Thursday, January 6, 2011

keta proton wira aku hilang kt tol!

Assalamualaikum..

aiyoooo..mmg cuak giler la..serious berdegup kencang jantung aku tau..bila sekelip mata kete proton wira color kelabu aku ilang time kt tol..

ok story nya gini...time nk lalu tol tu..aku pegi ikt kete depan ni jalan kat jln motor..ha pelik kan..ish mmg pelik..kete lalu kt jln moto...muat ke? ekek:D ok sambung cite lagi..then aku ni baik la..tetiba tgk kaunter nk byr tol tu dh terlepas..aku nk jgk byr tol..xbaik la kan nk ngelat camtu jek..xberkat satgi..silap2 eksiden plak..

then dgn selambanya aku benti kt tepi lane moto tu n terus kuar bw rm1.60 menuju ke kaunter tol nk byr..henbeg n laptop bag sume dlm kete..pintu ternganga..enjin hidup..mmg cari nahas la kan..tp aku xterpk plak time tu..

skali dh byr tol tu..tetiba aku toleh kete aku tu dh lesap..aiyakkk...dlm kepala otak dok byg wallet aku yg penuh kad bank,ic n mcm2 bende penting la..

tetiba bunyi alarm iphone la plak..aiseyyy..buat suspen jek..fuhhh lega...seb bek ler aku mimpi jek..haih...

p/s: bila masa plak aku pakai kete proton wira sedan color grey? ekek:D last week aku mimpi aku dh beli kete Honda CRV..xdan nk berangan2 bergaya ngn CRV dh terjaga azan subuh..huhu :p
p/s2: eh sori klu korang pn suspen cam aku yek..hehe :D semoga kita semua dijauhkan dr segala musibah..
p/s3: takziah utk rina aka jaijina n family ats kehilangan kereta ayahnya..ha ni btl2 bkn mimpi..

52 comments:

chugie said...

aduiyai.. ingtkan keta awk betui2 ilang td.. suspen je sy :P

Huda said...

kelakar ni kak..adeh..mimpi2..

Sidratul Muntaha said...

ko ni
aku pun dah tercabut jantung dah ni weih
tu arr aku pelik
ko kan pakai persona
huhuhhh
mimpi rupanya..
aihh

mama rifQy said...

adusss..suspen je kak suziey nih..!!

Pn. Zana said...

mimpi rupanye..haha. cuak dh tdi

Ieda Al-Habsyi said...

uhuhu! urut dada baca entri ni ok! :)

Ummi Eisya said...

baru je blog jaijina tu..suspens tul ko ni..jauhkan la dari benda2 mcm ni...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

aduhaiii beriya baca storey ni tup2 mimipi lak hehehe...moral the mimpi..jgn tinggalkan kete masa enjin hidup n barang berharga ada dlm tu hehehhe...

Fadzillah Kamarudin said...

aiseh...
nasib baik mimpi...

~ain said...

hahaha suspen nya! nasib baik mimpi je.. nauzubillah...

SyaNa said...

aiyoo ko ni
tgh2 baca tu aku da marah2 ko da
1st sbb ikot jalan xbetol
1 lg sbb biar kete xmati enjin
hahaha nasib mimpi
xjadi marah :p

lily azliyana @ mama zara said...

huuu..mmg suspen..!!ingat betul2 tadi..tp memula tu mcm mmg dah konpius leh pulak keta nak ikut lane motor yek..ehehehehe..

Dee said...

ler..saspen je..hahaha..

✿etiey erywan✿ said...

ishh suuspen jer cik suziey nih..

Hezesuze said...

aiyarrkkkkk suspen jek....tengok tajuk terus pikir mane ada uols kete wira kan kan...huhu

konpius disitu ahakss...mane tau tapsir mimipi kan opposite mayB dapat kete baru kot huhu

momguess said...

sengal!!!
sejak bile oren tukar jd grey
xagak2 tau nk mimpi
mimpi basah tak?
tettttttttttttttt

zue @ annaleeya said...

poyo ar suziey neh... saspen jerk.... hahahaha...

MaMa3H said...

Hishhhhh...suspen jer lor.....:)

amyeryn said...

bikin suspen tp tu la pelik kalo ko tgal kete tanpa matikan enjin :-p

wei ko lum bg lg address kt watie..aku dh kasi alert kt fb:-p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

perghh..memang ngalahkan aqeel berimaginasi ni..haha

sabar jer lah!!!

Fieza79 said...

kita pon sll mimpi kete ilang...huhu ntah pe psl la kann...maybe syg sgt kot kat kete...hehe

seb bek mimpi..rasa lega je kan..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

jadik pelik jugak kalau kete muat ikut jalan moto...tapi nasib baik mimpi so benda tak logik pun jadik logik...ekekeke

MrS. F!zA said...

hahahhaha dh agak dah memang mimpi tkpon teka teki :p

kita kalo mimpi best2 pstu tjga nk smbg tido balik msti smnbg blk mmpi..walllahhh

cik puan akish said...

ek eleh.....skali mimpa daaa...

naseb mimpi..kalo betol...punah...

ahahahha=)

UmiDAnisH said...

oh, mimpi rupa2nya..

AshAnas said...

hua3 saspen je tau! sib baik mimpi je...

MRS. K said...

aiseh.. sempat pulak bayar tol tu. keekke

Ain said...

nak kena babap mama aqeel ni...

suspen jerk baca tadi tau...

huhuhu....

Honey said...

Suspen jerr ...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

saspen je ;la suziey ni...rupanya mimpi ek

ALoNa Cintamaniszlite said...

hehe..baca intro citer pun akak dh leh agak..ni bkn kisah benar, kahh..

Mana leh kete ikut lorong motosikal, kahhh...
kalo hang terlepas byr..mesti siren tol bunyik, ngeee..

Tp..kira hang ni baik ler...pengguna jalanraya yg baik..sbb turun gak pi bayar..kahhh

Yen said...

suzie aku pun suspens..hehe

mama_umar_maryam said...

pls suziey, don do like this again,hahahahaa

NM02 said...

ini citer realiti...

............kete iswara bakal adik ipar saya baru lepas ilang hari isnin ari tu.. ...

kesian kat dia, baru lepas motor ilang tapi lama lepas tu dpt jumpa balik dan Tuhan nak tunjuk kebenaran, budak yang curi moto tu xsiden.

moga kete dia dapat jumpa paling.. amin.

Liza said...

Adoih! Terkena!!! huhu.... Nasib bukan betul2, tpu2 jerk.... Apsal mimpi keta kena curik? U asyik pk keta jer kot siang2 hari..

atty's said...

suspen je tau..ingat betul2 tadi.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh...bikin kaget tau ko nie suziey
dlm dok baca tu...kepala otak aku proses data yg ko bagi...camne ler kereta boleh lepas masuk lane motor erk..cam tak masuk akal jer..

alahai.....harap2 benda camtu tak terjadi lah kan...

adianiez AIDA said...

buat suspen jek... hi hi hi...

mamalieyna said...

gilerrr lah suziey wat stori...eina dh cemas dah...sekali mimpi daaa.. =P..hissh..

tapi masa baca tajuk terus kuar kt kepala, suziey pakai wira ke?..bukan gen2 ke..ngee..

Anna Da Lady Contest Version said...

seriously, I geram ni...hehe...mintak simpangla benda2 cenggini really happen in our life...saya pernah hilang motor..memang rasa ralat sangat bila fikir balik...

Khairul Antasha said...

adeh2..mimpi rupanyaaa.. Kalo btl2 mau menangis..hehehe

Nadiah Sidek said...

lorr..mimpi rupanya. nasib baik mimpi je..hehe..

nieda said...

hehe..ini betul2 kasi suspen.sabo ajelah

ieda said...

adehh dikk penat baca sampai abehhh .. dah nak abehh tuu cam tahu jer .. mimpi huhuhuh
bikin suspen jer hehehe

firahadifa said...

chaittttt

firahadifa said...

chaittttt

yangyuyu said...

pergh berjaya bikin panas la suziey:)

mummy_ayu said...

sgt suspen..dah la aku baca lambat..
ko...mintak dijauhkan..aku kalu nak bukak pagar pun, aku mati enjin, cabut kunic..walaupun dpn umah..anak2 kat dalam keta la.tapi org tak leh bawak lari sbb kunci kat aku..takut wei..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo hilang menangis tak berlagu la kan..moga2 dijauhkan laa semua ni.akak aku pulak seat ricaro dia hilang dua2 dulu :p seb baik seat ajer..kalo keta :p

wantie said...

hehehe.. kelakar la ko ni. citer pun nampak pelik. sebab ko lalu kat laluan motosikal. Ape ke hay wat cam tu..

pas tu jadi baik lak, nak gak bayar tol.kikikikik. suspen & kelakor kelakor!!!

zura@iwan said...

hahaha...ko pndai buat cite lawak noh....sbr je ko ni...mimpi rupernya...

e.l.i.z.@ said...

kejammmmmmmmmm...igt kan betul² tadi

hihih sempat lagi nk CRV tu ekekke

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio