Thursday, January 13, 2011

macam2 aQeel

Assalamualaikum..

hari ni hati tenang jek..alhamdulillah :) pagi tadi tgh siap2 nk g keje..mcm bese ade polis kecik yg byk tnya..dlm pada layan dia pot pet pot pet tu..aku tnya la soklan yg dia baru blajar..mksud aku jwpn yg dia baru blajar..

aku: "aQeel, where ibu work? "
aQeel: " ibu work kat pos mesyia"
aku: "ouh clever boy"

tetiba dia point kt baju aku n said: "ibu wear cloth pos mesyiaaaa"...ekekek:D adeiii serious mmg aku xsngka dia nk ckp mcm tu..dia paham ke ape tu uniform..n dia tau ke tpt keje kita ni ade uniform..haih..mcm2..

ada 1 kejadian hr tu..aku baru lps solat maghrib..
aku: "aQeel dh pray?"
aQeel: "dah" (kalau tnya soklan berbentuk dah / belum..jwpn dia sntiasa dah..wlaaupn sbnrnya blm..dia xpndai jwb belom kot..haha:p)
aku: " why aQeel pray pakai short pants?"
aQeel: "ibu?"
aku: "ibu pnya longgg..aQeel pnya shorttttt"
aQeel: "short (read: sod), dhot, tho, zho, 'ain"

skali alif ba ta daaa...agknya dia dgr aku sebut 'short' mcm sod kot..pelat ke aku? ngeeee:p 


33 comments:

MRS. K said...

pandai la aqeel ni..
cepat pick up..
time umur camni la kena ajar kan.

mama rifQy said...

hahahhahaaa..kelakar!
part yang last skalik mmg best!!

cik puan akish said...

shomel2 aje aqeel neh tau...=)

Huda said...

so clever :)
mesti comel kan dia jawb gitu :)

Sidratul Muntaha said...

ahahhahahaa!
aku dah gelak guling2 ni weih!!
adeii!!
sakit perut aku gelak!!

mama tisya said...

lawak la aqeel...sod & short...ko pelat...:-p

atty's said...

adeh ..golak untie hah..

wantie said...

theee... theee... cam no citer seluar leh pergi sampai ke alif ba ta...

lawak la aqeel ni. mesti lepas dia jawab cam tu ko tergelak.

Mama Zharfan said...

cute :) LOL :) aqeel smart boy--mcm mommy nya :)

Nad @ MamaZakwan said...

clever boy la aqeel..! :)
meh ajar zakwan gak meh.. :)

mummy_ayu said...

ha ha ha..lawak la aqeel..pandai tul..

mamalieyna said...

hahahaha...bijak betul! ^_^

lily azliyana @ mama zara said...

Clever Aqeel..leh tahan peramah yek die..hehehe..

Fieza79 said...

bijak Aqeel...leh byg betapa sweet nya dia bl sebut tu...hehe

zura@iwan said...

hahaha....ceta psl sluar...smpi ke alif ba ta plak..adeii aqeel2..hehe

Alin Marlini said...

sangat kiut miut..

salam suai kenal

maszmadi said...

so sweet n clever boy la aqeel nie..... leh jadik menantu nie.. hehe

Putra Mama said...

hahaha.. samer gaks ngan kes fawzan.. kite ajar die sebut Wan (mak mertua) pastu die sambung two, tee, por, pie.. sabar je lah..

::Mamalyna:: said...

comey aqeel, hehehe... aqeel ngan ibu dah boleh buat lawan borak nie...

sz | m.s.s said...

alalalala...tomeinyaaa...

lia said...

iskkk3 ibu pelat la.... aqeel x pelat ha3...

mama_umar_maryam said...

hahahaha,pandai aqeel putar balik,tekena dah ibunya,hahah

e.l.i.z.@ said...

wahhh pandai nyeee...tau dia ek pos mesia tu

I-sya said...

bdk2 nih akal derang pjg sikit. kita fikir ke sini, derang fikir ke sana.

tp sbb derang dok akal pjg la buat kita selalu tersenyum.

sW33tdARLiNG said...

hahahaa... anak aku plak reti menyambung sod jer lepas aku bacakan alif ba ta... kekekeke
Tinggal 2 hari lagi jer GA PILIH THEME BLOG

Hezesuze said...

time nak pegi rumah watie ritu pun syoookk jek akak dengar betapa keletah nye aqeel bercakap ...gud boy

reitak said...

kids this age mmg cute kan? mcm2 diorg pick up yg kita tak expect...

ibu_BatRiSya @wardah said...

suka tgk gambar aqeel..
nak mintak tunjuk ajar suziey!

http://wardazri.blogspot.com/2011/01/ku-dapat-1st-wishlist-2011-dapat-baby.html

Mr. Swift said...

Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

Nana said...

hahhahaah
lawak la aqeel
bijak..bijak

Gieyana said...

kekeke..mmg petah tul Aqeel jer..mmg byk perubahan kan..cute jer..:D

MamaYatie said...

so clever..aqeel baca sod smp ya ker? haha..comey jerk bunyik..kalo nak cite pasal2 ni mmg tak abis kan..tp tu,diaorg la yg sentiasa hiburkan hati kita

ALoNa Cintamaniszlite said...

Bijaknya dia..smart!!

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio