu lembu. pas tu selang beberapa jam ko leh tengok ada ulat datang bertandang.

mama_umar_maryam said...

penah kasik umar yg perisa stoberi kot,pastu xbli lagi dah,sbb kdg tersimpan lame dlm fridge langsung lupe basi,huhu

Mama Zharfan said...

my kids tak suka mkn, so tak dpt nak komen hehe
pics aqeel lawa banget!!

atty's said...

firdaus pun suka makan calcium nie
lepas tu banyak songeh ..nak yg gambar lembu je .kalo zirafah taknak ..mcm2 .

Nurhayati said...

alahai bestnya aQeel suka makan yogurt camni.. kalau zara jgn harap. huhu

ALoNa Cintamaniszlite said...

tekak akak sekeluarga tak bleh pi laa ngan yogurt2 ni..erm...

e.l.i.z.@ said...

alamak..calciyum pun ada isu gak ke?
riri n eiymann sgt la suka benda alah ni..mmg slalu ada stok dlm fridge..tp xde pulak dorang chery berry..eli pun suka gak mkn calciyum heheh

mama rifQy said...

emmm..2.8tahun??hehehee..

Iqy suka gak yogurt tapi jarang beri kat die.kadang2 je!!

cikpuanhady said...

kat sini takde calci-yum, tapi zahra suka yogurt..makan dari umor setahun..hihihih..sebab kat sini ada yogurt khas untuk 6 bulan - 3 tahun..

act. yogurt kosong tu boleh aja bagi bermula dari 8 bulan camtu kot..ngee..

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

zura@iwan said...

ku x sure plak..sbb x de pgalaman beb..hehe..x sesuai ngan perut aqeel kut..

pstt; dh bleh plak masuk blog yg ada domain sdiri ni..haiya..

mummY2Y said...

baguslah aqeel nak makan..klu yaeesh,.harammm..weols yg kena abiskan okeh!

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio