Friday, February 11, 2011

picnic @ pantai morib

Assalamualaikum..

konon2 nk g gold coast morib..tp mcm pelik gold coast resort tu mcm under construction..mcm belum siap pn ye jgk..tp promotion dia mcm dh meluas..bape byk mcm daaa..ekeke:D anyway..last 2 weeks kami berpicnic n bersantai2 di pantai morib..last time aku pegi sini 20 yrs back..perghh giler lama xjejak kt sini..huhu..

as expected mmg lengang..xde org..pantai ni mcm dh mula dikomersil kan..tp still xdpt tarik org rmaai utk berkunjung kt situ..ntah la nape..xmcm PD..sgt happening even tho keadaan pantai lebih kurang jek..maybe sbb xbyk aktiviti riadah yg ade..bkn xbyk..mmg xde lgsung.ekekek:D mcm bot banana floater tu sume xde kt sini..tp klu utk rest mind mmg sesuai sgt..sbb xde org..so peaceful la..hehe..apepun kami mmg had fun..



 ~besela..aQeel buat keje feveret dia..~

 ~aku bertapa je dlm khemah..sambil mkn bekalan..ekekek:D~

 ~see lengang kan..~

 ~skodeng 2 banak..aiyak..xmenarik btl pemandangan blakang tu..haih..~


 ~siyes aku geli giler ngn lubang2 ketam ni..huhu~

 ~sgt sonot tgk my heroes had fun playing together :) luvly moment..~



 ~aQeel selamba jek amik fish tu n throw into the beach..ekeek:D ~


 ~castle in construction..ekeke;D~


tamat sudaaaa..alhamdulillah..syukur dgn kebahagiaan ini..syukur pd nikmatMu..

p/s: esok testing new lense..weeeee :D

30 comments:

MRS. K said...

dah lama tak pegi morib. slalu pegi gold coast jek

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya pi beach, suziey & family memang pencinta beach kan...selamba je aqeel pegang ikan tu ek...kalo pi pantai tak sah kalo tak angkut lori...

Pn. Zana said...

Morib pun nak buat gold coast ek ?x ramai pung tengok kat situ . kat bagan lalang ramai tul manusia. sbb tu jrg pegi ..kekekeke.

Huda said...

wlupun nmpk lengang, tp gambar2 tersebut sudah menunjukkan kemeriahannya :) best tu kak :)

kayyana said...

seronok tgk aqeel bermain dengan air laut kan... hehehe. cumil2 gambarnyer

Gieyana said...

seyess..sure Nureen suka bangat kt keta2 Aqeel nie..sejibik jer cam Nureen..

Arghh sukanya pantai!..:D

SyaNa said...

cantek gambar2 ko ni
suke aku tgk tangan aqeel time amik ikan tu
montel!!!

Nad @ MamaZakwan said...

tak tau la nape morib tu cam tak dpt sambutan..mmg tgk cam tak best pun, huhu! tak macm pd..

tp kalu gi bagan lalang plak, ramai btul manusia..!maybe sume nak cuba ikan bakar yg org slalu ckp tu kot..

happy family..moga sampai bila2 :)

miera said...

best kan klu g pantai..rasa mcm tenang je klu dpt tgok laut..dah plan gan hubby weekend nie nak g batu feringgi..kak gie gan kak zura jom gather2.. =)

mummy_ayu said...

Aqeel, tak sah kalu gie beach tak bawak tractor & lori dia tu..sgt have fun la dia yer..
best!!

Fieza79 said...

sonok nya berpicnic pantai...kami plan nk g picnic pantai lg...ari tu cm tk puas je gi Pulau Aman berpiknik..

cntek gamba suziey...tk dpt la kita nk buat gitu...kami pakai lense yg ada je...belum ada modal nak tukar lense..huhu bg tips sket mcm mana nk amik gamba2 kat pntai yg yg cerah mcm tu...hehe

MamaYatie said...

kami pun dah lama giler tak ke morib..lepas kawen tak gi lagi kot..

encem boy mmg santai betul kat pantai kan..mmg pencinta alam mcm mak ayah ni..hehe..

eh, sama lah..saya pun geli sngt kalo tngk lubang2 kecik gitu,nape ek?ee...

fikaryna said...

sonotnya tgk aqeel kat pantai..x belang2 ker aqeel g berjemur? :)

wantie said...

wah bestnya aqeel dapat main pasir...

gambo pun nampah fresh jer.ko memang pandai snap. cayalah..

I-sya said...

bestkan santai dgn family. my favourite too...

kdg2 x perlu pergi jauh2.. asal kita tau plan pasti had fun.

wow.. ada lense baru eh... syioknyer..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sonoknye berpiknik kat pantai..
Comel jer tgk tgn aQeel bawa ikan tu.. :)

Sidratul Muntaha said...

morib ade byk la
satu yg mmg betul2 pantaimorib
kat sebelah pntai kelanang
dah eknatambak
ingt tak blog aku yg amik gmbo tu?
org ramai pergi belah sana
yg ko pergi ni either kelanang or morib ujung2 dekat dgn bagan lalang tu
ade 2 tmpt...
aku pun lama dah tak pergi morib ni mcm ko
lpas berbelas thun jugak
yg latest pergi masa raya thun lepas la

Mama Zharfan said...

pic semua awesome--berbaloi pakai dslr ni :) me nak rembat sebijik, tp me tak reti guna--fail bab2 technical ni

MrS. F!zA said...

akak, kita thu akk dh dpt lense 10-22 tu..hahahaha kita tgk kt entri gieyana td..fuiyooo bestnya..

kami nk sambar telefoto murah je..ekekeke naman ckp dia nk tele sbb nk shoot even dr jauh.tp yg murah jela.

*blh la tukar2 nti..:P

lia said...

kak, pasir pantainyer halus gak yer, x mcm PD, sakit kaki nak pijak... air, ok x?

Dee said...

kwn sy ckp itu gold coast morib x lama lagi bukaklah..dia tgh bz giler sbb dh nak nak launch resort tu..

tp kan..tapak kasut tu tulis croc ke cloc..confuse sket..

apapun..yg penting enjoy..nak2 bila anak2 kita yg enjoy..jauh dekat x penting..

wa khairul onggon said...

Pantai Morib ye.. ok, masukkan dlm list jln2 cari ketenangan hehehe.. Makasih sbb share :)

Nana said...

haha
ko geli ek
aku suka
tgk pasir bulat2
bekas ketam korek tu

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..clear je mata tgk gambar2 ni..hehe..dh tercuci mata akak, hehe..

alahaii...kiut jerk kaki aqeel..hehe..

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..clear je mata tgk gambar2 ni..hehe..dh tercuci mata akak, hehe..

alahaii...kiut jerk kaki aqeel..hehe..

zura@iwan said...

relax je kan...x de org...

best tu siap psg khemah lg ek...aqeel suka la men pasir tu ye..hehe

mama_umar_maryam said...

rasenye mcm agak dekat pantai ni dgn kitorg,tp mmg xpenah pegi..tgk khemah tu tingin gak nk psg dan lepak2 je..

AyuArjuna BiGoshh said...

cantek2 gambar..terer aarr guna dlsr

Farra Dhelina said...

mmg takde pape pun kak...nothing..dah tu kotor lak..haih..anyway, ctk pic2 akak :-)

PoohGumux said...

bestnya p morib...mood picnic ni sekarang huhuhu

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio