Wednesday, February 9, 2011

goodbye Nuffnang..i am no longer nuffnangers..

Assalamualaikum..

by the time this n3 was written, i have closed my nuffnang account and removed all the advert widget frm Nuffnang...ye mmg benar..its truly true..do believe it..aku rasa agk susah nk control type of advert frm nuffnang..as my previous post regarding hukum nuffnang..even dh filter types of advert tp still ade leakage and susah utk control..bende yg kita nmpk ok tapi sebenarnya ia merupakan slh 1 subahat jgk..aku mls nk hurai lagi..


p/s: jgn takut utk melepaskan sesuatu nikmat di dunia demi menjamin nikmat di akhirat kelak..smga kita semua diberi hidayah dr Allah utk sentiasa menjadi yg lebih baik..

36 comments:

rina a.k.a jaijina said...

erm, rase² macam nak closed acct nuffnang aje..memula tu ragu² jugak nak reg ngan nuff, tp tgok org lain ade nuff kite pon nak ade jugak..lg excited bile memasing dah cash out nuff..

ps: setuju sgt dgn last word suzie tu..

Pn. Zana said...

erm..sy setuju dgn last word tuh..:D

chugie said...

emm... speechless.

ummi sofiyyah said...

ummi mmg masih ragu2..tu yang x daftar2 nuff & segala mcm iklan2 lain termasuk HB...

firahadifa said...

apa kess beb? subhat ? tak paham .. ko ade buat entry pasal hukum nuffnang ker ?? jap nk baca

ita cutevirus said...

hhrrrmmm...
same cam chugie.. speechless..

JD Jen said...

ada kebenaran disebalik kata2 ko tuh..

eT said...

hehe..tepuk dada tanya iman...

Gieyana said...

speechless gak...ku dh remove hb..perlukan sket ms utk remove nuff nie..

Setuju sgt ur last words..I Love You!

MamaYatie said...

ayat terakhir terkesan dihati..kena timbang2 balik semula ni

Zue AnnaLeeya said...

sama dgn kwn2... suker dgn last word...

kayyana said...

speechless too.. no words to say...

SyaNa said...

mampu ke aku buat mcm ko??

wantie said...

setuju ngan ko. Sejak ku register ngan nuff ni pun tak pernah pun aku cash out. kira aku still selamat lagi la. hehehe..

terima kasih atas semangat dan dorongan yg ko berikan.

Zefa NorAsmara said...

Setakatni kak zefa dah remove HB, utk nuff masih dlm 'pencarian'..

AyuArjuna BiGoshh said...

kenikmatan didunia yang bersifat sementara...:)

ibu_Arifa said...

huhuhu...no komen..

nuff ku xpernah lagi dicash out sbb tak byk pun dpt.huhuhu

✿etiey erywan✿ said...

ada tapi tak banyak. btw banyak mengikut kan. tak fikir2 betul2 masa nak register.. kena timbang balik jugak lah

momguess said...

note@

mekchu said...

ehh... macam tak berapa paham laaa... eermmmmm........(sambil berfikir dan meneka sendiri..)

Izan Ishak said...

izan pun dok terfikir pasal ni suziey... thanks buat n3 yg buatkan izan yakin nak say good bye tu en nuffnang~

Ummi Eisya said...

suka dgn last word gak..

pernah terdetik nak remove lps baca blog ust zaharudih tapi tgk ramai blogger cite pasal pendapatan masing2..so far tak pernah cash out,..lagipun dlm 100 lbh je..simpan jela..

kna fikir semula la ni..terima kasih sebab dah beri kesedaran..

HB mmg dah tolak setelah meninjau iklan dia..

ieda said...

erghhhh x paham jugak .. tapi akak kena baca lagi .. kalau yaa apa salahnya demi menegakkan yg benar kan .
akan difikirkan :) thanx dikk

Hezesuze said...

noted!! baru pestime cashout semalam hehehehe

Adyshariz said...

emm..

mama rifQy said...

oh ok! kene study nih..tak paham sgt

mamalieyna said...

kalau kita sendiri rasa ragu2 tentang sesuatu baik jauhkan kan..HB dh removed terus..Nuff..herm..will be..hope so..

ingat mengingati sesama kita, moga kita dr hari ke hari menjadi yg lebih baik..Insyaallah..Amin..

fazilzura said...

salam suziey , rs nye kenal suziey ni dh agak lama, time tu awak selalu join contest2... tp jrg2 terjah blog awak ni..
smp awk jmp Gieyana kt kl.. hehehe terpalit nak terjah kembali blog awak ni..

emmm sib baik zr x penah tergerak nk join HB , cz awal2 dh nmpak akan keserongan nye.. but buff dari zr tgk , rs2 nye x bape serong sgt2... dia just iklan ala2 cm kt tv gitu ..

lia said...

kak, satu soklan... cmner nak tutup acc dgn nuffnang? saya x reti...

zura@iwan said...

tsentuh dgn kata2 ko suziey...ku penah tpk...tp x sure kan...

tu sllnya nuff tu aku x amik kesah pon...biarlah org nk klik ke x...but HB tu..mybe nk remove le...thks beb..

betui apa yg ko ckp last entry tu...jgn takut utk mlpskan nikmat dunia ni kan....semuanya hanyalah semntara...

mama_umar_maryam said...

quote ko yg las tu paling mahal la dear..
ttg nuff2 plak..aku admit,aku cetek ilmu weh nk ckp hal2 nih..tp aku anggap mcm iklan berbayar jelah kt blog aku..selagi x papar iklan arak,judi,makan bende haram..aku masih blh tolerate..tp mane tau 1 hari nnt aku akan ikut jejak jugak ;)

Farra Dhelina said...

kak, knp? tak fhm lah.. akk dpt iklan yg tak sepatutnya ke??

Yan said...

org len bum bang bum bang cite pasal HB.. tp yan tak sign up pn.. terjah2 gak kesini..tengok blog suziey pn xde.. takde plak keluar entri psl HB... klu agak2 suziey join.. mgkin yan join jugak kot huhuhu

now nuff plak.. ermm tak tau lg..

ibu_BatRiSya @wardah said...

setuju gak..
tp...errkkk baru sign up HB...ermm camne nih....antara Nuffnang dgn HB mcm kureng sket dgn HB...

fa10 said...

setuju sesangat!!! tp sy x remove lg... biar je la kat situ... sedekah boleh ke?

DJ Ferr said...

salam.
Macam mana nak delete akaun kat nuffnang?
boleh bagi link?

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio